Kenmerken verliefde man

Kenmerken verliefde man

Kenmerken verliefde manEen verliefde man, heb je enig idee hoe je deze kunt herkennen? De kenmerken van een verliefde man kun je beter ontdekken als je eenmaal weet waar je op dient te letten. Kijk eens hoe je verliefdheid bij jezelf kunt herkennen of bij een ander, valt je dan het een en ander op? Welke lichaamstaal laat de ander zien en welke laat jij zien?

Invloed hormonen op verliefd zijn

Als je verliefd bent, dan spelen je hormonen daarbij ook een grote rol. Je krijgt bepaalde gevoelens en ook lichamelijk kan er het een en ander veranderen. Als je verliefd bent dan maken je hersenen een aantal verslavende stoffen aan, hierbij kun je denken aan adrenaline en dopamine. Tijdens het verliefd zijn zul je ook wel merken dat je vaak erg vrolijk bent, het geeft je een goed gevoel. Dat komt mede doordat deze hormonen je een goed gevoel geven. Ze werken namelijk allemaal positief op je in en daardoor barst je meteen van de positieve energie. Na drie jaar houdt je lichaam er ongeveer mee op om deze hormonen te produceren. Nog een ander kenmerk van de verliefde man is dat hij vaker afwezig lijkt te zijn. Hij zit in zijn eigen fijne gedachten en dat merk je. Terwijl je iets vertelt, kan het zijn dat hij ineens “opschrikt”, waar ging het over, wat vroeg je, wat vertelde je? Ook zal hij vaker de muziek wat harder zetten en wellicht wat danspasjes laten zien, een uiting van vreugde!

Verliefde mannen!

Misschien loopt hij wel gezellig door het huis te fluiten of te neuriën, allemaal kenmerken van een verliefde en daardoor vrolijke man. Het is ook mogelijk dat hij zich juist afzondert en alleen wil zijn met zijn gedachten. Zaken die hij normaal gesproken nooit vergeet, kan hij in geval van verliefdheid wel vergeten en dat ook nog eens helemaal niet vervelend vinden. Hij staat vaak wat milder tegenover zaken die anders lopen dan hij eigenlijk wil. Bij een stiekeme verliefdheid kan de verliefde man uiterst waakzaam zijn, snel schrikken en dingen overdreven uitleggen (verantwoording afleggen), wat hij voorheen nooit deed, om maar niet “verdacht” over te komen. Dat zijn gedrag daardoor wel achterdocht veroorzaakt, heeft hij niet in de gaten.

Mannen, vrouwen en verliefd zijn

Je vraagt je misschien af of dat er verschillen zijn in het gedrag van mannen en vrouwen die verliefd zijn. Eigenlijk zijn er niet echt verschillen, het verliefde gevoel lijkt erg veel op elkaar. Ze fixeren de aandacht op de ander waarin ze interesse hebben en de hele wereld lijkt om één persoon te draaien, ze denken de hele dag aan de nieuwe liefde en zijn in de wolken. Ze willen het liefst bij elkaar zijn en wat wel opmerkelijk is, is dat mannen en vrouwen in de klassieke rolverdeling zitten wanneer zij verliefd zijn.

Verliefde man, hoe is zijn gedrag?

Het gedrag van de verliefde man is anders dan van de verliefde vrouw. Mannen gaan vaak echt mannengedrag vertonen en de typische mannenklussen worden ineens door de man onderhanden genomen. Er wordt ook wel haantjesgedrag vertoond. Bij vrouwen is het een klein beetje anders, zij gaat het huis schoonmaken en lekker eten koken. Ze doen hun best om er aantrekkelijk uit te zien.

Verliefd? Herken het aan de lichaamstaal

Als je wilt weten of iemand verliefd is, kun je dat vaak herkennen aan de lichaamstaal. Daarbij dien je wel goed op te letten. Er wordt vaak veel oogcontact gemaakt met diegene waar hij verliefd op is en die persoon wordt ook constant in de gaten gehouden. Om alle grapjes wordt gelachen en de voeten wijzen in de richting van de persoon waar diegene verliefd op is. En wat nog meer?
-       Een verliefde man laat de pupillen snel heen en weer gaan.
-       Een verliefde man glimlacht vaak en veel, meer dan dat hij anders doet.
-       Een verliefde man wil zo dicht mogelijk bij de vrouw in de buurt zijn.
-       Een verliefde man heeft vaker last van klamme handen.
-       Een verliefde man zal meer blozen als de ander in de buurt is.
-       Een verliefde man richt de volledige aandacht op de persoon waarop hij verliefd is.
Alles wat hier genoemd wordt voor de verliefde man, geldt eigenlijk ook voor de verliefde vrouw. Een verliefd persoon is verder ook erg vrolijk en zal ook vaker zingen.

Welke signalen laat een verliefd persoon zien?

De signalen die iemand laat zien als hij verliefd is zijn als volgt:
-       Toont veel interesse in diegene waar men verliefd op is.
-       Geeft vaak complimentjes aan diegene waar men verliefd op is.
-       Praat veel over diegene waar men verliefd op is.
-       Trekt vaker aandacht als diegene waar men verliefd op is in de buurt is.
-       Wil dicht in de buurt zijn bij diegene waar men verliefd op is.
-       Bloost veel als de diegene waar men verliefd op is in de buurt is.
-       Wil diegene waar men verliefd op is zoveel mogelijk helpen.
-       Probeert veel contact te zoeken met diegene waar men verliefd op is.
-       Zoekt veel oogcontact met diegene waar men verliefd op is.

Hoe weet jij dat je verliefd bent?

Ben je wel eens verliefd geweest? Dan weet je vaak wel hoe dat voelt. Ben je ook de hele dag vrolijk en heb je een goed humeur? Heb je slapeloze nachten en vlinders in je buik? Dan kan dat wel eens betekenen dat de verliefdheid jou goed te pakken heeft. Maar wat kun je nog meer ervaren als je verliefd bent?

 

  • Je bent overtuigd dat die ander de ware is.
  • Je bent aan het dagdromen.
  • Je denkt de hele tijd aan de ander.
  • Je bent hyperactief.
  • Je bent een brok energie.
  • Je hebt last van concentratieproblemen.
  • Je hart gaat sneller kloppen als je de ander ziet.
  • Je hebt een droge mond als je de ander ziet waar je verliefd op bent.
  • Je stottert of wordt zenuwachtig als je de ander ziet waar je verliefd op bent.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: IngeV
Aantal keer gelezen: 82405x
Toegevoegd: 25-02-2015 06:28
Gewijzigd: 15-08-2015 20:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!