geboortekaartje it's a boy

Welke tekst op je geboortekaartjes?

geboortekaartje it's a boyVerwacht je binnenkort een kindje en denk je na over de tekst op de geboortekaartjes? Dit kan best moeilijk zijn. We geven je in dit artikel tips over leuke teksten op je geboortekaartjes.

Geboortekaartjes

Wanneer er een baby op komst is begin je ruim op tijd met het bedenken van een tekst, die op de geboortekaartjes moet komen staan. Het is niet eenvoudig om de juiste tekst voor het geboortekaartje te vinden. Wat je zeker niet zou willen is dat je een tekst gaat gebruiken die al erg vaak op andere geboortekaartjes heeft gestaan. Je wilt het liefste origineel voor de dag komen.

Geboortekaartjes op maat maken

Niet alle toekomstige ouders willen van te voren weten of zij een dochter of een zoon krijgen. Als je een tekst op het geboortekaartje wilt bedenken dan kun je dat gerust van te voren doen zonder dat je deze informatie hebt. Je past het geboortekaartje daarna aan als dat nodig zou zijn. Heb je een mooi geboortekaartje uitgezocht (je zou twee kleuren kunnen kiezen als je niet voor de kleur wit gaat, een voor een meisje, een andere kleur voor een jongen) dan zou je kunnen beginnen met de tekst te schrijven.

Teksten geboortekaartje

Op een geboortekaartje moet je in ieder geval de roepnaam van het kind laten drukken. Ook moet je niet vergeten de achternaam er op te laten zetten. Wat ook belangrijk is dat je de geboortedatum en eventueel de tijd van de geboorte op het geboortekaartje laat drukken. De meeste ouders laten ook de lengte en het gewicht op het kaartje zetten. Op een geboortekaartje laat je meestal ook de namen van de ouders en de broertjes of zusjes drukken. Wat ook leuk is om op een geboortekaartje te laten drukken is een gedichtje, je moet dan wel een gedichtje laten drukken wat je zelf hebt gemaakt. Je doet er verstandig aan om ook de bezoektijd op het geboortekaartje te laten drukken, de tijden dat bezoek welkom is, dan heb je in ieder geval ook tijd om uit te rusten. Je adresgegevens en eventueel je telefoonnummer zijn ook belangrijk om op een geboortekaartje te laten drukken.

Geboortekaartje voor kraamfeest

Het komt steeds vaker voor dat er een kraamfeest gegeven wordt, als je dit wilt doen dan moet je de datum, de tijd en de locatie op het geboortekaartje laten drukken. Als je niet iedereen uit wilt nodigen op het kraamfeest dan doe je er verstandig aan om twee verschillende geboortekaartjes te laten drukken, of in elk geval kaartjes met twee verschillende teksten.

Geboortekaartje indelen

Twijfel je over de indeling van de tekst, over de illustratie of over de tekst op het geboortekaartje? Als dit zo is dan moet je in ieder geval wat meer tijd nemen om de juiste tekst uit te kiezen en om veel voorbeelden te bekijken. Uiteraard pas je de voorbeelden aan, zodat het een door de ouders ontworpen geboortekaartje wordt, een persoonlijk geboortekaartje, een geboortekaartje op maat, een geboortekaartje dat helemaal past bij jullie situatie! Je kunt namelijk zoveel teksten lezen als je wilt, maar dit hoeft dan nog niet te betekenen dat er voor jullie kindje de juiste tekst bij zit. Kom je er helemaal niet uit samen met je partner dan zou je kunnen proberen om op het internet te gaan zoeken. Maak combinaties van twee of meer leuke geboortekaartjes en probeer er iets van jullie (de ouders) zelf in te laten terug komen. Als het geboortekaartje jullie aanspreekt is het goed, dan hoef je niet langer te twijfelen. Hebben jullie al een kind? Betrek het erbij (ligt aan de leeftijd) met wellicht een lieve tekening van hem of haar op het kaartje.

Voorbeeld geboortekaartje teksten

Sommige mensen kiezen er voor om zelf de tekst van het geboortekaartje te verzinnen, anderen kijken op internet en zoeken een leuke tekst. Voorbeelden die je kunt gebruiken zijn (zelf aan te aanpassen bij een tweeling):

De kamer is behangen, het bedje staat nu klaar.
De kleertjes zijn opgehangen, net op tijd ons dochtertje/zoontje is daar.

Twee beentjes en tien teentjes
Een piepklein mondje en een mini kontje
Liefdevolle handjes, nog geen tandjes
Teder en erg klein
Dat moet ons kindje zijn.

Ons grote wonder is geboren
We kunnen hem/haar al horen
Kom je snel kijken?
Dan mag je zeggen op wie hij of zij lijkt.

Tips voor geboortekaartjes

Nog een paar tips voor informatie die op een geboortekaartje gezet kan worden op een rijtje:

  • Naam van het kindje en eventueel de doopnamen
  • Geboortedatum en tijdstip van de geboorte
  • Lengte en gewicht van je zoontje of dochtertje
  • Namen van ouders en eventueel broertjes en zusjes
  • Adresgegevens
  • Rusttijden van moeder en de baby
  • Bezoektijden voor kraambezoek en de peetoom en peettante
  • Een cadeautip
  • Een leuke passende tekst of gedichtje

De voorkant van een geboortekaartje kan een foto zijn van je zoontje of dochtertje, of een passende tekst of afbeelding. Hoe je het kaartje indeelt, kun je uiteraard helemaal zelf beslissen. Maak zelf een proefkaartje en bekijk hoe dat overkomt.

Tekst geboortekaartje ontwerpen

De tekst op een geboortekaartje kan in diverse lettertypen worden gedrukt, ook heb je de keuze uit verschillende kleuren en formaten. Weet jij al wat je wilt? Rood en dan dikgedrukt of blauw en dan misschien schuin? Of diverse kleuren? Je kunt ook alle teksten die je plaatst een andere kleur geven, bijvoorbeeld naam van het kindje zwart dikgedrukt, de lengte en het gewicht blauw, de bezoektijden en het adres rood, etc. Zo kun je er zelf een vrolijke boel van maken, want de geboorte van je zoon of dochter is een groot feest!

Online geboortekaartje maken

Je kunt zelf online een geboortekaartje maken. Let op de indeling, de tekst, de afbeeldingen en het formaat. Daarnaast kun je prijzen vergelijken en een keuze maken wat jij mooi vindt. Meestal kun je wanneer je je ontwerp hebt gemaakt een voorbeeld bekijken en wanneer je dat wilt nog wat aanpassen, de kleuren of de lay-out. Ontwerp zelf (met hulp van voorbeelden, als dat helpt) het geboortekaartje van je zoon of dochter met een leuke bijpassende tekst en/of illustratie. Als jouw, jullie gevoel er in ligt wordt het een van de mooiste geboortekaartjes. Zorg voor een goed leesbaar geboortekaartje dat een vrolijke boodschap brengt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 6463x
Toegevoegd: 31-10-2015 18:54
Gewijzigd: 05-11-2015 20:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!