Het hoe en waarom van mannelijke strippers

Het hoe en waarom van mannelijke strippers

Het hoe en waarom van mannelijke strippersIedereen heeft het wel eens voorbij zien komen, het fenomeen mannelijke strippers. Maar waar is het nou eigenlijk begonnen, dat mannen met een goed lijf voor wildvreemde vrouwen uit de kleren gaan? En waarom vinden vrouwen dat zo leuk? Het is tijd om eens dieper op dit onderwerp in te gaan, en erachter komen waar het nou allemaal goed voor is, die halfnaakte mannen.

Terug naar het begin

De grote vraag is natuurlijk: waar is dit allemaal begonnen? Hoe zijn mensen op het idee gekomen om mannen zichzelf uit te laten kleden voor een grote groep vrouwen die zij helemaal niet kennen? Het dansen voor geld bestaat al eeuwen, en was voorheen begonnen bij vrouwelijke danseressen. Zelfs in de Bijbel is er een stuk te vinden over een dochter die voor een verjaardagsfeest voor koning Herodes danste. Koning Herodes was zo onder de indruk van de vrouw, dat hij haar aanbood alles te geven wat zij maar wilde. Ook in stripclubs waren vrouwen de eersten die begonnen met strippen voor het mannelijk geslacht. Pas eind jaren ’70 begonnen de mannen hun kleren uit te doen om de vrouwen een plezier te doen in de Verenigde Staten. Mannen pronkten hier en daar al eerder met hun lichaam, maar in 1970 werd het strippen voor mannen pas echt een beroep. Het probleem was toen alleen dat het nog niet echt in trek of bekend was. Daardoor waren er maar een paar mannelijke strippers in die tijd, en zelfs zij hadden weinig tot geen werk. De enige mensen die interesse hadden in mannelijke strippers waren politiemannen, om ze op te pakken. Dat was namelijk een groot probleem in de jaren ’70, mannen die in die tijd hun kleren uittrokken, werden opgepakt voor ‘onfatsoenlijke blootstelling’. Eind jaren ’70 kwam hier gelukkig wat verandering in. Het werd steeds gewoonlijker in Amerika om mannelijke strippers in stripclubs te hebben. Sommige clubs hielden dan een aantal speciale avonden iedere maand voor mannelijke strippers. Steeds meer vrouwen kwamen naar deze avonden, en uiteindelijk zat vaak de hele tent vol met schreeuwende vrouwen, om nog maar te zwijgen over de welbekende Chippendales. Ook homo stripclubs werden rond 1976 steeds bekender. In deze clubs deden mannen dus hun kleren uit voor het plezier van andere mannen. Het enige verschil tussen deze shows en de shows voor vrouwen, is dat de mannen in homoclubs vaak volledig uit de kleren gingen en bij de vrouwen hielden de mannen hun onderbroek of g-string aan. Ook hadden sommige shows in homoclubs meer de neiging om naar drag te leunen of de zogeheten genderplay. Toch wist het grote publiek nog niet zo goed wat ze van dit fenomeen moesten vinden. Het fenomeen mannelijke strippers was namelijk gaande tijdens vele culturele bewegingen. Zo werd gay pride steeds groter, de tweede feministische golf was aan de gang en de seksuele revolutie was begonnen. Dit resulteerde in weerstand van de bevolking. Zo was er zelfs nog een arrestatie van een mannelijke stripper in 1980. Uiteindelijk zijn ze onschuldig bevonden, omdat hun advocaat het discriminatie vond. Vrouwelijke strippers mochten namelijk wel doen en laten wat ze wilden, dus waarom mannen niet? Vrouwen en mannen moeten hierin dezelfde rechten hebben, vond de advocaat, en hier was de rechter het uiteindelijk mee eens.

En hoe zit dat met mannelijke prostitutie?

In sommige vrouwelijke clubs is het mogelijk om na de show mee naar achter te gaan, voor een privéshow waar de rest van de kleren ook uitgaan. Bij de mannelijke shows komt dit vrij weinig tot helemaal niet voor, blijkt uit onderzoek. Je kan bij sommige mannen meegaan voor een privé lapdance, maar dat is ook waar het bij blijft, helemaal uit de kleren gaan gebeurt nauwelijks. Uit onderzoek blijkt dus dat mannen nauwelijks aan prostitutie doen, maar de kans dat zij een cliënte gaan daten is wel een stuk groter. Wat in hetzelfde onderzoek ook opviel is dat bijna alle mannen het beroep aan zouden raden, in tegenstelling tot vrouwen, die bijna allemaal reageerden met nee.
Bekende strippers

De bekendste groep is waarschijnlijk wel de Chippendales. Deze groep is ontstaan in een nachtclub in New York in 1979, en zijn inmiddels wereldwijd bekend en geven zelfs shows over de hele wereld. De oprichters van de Chippendales hebben zelfs twee films uitgebracht, The Chippendales Murder en Just Can’t Get Enough. Jaarlijks worden de Chippendales door maar liefst twee miljoen mensen bewondert, waardoor ze dus nog steeds een grote hit zijn. Verder is er nog een groep razend populair wereldwijd, namelijk Magic Mike. Magic Mike is een Amerikaanse komedie-drama film uit 2012, met als hoofdrolspeler de bekende hunk Channing Tatum. Het vervolg, Magic Mike XXL is uitgekomen in 2015. Een groep die inmiddels al door tien miljoen mensen is bewondert is de groep Australia’s Thunder from Down Under. Deze groep Australische mannen treden vooral op in Las Vegas, maar reizen ook de wereld over om shows te geven. De shows duren standaard 90 minuten, is zeer interactief en er komt veel dans in voor. Iets dat deze groep uniek maakt is het feit dat zij niet aan fooien doen, zo hopen zij een groter publiek aan te trekken.

Wanneer worden deze hunks precies ingehuurd?

Mannelijke strippers worden natuurlijk niet zomaar overal uitgenodigd, het kan namelijk best ongemakkelijk zijn als je met oma aan een de paasbrunch begint en er beginnen ineens een stel mannen hun kleren uit te doen. Mannelijke strippers zijn een groot succes op vrijgezellenfeesten. De vriendinnen van de toekomstige bruid huren dan vaak voor de grap mannelijke strippers in. Er zijn hier en daar mensen die vinden dat alles geoorloofd is op een vrijgezellenfeest, dus dan kunnen mannelijke strippers uiteraard niet ontbreken. Ook op verjaardagen verschijnen deze mannen wel eens, voornamelijk als het groots gevierd wordt. Vaak regelen vriendinnen dit, maar het komt zelfs voor dat de familie dit regelt voor de jarige! Dit wordt dan vaak als verrassing op het grote feest gebruikt. Mannelijke strippers komen niet altijd naar je toe, je kan ook naar hen toe gaan. Voorheen moest je helemaal afreizen naar het grote Amerika om deze mannen te kunnen zien, tegenwoordig is de reistijd iets afgenomen. Je hebt namelijk in Amsterdam een locatie om mannelijke stripshows te bezoeken. Mannen kunnen al jaren hun diepste verlangens najagen, en nu is het tijd dat de vrouwen dit ook kunnen doen, vindt het bedrijf die de shows organiseert. Aan de Rozengracht zit namelijk Coqtales, waar je terecht kunt om hunks te bewonderen. Je kunt zelfs vooraf dineren, waarna de twee uur durende show zal starten!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MariekedeBruijn
Aantal keer gelezen: 3344x
Toegevoegd: 30-04-2020 17:22
Gewijzigd: 01-05-2020 09:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!