Getrouwde mensen zijn gelukkiger

Getrouwde mensen zijn gelukkiger

Getrouwde mensen zijn gelukkigerZijn getrouwde mensen nou echt gelukkiger? Uit onderzoek door twee economen is gebleken dat dit daadwerkelijk het geval is. Koppels zijn gelukkiger dan singles.

Trouwen, maakt het nou ook echt zo veel gelukkiger als vaak wordt gezegd? Uit recent onderzoek door twee economen blijkt dat het wel degelijk uit maakt. Koppels zijn vaak gelukkiger dan singles.

Bruiloft is niet de reden

Vaak wordt er gezegd dat een bruiloft één van de mooiste dagen uit het leven is. Er wordt zo lang naar toegeleefd, kopen van trouwjurken tot het uitnodigen van de mensen en het uitzoeken van locaties, dat de dag zelf vaak een droom is die uit komt. Toch heeft het gelukkig zijn niet zo zeer te maken met een bruiloft, het ja-woord geven of het op papier laten zetten dat men bij elkaar hoort. Uit het onderzoek komt naar voren dat koppels, getrouwd of niet, gelukkiger zijn dan singles. Overigens blijft het gevoel van geluk door de bruiloft wel vele malen langer hangen dan andere geluksmomenten.
Het klinkt misschien logisch maar veel mensen denken daadwerkelijk dat het huwelijk juist het geluk brengt. Waar het in de basis op neer komt is dat koppels lief en vooral leed kunnen delen met elkaar. In periodes dat men het zwaarder heeft, is er iemand om op terug te vallen. Denk hierbij eens aan het hebben van kinderen. Een koppel kan dan altijd de “zorgen” delen, zeker in periodes dat het op andere vlakken niet lekker gaat. Een single heeft daarnaast niet altijd iemand om mee te kunnen praten. Wanneer er op het arbeidsvlak bijvoorbeeld problemen ontstaan is het voor een single lastiger om bij thuiskomst even tegen iemand te kunnen klagen.

Gelukkig of niet gelukkig getrouwd

Een belangrijke factor die mee is genomen in het onderzoek is het feit of mensen niet al gelukkiger waren voordat ze trouwden. De economen onderzochten de situatie voor het huwelijk en daarna. Hiermee sloten ze in ieder geval uit dat men niet al perse gelukkiger is voor het huwelijk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BHaest
Aantal keer gelezen: 6423x
Toegevoegd: 08-01-2015 16:15
Gewijzigd: 19-04-2016 21:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!