Het roer moet om | Jouw ideale interieur

Het roer moet om | Jouw ideale interieur

Het roer moet om | Jouw ideale interieurBegin je net opnieuw in een pas aangekocht huis of ben je je oude opstelling helemaal zat? Dan is het hoog tijd om een frisse wind door je leven te laten gaan!

Hoe rigoureus je dit aanpakt hangt helemaal van jezelf en je omstandigheden af. Het is immers mogelijk dat verschillende meubelen je wegens hun gebrekkiger geworden kwaliteit of gedateerde looks heel erg tegen zijn gaan staan. Of je bent groter gaan wonen en hebt daarom een heel nieuwe inboedel nodig. En voordat je daar überhaupt aan denkt, weet je zeker dat de huidige staat van je nieuwe onderkomen reeds aan al je wensen en eisen voldoet?

Wat is bijvoorbeeld de staat van je muren, plafonds en vloeren? Komen deze overeen met het uiterlijk en de stijl die jij voor je woning zoekt? Voldoen niet alleen de materialen maar ook de kleuren aan jouw ideale samenstelling? Oftewel, is jouw huis zoals het nu is wel 2020 proof?

Dat is iets waar jij alleen zelf een oordeel over kunt vellen. Maar we hebben wel het een en ander te zeggen over hoe je jouw idealen kunt bereiken. Misschien vind je hier niet de antwoorden en adviezen waar je naar op zoek bent maar kom je er dan wel achter wat je absoluut niet wilt. Zodra je dat eenmaal goed in de gaten hebt, komt waar je wel naar op zoek bent een stuk helderder in beeld. In andere woorden, we hebben ons uiterste best gedaan op dit artikel zodat je er in ieder geval iets aan zult hebben. Uiteindelijk zul jij de ruimte creëren die precies uitstraalt waar jij voor staat. Ga volledig uit van jezelf en je kunt gewoonweg geen vergissingen maken!

Plannen

Voordat je van start gaat, is het natuurlijk wel belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat er allemaal moet gaan veranderen. Dit gaat natuurlijk wel flink wat geld kosten. Maar waar heb je dan precies het budget voor? En wat is relevant? at zou je tot later kunnen bewaren?

Natuurlijk moet de basis al perfect zijn. Oftewel, zodra je meubels er allemaal staan, moet niet nog de vloer vervangen worden.

Bekijk daarom goed al je opties en bepaal welke wensen al dan niet haalbaar zijn. Leg eerst al je ideeën vast in een longlist, bekijk vervolgens wat hoognodig én realistisch is en baseer daar uiteindelijk je plan op. Vervolgens ga je aan de slag met de aanschaf van de nodige gereedschappen of het inschakelen van schilders, klusjesmannen en/of aannemers. Wanneer je weet wat je doet kun je voor een flink aantal karweien natuurlijk ook vrienden en familie inschakelen.

Materialen

Je muren en vloeren; daar kun je natuurlijk een heleboel mee doen. Je kunt ze bedekken op verschillende manieren maar ook aan je wensen aanpassen. Misschien kunnen ze wel een nieuwe lik verf gebruiken. Of in hun geheel vervangen worden! Waarom niet? Zolang je er het budget voor hebt - zie hierboven - is er niks aan de hand. Ga wel goed na, zeker in het geval van een nieuwe bodem, of het materiaal onderhoud nodig heeft. Dat is bij hout al helemaal nodig. Kijk ook of je misschien het een en ander kunt inperken wanneer je vrij snel je nieuwe woning wilt kunnen betrekken. Daarmee bedoelen we dat je wellicht je idealen wat moet bijstellen. Ook met kleinere ingrepen isoleer je je huis namelijk perfect en kun je alsnog de uitstraling krijgen waar je zo naarstig naar op zoek bent. Al wat je daarvoor nodig hebt is een beetje vaardigheid, creativiteit, doorzettingsvermogen en geduld. En professioneel advies, waar en wanneer nodig.


Kleuren

Tja, hier kunnen we natuurlijk heel erg over uitweiden maar dat doen we niet. Dit is immers volledig jouw eigen keuze. Jij bepaalt welk effect je wilt bereiken en met welke tinten je dat gaat doen. We willen je alleen wel een belangrijke tip meegeven: wees consistent. Natuurlijk geldt dat niet wanneer een grote verscheidenheid aan indrukken je doel is. Maar in je woonkamer en de direct aangrenzende ruimtes wil je wellicht een gelijkwaardige sfeer creëren en dan is het wel zo handig dat de diverse kleuren die je gebruikt hierbij overeenkomen. Nogmaals: consistentie. Een belangrijk sleutelwoord. En dat komt ook in allerlei andere facetten terug. Zoals meubilair.

Meubilair

Comfort is niet het enige waar je op dient te letten bij de aanschaf van nieuwe meubels. Ook de integratie in jouw perfecte plaatje is van groot belang. Oftewel, de vorm, de textuur van de materialen en natuurlijk hun kleuren spelen hierin aanzienlijke rollen.

Wil je bovendien milieubewust bezig zijn en ook nog eens flink wat geld besparen? Maak je meubels dan helemaal zelf met gerecyclede materialen!

Ja, dat las je goed; maak ze zelf. Want zo wordt jouw meubilair helemaal van jou, evenals de volledige inrichting van je woonkamer. Het zelf vervaardigen van tafels, stoelen en banken is hartstikke populair. Je hebt de stijl van je interieur zo helemaal in eigen hand.

Jij bent immers degene die precies weet hoeveel ruimte jij nodig hebt voor al je spullen. Deze kun je heel gemakkelijk zelf in elkaar zetten met spijkers, planken, balken en een vooropgezet plan.

Natuurlijk hoef je niet alles helemaal zelf te creëren; sommige meubelen koop je wellicht nieuw en anderen kun je heel creatief aanpassen. Bijvoorbeeld door deze opnieuw te stofferen.

Is meubels maken niet iets waarvoor je bent opgeleid? Geen probleem. Je moet er alleen wel voor zorgen dat het gebruiksgemak van je zetels en tafels aangenaam is. Schuur en schaaf de planken daarom voldoende en zorg dat de kussens voldoende vering hebben. Zolang je hier zeker van bent, kan er nog weinig misgaan!

Slaapkamer

Oh ja, over vering gesproken; ben je ook toe aan een nieuw bed? Dan kun je maar beter iets aanschaffen waar je nog vele jaren slaapplezier van zult hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Schramm boxspring? Dit is een hele populaire combinatie van een gerenommeerd merk, hoewel er veel meer fabrikanten en specialisten zijn van wie je het nodige slaapcomfort kunt bestellen. Het fijne aan een boxspringcombinatie is - het zit al in het woord - dat je deze naar wens kunt samenstellen. Het frame is een gestoffeerde bak waar verschillende matraslagen in worden gelegd. Dat doe je net zolang tot je zeker weet dat je comfortabel ligt.

Nu nog even een kleerkast en een nachttafeltje in elkaar timmeren en je bent er helemaal klaar voor!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 2385x
Toegevoegd: 27-11-2019 14:54
Gewijzigd: 28-11-2019 15:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!