Hoe kan 3D jouw bedrijf helpen?

Hoe kan 3D jouw bedrijf helpen?

Hoe kan 3D jouw bedrijf helpen?Er zijn veel nieuwe zaken gekomen en ontwikkeld sinds de komst van het 3D printen. Prototypes zijn eenvoudig en snel te maken. Maatwerk is ook eenvoudig te realiseren. De onderdelen op een machine maken is eenvoudig mogelijk en er zijn geen onnodige voorraden. Dan zijn er nog de mogelijkheden om het afval weer opnieuw te gebruiken bij het bewerken voor het materiaal voor de 3D printer. Het biedt veel mogelijkheden voor bedrijven.

Is 3D printen iets voor uw bedrijf? 

Het 3D printen is de schakel tussen de digitale en klassieke productieprocessen. Het is voor veel bedrijven een uitkomst. Het is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf hoe het een bijdrage kan leveren. Het is belangrijk om met een creatieve blik naar de productieprocessen te kijken. Kijk welke klantgroepen er zijn. Analyseer ook de ketenpartners. Zijn er mogelijkheden om het goed te combineren. Het is slim om eens met de partners en de klanten te gaan zitten. Analyseer de processen en waar een 3D printer een meerwaarde kan bieden.

De 3D revolutie

Het 3D printen is een ware revolutie. De mensheid staat aan de vooravond waarin alleen nog ruwe grondstoffen worden vervoerd. Alles wordt vervolgens ter plekke gemaakt. Het maakt niet uit of het om oordopjes gaat of een heel gebouw. Het is nu mogelijk om dit duurzaam, efficiënt en ook voordelig te doen. 3D printen heeft het hele productieproces veranderd. De traditionele productiemethoden verwijderen een deel van een blok grondstof. Bij het 3D printen worden er alleen grondstoffen toegevoegd. Het principe is niet zo moeilijk. De 3D printer plaatst ieder keer een laagje kunststof over een andere laag tot er een 3D vorm ontstaat. Vervolgens is het klaar en is er ook geen productie afval. Het is een zeer revolutionaire manier van produceren.

Waar moeten bedrijven voor 3D printen kiezen? 

Het 3D printen biedt volop mogelijkheden. Het is mogelijk om de producten op maat te maken. Het zijn persoonlijke artikelen geworden. Het zal niet lang duren tot er over de hele wereld 3D printers staan welke unieke producten maken. Het is niet alleen een manier om een persoonlijker product te maken. Het is daarnaast ook een productieproces wat veel duurzamer is dan de normale productiemethoden. Er is geen opslag meer nodig of het maken van grote voorraden. Daarnaast is iedere nieuwe product binnen handbereik. Achteraf zijn de producten ook nog eens eenvoudig te recyclen.

De prijzen zijn nog hoog van een 3D printer

Nu zien we dat vanwege de hoge kosten dat de 3D printers alleen nog maar gebruikt worden om prototypes te maken. Het is nog geen apparaat wat gebruikt wordt voor massaproductie. Het is ook nog geen proces wat zeer snel verloopt. Zo duurt het nu nog uren om een klein kopje te printen met een 3D printer. Als we het vergelijken met de laserprinter dan zien we veel kansen. De eerste pagina werd namelijk in vijf minuten geprint. Nu worden er tot wel 500 pagina’s per minuut uitgeprint. De 3D printers worden sneller, zuiniger en ook nauwkeuriger. Er is nog steeds volop potentieel om de spullen sneller te printen.

Men is gefascineerd door de techniek

Er zijn steeds meer toepassingen en andere materialen welke het mogelijk maken om beter te gaan printen. De techniek achter de 3D printer gaat steeds sneller. Er worden nog vele verschillende materialen onderzocht om te printen. Mensen en bedrijven zijn gefascineerd van de mogelijkheden die 3D printen biedt. Het is geweldig om het te volgen. Er zijn veel nieuwe technieken welke op het punt staan om door te breken. Denk maar eens aan de Drone technieken. De elektrische auto wordt al aardig geaccepteerd. Het was eerst ook een nieuwe techniek.

Van koper naar producent

Iedereen met een 3D printer kan straks van een koper een verkoper worden. Wanneer iedereen in huis een 3D printer heeft dan zal men eigenlijk alles zelf kunnen printen. Het maakt niet uit of het om een bord gaat, een mes, een glas, een boekenplank of een mooie vaas. Er zijn volop mogelijkheden en opties om van te genieten. De wereld is duidelijk aan het veranderen. We zien ook een trend dat men van massaproductie verschuift naar persoonlijke artikels. Het gaat ook van weggooien naar recyclen. Ook de centrale productie is aan het verschuiven naar een decentrale producten waar geen restafval is.

Productieoplossing

De 3D printer is een ware productie oplossing. Het wordt nu al gebruikt bij het maken van een prototype. Het is mogelijk om op locatie de eigen producten te produceren. In de toekomst is het de verwachting dat de 3D printer veel verschillende producten kan produceren. Het is dan alleen nog belangrijk om de juiste grondstoffen te hebben om het product te printen.

De opmars van de 3D printer

De eerste 3D printer is in 1984 gemaakt. Het heeft lang geduurd voordat de doorontwikkeling echt in beweging kwam. De mogelijkheden die de techniek biedt zijn onbegrensd. Het kan gaan om een zelfgebouwde drone, een compleet huis of zelfs een kunstnier. In veel verschillende sectoren wordt er gebruik gemaakt van de 3d Printer. Zo wordt het in de medische wereld gebruikt voor het maken van spalken, oren en ook borstweefsel. Ook worden er harten mee gemaakt welke een paar keer groter zijn dan het origineel, zodat de arts kan zien wat er mis is.

De risico’s van het 3D printen 

Er zijn ook risico’s wanneer we het over 3D printen hebben. Zo wist een Amerikaanse man er een wapen mee te maken. Het is nog niet helemaal duidelijk wat een kwaadaardige persoon met een 3D printer kan doen. Het wapen is slechts een voorval. Het is echter wel goed om hierbij stil te staan. Het is belangrijk om de risico’s en nadelen van een 3D printer in kaart te brengen. Gelukkig zijn er ook volop voordelen.

De voordelen van het 3D printen 

De 3D techniek kent meerdere voordelen als men het afzet tegen de conventioneel fabricage. De printers zijn in staat om meerdere materialen in verschillende vormen te printen. Het printen kan gestart worden door op de muis een klik te geven. Er is geen productielijn meer nodig. Hierdoor dalen de kosten significant. De 3D printer zorgt voor de mogelijkheid om tegen lage kosten een prototype te ontwikkelen. Een concept auto kan met een 3D printer gemaakt worden. De spoiler kan snel worden aangepast als hij nog niet helemaal aerodynamisch is. Het is een groot product. Het is echter snel te testen en te zien. Naast de grotere producten kunnen ook de kleinere consumentenproducten gemaakt worden. Denk aan de zolen van een schoen, een complete schoen, brillen of sieraden.

Vermindering van de verspilling

Bij de huidige productieprocessen is het mogelijk om verspilling tegen te gaan. Het is namelijk een proces waar grondstoffen worden toegevoegd en niet worden verminderd. Het is een aantrekkelijke manier om lokaal producten te maken. De verwachting is dat hierdoor veel meer producten in de landen worden geproduceerd waar ze gebruikt worden. De kosten van productie zijn dan immers niet meer van zo’n belang.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2577x
Toegevoegd: 08-10-2019 15:22
Gewijzigd: 11-10-2019 09:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!