Bedrijf starten in 2019

Bedrijf starten in 2019? Let op deze dingen!

Bedrijf starten in 2019Veel mensen kiezen ervoor om een eigen onderneming te starten. Ze nemen veel risico om te beginnen aan een onzekere toekomst. Daarnaast is ondernemen ook nog eens keihard werken. Toch zijn er veel mensen die kiezen voor het ondernemerschap. De vraag is alleen, waar begin je? Je dient namelijk met veel zaken rekening te houden als je van jouw bedrijf een succes wil maken.

Waarom kiezen de mensen voor ondernemerschap?

Er zijn veel mensen die het ondernemerschap fantastisch vinden. Ze hebben alle vrijheid doordat ze eigen baas zijn en hebben het succes zelf in de hand. Daarnaast zien ondernemers natuurlijk ook het geld dat een succesvol bedrijf op kan leveren aan inkomsten. Ze lopen liever het risico van het ondernemen dan dat ze in loondienst voor een vast bedrag per maand bij een bedrijf gaan werken. Toch stopt 80 procent van de bedrijven al naar 5 jaar. Vaak omdat ze failliet gaan of omdat het te weinig geld oplevert. Ben jij van plan om een bedrijf te beginnen in 2019? Hou dan rekening met de volgende zaken:

  •  Onderscheidend product
  •  Vindbaar zijn in de zoekmachines
  •  Onderneming verzekeren

Onderscheidend product

Aangezien er veel bedrijven zijn met veel verschillende producten is het lastig om op dit moment een product te gaan verkopen dat niet onderscheidend is aan het product van bestaande (grote) bedrijven. Mensen zullen namelijk niet snel voor een product kiezen dat niet onderscheidend is van een onbekend bedrijf ten opzichte van hetzelfde product van een bekend bedrijf. Het is daarom noodzakelijk dat je een onderscheidend product hebt in 2019. Dit hoeft echter niet alleen te gaan over het daadwerkelijke product, maar ook om het totaalplaatje. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een goede service aan de klant of het gratis laten thuisbezorgen van je product. Dit is in deze tijd zeker een USP dat ervoor kan zorgen dat mensen eerder voor jouw product kiezen dan voor die van de concurrent.

Vindbaar zijn in de zoekmachines

Aangezien steeds meer online gebeurt, is het noodzakelijk dat je als bedrijf vindbaar bent in de zoekmachines op relevante zoekwoorden. Dit zorgt ervoor dat mensen naar jouw website gaan als ze opzoek zijn naar een bepaald product. Stel je voor dat iemand in Google zoekt op: zaklamp kopen. Ze zijn dan natuurlijk opzoek naar een zaklamp. Als jij een website hebt met een groot aanbod in zaklampen en je staat in Google op de nummer 1 positie op dat zoekwoord, is de kans zeer groot dat ze naar jouw website toe gaan om te kijken wat het aanbod is. De bekendste zoekmachine die bijna iedereen in Nederland gebruikt is Google. Via google kan je op twee manieren hoog komen te staan op relevante zoekwoorden. Dit kan namelijk via advertenties en via organisch.


Betaald Adverteren in Google

Bij het adverteren in Google kan je door middel van een advertentie reclame maken voor je bedrijf of product. Het grote voordeel van adverteren is dat je vaak direct hoog in de zoekmachines staat. Bij organisch kan dit maanden duren. De positie van je advertentie wordt bepaald op basis van de kwaliteitsscore van je advertentie. Zo’n kwaliteitsscore wordt door Google aan jouw advertentie gegeven op basis van je website, advertentietekst en op een basis van een aantal andere factoren. Met het adverteren in Google betaal je per klik. Kortom, adverteren in Google is gratis tot iemand op jouw advertentie klikt en je website bezoekt. Het is wel verstandig dat de bestemmingspagina van de advertentie klopt met de advertentie zelf. Anders zullen veel mensen wel op je advertentie klikken, maar uiteindelijk niet over gaan tot het kopen van een product. Hierdoor zal je veel kosten maken en geen omzet.


Organisch scoren in Google

Naast het adverteren in Google kan je ook via een andere manier hoog komen te staan op relevante zoekwoorden in de zoekmachines, namelijk via de organische wijze. Je website organisch laten scoren in de zoekmachines is afhankelijk van een aantal dingen.
Techniek

Allereerst is de techniek van de website heel belangrijk. Een Google robot crawlt namelijk de gehele website en bekijkt of er een logische structuur aanwezig is. Klopt het onderwerp van de website met wat je daadwerkelijk vermeld? Verder kijken de robots ook onder aan de naar de laadsnelheid, de veiligheid en hoe categorieën zijn onderverdeeld. Al deze technische aspecten worden meegenomen in de beoordeling van jouw website.


Content

Naast techniek is de content die op een website staat ook heel belangrijk. Alle uitingen in tekst, beeld of afbeeldingen leveren een belangrijke bijdrage aan de invullen van jouw site. Het is daarom noodzakelijk dat alle elementen relevant en waardevol zijn voor gebruikers. Google kijkt namelijk steeds beter naar de gebruikerservaring en zal daardoor jouw website afrekenen op hoe goed jouw content is en of dit aansluit op de zoekvraag van de gebruiker.

 

Autoriteit.

Het derde aspect om organisch vindbaar te zijn is door middel van autoriteit. Daarbij is bijvoorbeeld het verkrijgen van relevante en kwalitatieve backlinks een belangrijk onderdeel van. Hierdoor krijg je namelijk een bepaald backlinkprofiel waarmee Google kan zien hoeveel andere bronnen naar jouw website verwijzen. Deze websites brengen een waarde over en daarmee krijgt jouw domein een bepaalde kracht. Daarbij is het wel belangrijk dat de link tussen twee domeinen relevant zijn aan elkaar en dat er raakvlakken moeten zitten qua onderwerp.

Onderneming verzekeren

Als je een onderneming in 2019 gaat starten is het ook van belang dat je onderneming laat verzekeren. Een particuliere verzekering kan namelijk niet je onderneming verzekeren. Toch bestaat de kans dat jij of een werknemer van jou schade toedient aan een ander bedrijf of persoon of kan het voorkomen dat je apparatuur gestolen wordt. Het is dan wel zo fijn als je verzekert bent. Als startende ondernemer kan het je kop kosten als al je dure spullen worden gestolen.

Aan de slag!

Het opstarten van een eigen bedrijf is een prachtige uitdaging om te zien of je klaar bent voor het ondernemerschap. Niet alleen vanwege alle factoren die erbij komen kijken, sommigen onderschatten namelijk hoe ingewikkeld het soms kan zijn eigen baas te worden. Naast bovengenoemde elementen waar je aan moet denken, moet het ondernemerschap ook zijn weggelegd voor jou. Kan jij om met bepaalde druk die erbij hoort? Wat doe je bij tegenvallende resultaten? Ieder bedrijf heeft namelijk te maken met een mindere periode waarbij het juist de bedoeling is om het hoofd koel te houden en adequaat te reageren. Wanneer je dat onder de knie hebt en weet wat je moet doen als het wat minder gaat, dan kan je er bijna zeker van zijn dat je het ondernemerschap in de vingers hebt. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2335x
Toegevoegd: 08-01-2019 12:14
Gewijzigd: 12-01-2019 11:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!