Hoe kan je gelukkiger zijn

Hoe kan je gelukkiger zijn

Hoe kan je gelukkiger zijnMensen vragen me vaak: "Wat kan ik doen om mijn geluk te vergroten? Ik vertel hen dat er heel veel dingen zijn die je kunt doen, maar dan kan ik me slechts een handvol oefeningen in het moment herinneren.
Dus besloot ik om deze complete gids te maken voor hoe gelukkig te zijn, volgens de wetenschap. Als u consequent deze 23 procedures gebruikt, vergroot u uw persoonlijk geluk hoogstwaarschijnlijk:

1. Zoek eerst wat je moet doen.

Hoe moet je de juiste geluksvaardigheden opbouwen als je niet weet met wie je het meest worstelt? Dit is waarom het nuttig is om een quiz te doen om je gelukskrachten en -zwakheden te onderzoeken. Krijg een beter inzicht in waar deze vaardigheden over gaan en leer hoe u uw zwakheden kunt verbeteren en uw 'gelukskrachten' kunt opbouwen.

2. Geef jezelf een zelfvertrouwen boost.

Waarom zou je de moeite nemen om je geluk te vergroten als je niet dacht dat je erin zou slagen? Dat zou je niet doen. Daarom is het zo belangrijk om je self-efficacy te ontwikkelen - om jezelf te bewijzen dat je je geluk kunt vergroten. De beste manier om dit te doen is door te beginnen met eenvoudigere vaardigheden - vaardigheden zoals dankbaarheid of prioriteit geven aan het doen van leuke dingen. Krijg een snelle overwinning en je hebt meer vertrouwen dat je je leven echt kunt veranderen.

3. Geef je voortgang een boost door te leren hoe je jezelf beter kunt voelen.

Je zou geen wiskunde oefenen om beter te worden in het koken. En je zou geen andere taal leren om af te vallen. Om gelukkiger te zijn, zul je waarschijnlijk meer vooruitgang boeken door je te concentreren op de vaardigheden die het nauwst verbonden zijn met geluk. In mijn onderzoek is de vaardigheid die meestal het meest verbonden blijkt te zijn met geluk: positieve zelfingenomenheid. Leren hoe je jezelf beter kunt voelen - bijvoorbeeld door je je best mogelijke zelf voor te stellen, je positieve kwaliteiten te noteren of je sterke punten te identificeren, kan je geluk enorm vergroten.

4. Creëer balans en overwin burn-out.

Hoe zou je de energie moeten hebben om gelukkiger te zijn als je uitgeput en ellendig bent van je werk? Het zal heel moeilijk zijn. Het bouwen van nieuwe vaardigheden, vaardigheden die je helpen gelukkiger te zijn, kost tijd en energie. Dus het is eerst nuttig om een betere balans tussen werk en privé te creëren.

5. Bouw een groeimindset voor geluk.

Een groei-mindset verwijst naar de overtuiging dat we onszelf kunnen veranderen. Wanneer we een groeimindset voor geluk opbouwen, geloven we dat we ons geluk kunnen veranderen. Dit is super belangrijk, want als we niet geloven dat we ons geluk kunnen vergroten, zullen we niet eens proberen om het te proberen.

6. Maak positieve herinneringen.

Elke regio in onze hersenen kan door oefening worden versterkt. Als onze hersenen echt goed zijn in het onthouden van negatieve dingen die gebeuren, kan het nuttig zijn om de hersengebieden te versterken die verantwoordelijk zijn voor het onthouden van positieve dingen.7. Zoek die zilveren voeringen.

Alles wat we ervaren kan een spelbreker zijn als we ervoor kiezen om het zo te zien. Maar wanneer u op zoek bent naar de voordelen of zilveren voeringen in uw leven, zult u misschien verrast zijn om veel goeds te ontdekken. Blijf oefenen om het positieve te vergroten en het negatieve te verminderen om geluk te cultiveren. Ook is deze vaardigheid gekoppeld aan een beter vermogen om met stress om te gaan en meer veerkrachtig te zijn.

8. Neem pauzes van sociale media.

Facebook heeft de neiging om een negatief effect op ons geluk te hebben. Door ervoor te kiezen pauzes van Facebook te nemen - of de manier waarop we sociale media gebruiken te veranderen - kunnen we ons geluk vergroten.

9. Besteed slimmer voor meer geluk.

Hoe we ervoor kiezen om ons geld te besteden, heeft invloed op wat we kunnen doen en hoe we leven op manieren die van invloed zijn op hoe gelukkig we zijn. Wanneer we kiezen voor een minder luxe huis of auto - dingen die ons niet veel geluk brengen - hebben we meer geld te besteden aan avonturen of geschenken voor vrienden: dingen die ons echt gelukkiger maken.

10. Communiceer vriendelijk.

Als we aardig zijn voor anderen, voelen we ons beter. We kunnen leuke dingen voor anderen doen, empathisch zijn, of we kunnen elkaar gewoon met respect behandelen, vriendelijk communiceren in plaats van het ergste aannemen.

11. Beëindig je negatieve denkpatronen.

Laten we wel wezen: soms maken we ons ellendig. We kunnen gewoon niet stoppen met nadenken over hoe we ons zo hebben aangedaan, of hoe ons leven niet is verlopen zoals we hadden gehoopt. Negatieve denkprocessen - zoals piekeren, herkauwen, zelfoordelen en vrezen voor afwijzing - houden ons gewoon ellendig en niet in staat verder te gaan. Wanneer je merkt dat je negatief denkt, pauzeer en heroriënteer je je gedachten. Na verloop van tijd zullen je hersenen dit op zichzelf gemakkelijker kunnen doen.

12. Zoek duidelijkheid.

Hoe zou je je leven naar voren moeten brengen als je niet eens weet wat je voelt of waarom je het voelt? Probeer meer duidelijkheid te krijgen over je emoties om gelukkiger te worden; ontdek wat je voelt en wat deze gevoelens veroorzaakte.

13. Leef je waarden na.

Wanneer je jezelf en je waarden begint te verkennen, zul je ontdekken dat je altijd al wist wat je gelukkig zou maken, maar je doet het gewoon niet. Om gelukkiger te zijn, wordt u duidelijk over uw waarden, zodat u uw leven autonoom kunt leven, volgens uw eigen principes en waarden.

14. Let op het goede.

Natuurlijk is het leven soms moeilijk. Maar door aandacht te schenken aan het goede, kun je erbovenuit stijgen en veerkrachtiger zijn. Als je het goede vindt, geniet van het moment, en neem het mee om zelfs in moeilijke tijden geluk te behouden. Of probeer eens te denken aan een tijd in de toekomst als je je beter voelt.

15. Gebruik je verbeeldingskracht om het leven te creëren dat je zoekt.

Wist je dat je hersenen het moeilijk hebben om onderscheid te maken tussen dingen die in je verbeelding gebeuren en dingen die in het echte leven gebeuren? Dus als je je iets voorstelt - zelfs geluk - gedraagt je brein zich alsof het echt is. We kunnen de verbeelding gebruiken om geluk uit de lucht te helpen scheppen en meer van onze ervaringen te genieten.

16. Blijf alert.

Soms willen we ontsnappen. De wereld lijkt donker en eng, maar door het beoefenen van mindfulness ervaren we vollediger zowel het positieve als het negatieve - we zijn meer volledig betrokken bij ons leven. 

17. Onderzoek wat geluk voor jou betekent.

We definiëren allemaal geluk op verschillende manieren. Als je weet wat geluk voor jou betekent, zul je het gemakkelijker vinden om geluk te vinden. Onderzoek dus geluk - wat het betekent, hoe het eruit ziet en hoe het voelt - om het gemakkelijker te creëren. 

18. Ga na het leven. 

Hoe moet je je leven veranderen door dezelfde dingen te doen die je altijd al hebt gedaan? Het is best moeilijk. In plaats daarvan, drijf jezelf om angst te overwinnen en het leven met enthousiasme te benaderen. Probeer "het tegenovergestelde te doen" om te zien hoe het voelt en om uw brein flexibeler te maken. 

19. Spreek en wees jezelf.

Als we mensen over ons heen laten lopen, zijn we ongelukkig. Maar als we assertief voor onze eigen behoeften pleiten en onszelf uitdrukken, voelen we ons meer controle over ons leven. Leren hoe je jezelf kunt uiten, kan je helpen om interpersoonlijke uitdagingen te overwinnen, waardoor je ongelukkig kunt worden. 

20. Zoek uw doel.

We willen allemaal het gevoel hebben dat we een soort van positieve impact hebben gemaakt in deze wereld, maar soms zijn we onzeker over het soort impact dat we willen maken. Onderzoek precies wat je een gevoel van doel geeft en hoe je dit doel wilt nastreven om je leven een groter gevoel van betekenis te geven. 

21. Bouw zinvolle verbindingen.

Wist je dat we van zowat alles meer genieten als we het met anderen doen? Dit is waarom een van de beste dingen die je voor je geluk kunt doen, het opbouwen van zinvolle relaties en sociale connecties is. Om deze relaties te versterken, oefen vriendelijkheid en dankbaarheid jegens de mensen om wie je geeft. 

22. Ga van de hedonistische loopband af.

De 'hedonistische loopband' verwijst naar de neiging van ons om in de loop van de tijd terug te keren naar ons oorspronkelijke geluksniveau. Om je geluk op basisniveau te vergroten, kun je proberen je fysiologie te veranderen door middel van voeding en lichaamsbeweging. Om je geluk te behouden, moet je uit je comfortzone komen en variatie aan je geluksplan blijven toevoegen. 

23. Houd jezelf verantwoordelijk.

We zijn meer geneigd om de dingen te doen die we zeggen dat we gaan doen als we tijd in onze kalenders plannen om ze te doen. We kunnen ook gemakkelijker op koers blijven als we verantwoording van anderen ontvangen. Dus als je echt gelukkiger wilt zijn, laat je dan niet ontmoedigen om ongelukkig te zijn. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 2181x
Toegevoegd: 23-08-2019 10:19
Gewijzigd: 03-09-2019 08:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!