Hoe kan jij je intelligentie verbeteren

Hoe kan jij je intelligentie verbeteren

Hoe kan jij je intelligentie verbeterenJe hebt misschien de indruk dat intelligentie een vaste hoeveelheid is die je vaststelt als je jong bent en daarna onveranderlijk. Maar onderzoek toont aan dat je ongelijk hebt. Hoe we situaties benaderen en wat we doen om onze hersenen te voeden, kan onze mentale paardenkracht aanzienlijk verbeteren.
Dat kan betekenen teruggaan naar school of het vullen van je boekenkast (of e-reader) met dikke boekomslagen over diepe onderwerpen, maar slimmer worden betekent niet altijd een enorme toewijding van tijd en energie, volgens een recente discussie over vraag en antwoord. antwoord site Quora.
Toen een vrager over zelfverbetering de community vroeg: "Wat zou u doen om elke dag een beetje slimmer te zijn?" veel lezers - inclusief toegewijde mediteerders, techneuten en ondernemers - wogen in met nuttige suggesties. Welke van deze 10 ideeën past u in uw dagelijkse routine?

1. Wees slimmer over je online tijd.

Elke online pauze hoeft niet te gaan over het controleren van sociale netwerken en het vervullen van uw dagelijkse portie schattige dierenfoto's. Het web zit ook vol met geweldige leermiddelen, zoals online cursussen, intrigerende TED-gesprekken en hulpmiddelen voor het maken van woordenschat. Vervang een paar minuten skateboardende honden door iets geestelijk voedzamers, suggereer verschillende responders.

2. Schrijf op wat je leert.

Het hoeft niet mooi of lang te zijn, maar elke dag een paar minuten nemen om na te denken over wat je hebt geleerd, zal je hersencapaciteit zeker vergroten. "Schrijf 400 woorden per dag over dingen die je hebt geleerd", suggereert yogaleraar Claudia Azula Altucher. Mike Xie, een onderzoeksmedewerker bij Bayside Biosciences, is het ermee eens: "Schrijf over wat je hebt geleerd.". Het helpt echt.

3. Maak een 'gedaan'-lijst.

Een groot deel van intelligentie is vertrouwen en geluk, dus geef beide een impuls door niet langer de dingen te vermelden die je nog moet doen, maar alle dingen die je al hebt volbracht. Het idee van een "gedaane lijst" wordt aanbevolen door de beroemde VC Marc Andreessen en Azula Altucher. "Maak een I DID-lijst om alle dingen te laten zien die je feitelijk hebt volbracht," stelt ze voor. Dit blijkt echt te werken.

4. Haal het Scrabble-bord tevoorschijn.

Bordspellen en puzzels zijn niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om je hersenen uit te werken. "Speel games (Scrabble, bridge, schaken, Go, Battleship, Connect 4, maakt niet uit)," suggereert Xie (voor een ninja-level brain boost, oefen je werkgeheugen door te proberen te spelen zonder naar het bord te kijken). "Speel Scrabble zonder hulp van hints of boeken", aldus Azula Altucher.

5. Heb slimme vrienden.

Het kan ruw zijn voor je zelfrespect, maar uitgaan met mensen die slimmer zijn dan jij, is een van de snelste manieren om te leren. "Houd een slim bedrijf, onthoud dat uw IQ het gemiddelde is van de vijf mensen waarmee u het dichts benadert", schrijft Saurabh Shah, een accountmanager bij Symphony Teleca.
"Omring jezelf met slimmere mensen", gaat ontwikkelaar Manas J. Saloi akkoord. "Ik probeer zoveel mogelijk tijd te spenderen met mijn technische leads, ik heb nooit problemen gehad om te accepteren dat ik op zijn best een gemiddelde codeerder ben en er zijn nog veel dingen die ik nog moet leren ... Wees altijd bescheiden en wees bereid om te leren ."


6. Lees veel.

OK, dit is geen shocker, maar het was de meest voorkomende reactie: lezen lijkt absoluut noodzakelijk. De meningen verschillen over wat het beste hersenstimulerende leesmateriaal is, met suggesties die uiteenlopen van het ontwikkelen van een dagelijkse krant tot het oppikken van een verscheidenheid aan fictie en non-fictie, maar iedereen lijkt het erover eens te zijn dat kwantiteit belangrijk is. Veel lezen.

7. Leg het aan anderen uit.

"Als je het niet eenvoudig kunt uitleggen, begrijp je het niet goed genoeg", zei Albert Einstein. De Quora-posters zijn het daarmee eens. Zorg ervoor dat je echt hebt geleerd wat je denkt dat je hebt geleerd en dat de informatie echt vastzit in je geheugen door te proberen het aan anderen te leren. "Zorg dat je het aan iemand anders kunt uitleggen", zegt Xie eenvoudig.
Student Jon Packles gaat nader in op dit idee: "Voor alles wat je leert - groot of klein - blijf erbij zolang het duurt voordat je het aan een vriend kunt uitleggen. Het is vrij eenvoudig om nieuwe informatie te leren. In staat zijn die informatie te bewaren en anderen te onderwijzen, is veel waardevoller. "

8. Doe willekeurige nieuwe dingen.

Shane Parrish, keeper van het altijd fascinerende Farnam Street-blog, vertelt het verhaal van de jeugdige kalligrafieles van Steve Jobs in zijn reactie op Quora. Na zijn schoolverlating had de toekomstige Apple-oprichter veel tijd over en liep hij een kalligrafiecursus in. Het leek toen niet relevant, maar de ontwerpvaardigheden die hij leerde, werden later in de eerste Macs gebakken. De afhaalmaaltijd: je weet nooit wat van tevoren nuttig zal zijn. Je moet gewoon nieuwe dingen uitproberen en wachten om later te zien hoe ze zich verbinden met de rest van je ervaringen.
"Je kunt de punten niet vooruit zien verbinden, je kunt ze alleen maar naar achteren verbinden, dus je moet erop vertrouwen dat de punten op de een of andere manier in de toekomst zullen verbinden," citeert Parrish Jobs. Om punten te krijgen om verbinding te maken, moet je bereid zijn om nieuwe dingen te proberen - zelfs als ze niet meteen nuttig of productief lijken.

9. Leer een nieuwe taal.

Nee, u hoeft niet snel vloeiend te worden of naar het buitenland af te reizen om de taal van uw keuze te beheersen. Je kunt gestaag werken vanaf het comfort van je bureau en toch de mentale voordelen plukken. "Leer een nieuwe taal, daar zijn veel gratis sites voor, gebruik Livemocha of Busuu", zegt Saloi (persoonlijk ben ik een grote fan van Memrise als je eenmaal de basismechanica van een nieuwe taal hebt).

10. Neem wat downtime.

Het is geen verrassing dat toegewijde meditator Azula Altucher aanbeveelt om jezelf de ruimte te geven voor je hersenen om te verwerken wat het heeft geleerd - "zit elke dag in stilte", schrijft ze - maar ze is niet de enige responder die de noodzaak benadrukt van enige downtime van mentale stimulatie . Besteed wat tijd alleen maar denken, suggereert gepensioneerde politieman Rick Bruno. Hij pauzeert het interne gebabbel tijdens het sporten. "Ik denk aan de dingen terwijl ik (bijna elke dag) ren", meldt hij.

10. Neem wat downtime.

Het is geen verrassing dat toegewijde meditator Azula Altucher aanbeveelt om jezelf de ruimte te geven voor je hersenen om te verwerken wat het heeft geleerd - "zit elke dag in stilte", schrijft ze - maar ze is niet de enige responder die de noodzaak benadrukt van enige downtime van mentale stimulatie . Besteed wat tijd alleen maar denken, suggereert gepensioneerde politieman Rick Bruno. Hij pauzeert het interne gebabbel tijdens het sporten. "Ik denk aan de dingen terwijl ik (bijna elke dag) ren", meldt hij.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 1606x
Toegevoegd: 23-08-2019 10:17
Gewijzigd: 26-08-2019 09:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3846 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!