Hoe kom ik hoger in Google?

Hoe kom ik hoger in Google?

Hoe kom ik hoger in Google?Wanneer je een leuke en interessante website hebt, wil je natuurlijk dat jou website op de hoogste plaats staat op Google. Logisch want dan kunnen mensen jou website makkelijk bezoeken, maar hoe doe je dat eigenlijk en hoe zit het eigenlijk met de bepaalde principes en manieren die website beheerders al voor een lange tijd gebruiken?

1. Introductie

Er zijn veel manieren om hoger op Google te komen als website. Het is simpelweg zo dat hoe hoger je op Google staat, hoe sneller jouw website gevonden kan worden. Bijvoorbeeld, wat je wilt voor jouw website is dat als iemand iets wilt opzoeken dat jouw website er als eerste voor hun staat. Zo kunnen zij dan ook simpelweg meteen naar jouw website toe gaan. Er zijn vele manieren om dit voor elkaar te krijgen. Het is helaas niet zo makkelijk als je denkt. Dit kan namelijk best wel wat nodig hebben.

2. Uitleg van Google's score systeem

Om een ''goede'' site te worden voor Google heeft Google in principe een soort score systeem. Dit score systeem is niet perse officieel maar er is toch een bepaalde scan of algoritme waaruit Google gebruik maakt op iedere site die bestaat. Met dit score systeem kan er gezien worden hoe goed of waardevol jouw site is of dat het ook het waard is om voor Google jou hoger op de site te zetten. Het is namelijk zodat je niet de enige bent met een website, er zijn vele concurrenten die ook het liefst hun site op de top willen en als jij bijvoorbeeld er niks aan doet om je site hoger te krijgen kan je natuurlijk steeds lager staan. Hiervoor is het zeer belangrijk om als jij gebruikers op jouw site wilt om hier op werk van te maken. Gelukkig zijn er toch wel manieren om mee te concurreren om voor jou ook een zo'n hoog mogelijke positie te krijgen. Deze tips kunnen in het algemeen jou helpen een goede indruk te geven aan Google en ook aan de gebruikers. Dit kan zeer gunstig zijn als jij bijvoorbeeld een webshop hebt of als jij iets wilt uitleggen en de gebruiker laten lezen. Dit zijn de volgende tips.

3. Grote stukken teksten schrijven

Een van deze tips is dat het aangeraden wordt dat je per pagina 2000 woorden gebruikt, zo kan Google genoeg inhoud hebben en het voor hun systeem makkelijker maken om zo hoger op de lijst te staan bij een willekeurige zoekterm. Het is natuurlijk logisch om een snelwerkende website te hebben, het is gunstig voor de bezoeker zodat zij een goede indruk kunnen krijgen en dat zij niet zo lang hoeven te wachten tot dat de site geladen is. Dit is zeer gunstig voor Google's scoresysteem. Er wordt namelijk gekeken hoe lang een gebruiker op de site zit en of zij niet meteen van de site af gaan. Dit kan extra bonus punten geven aan het score systeem. Hierop kan het daarom ook handig zijn dat de site bruikbare en of interessante dingen heeft zoals een goede stuk tekst. Zo kan de gebruiker langer op de site lezen of andere dingen beschouwen die de site aanbied. Zoals genoemd is het zo dat hoe langer gebruikers in het algemeen op de site zitten des te hoger jouw bonus scoren wordt op van het scoresysteem van Google.

4. Tail woorden gebruiken

Een kleine tip voor de website is dat het handig is om ''tail woorden'' te gebruiken. Een tail woord is in principe een woord dat opgezocht wordt op Google. Het is handig om lange tail woorden te hebben. Een voorbeeld van een een lange tail woord is ''leuke gezellige evenementen''. Dit is handiger dan als je bijvoorbeeld ''evenementen'' neer zet. Het is te kort en het is zo dat gebruikers net zo veel tail woorden gebruiken dan short tail woorden. Uit onderzoek blijkt er ook dat hoe gerichter iemand zoekt op Google, des te hoger de intentie is om wat aan te schaffen vanuit bijvoorbeeld een webshop of iets grondigs te lezen. Daarom is het verstandig om meer long tail woorden te gebruiken dan short tail woorden. Als je dit niet doet kan het bijvoorbeeld zijn dat al meerdere website makers/beheerders dit doen en dus kan het zijn dat jij achter kan vallen op de lijst en dat kan steeds lager gaan. Dit wil je dus voorkomen, daarom is het zeer aanradend om deze lange tail woorden te gebruiken.


5. Blog schrijven

Zoals net genoemd kan het typen van goede en lange stukken teksten gunstig zijn voor jouw website beoordeling vanuit Google, maar wat is nou een makkelijke manier? Simpel, dit kan je makkelijk doen met een blog schrijven. Het is gunstig voor Google als je per week iets nieuws schrijft over iets commercieels. Dit kan jou ook goede punten geven vanuit het scoresysteem van Google, want als je veel tekst hebt betekent dat Google meer moeite moet doen om de woorden en teksten te checken in plaats van als je iets simpels schrijft. Als jij bijvoorbeeld jouw oude tekst behoudt is het wel goed maar dan hoeft Google er niet naar te kijken omdat het al een bestaande tekst is en als jij dus nieuwe teksten schrijft moet Google weer jouw site een extra controle geven wat jij dus wilt. Op deze manier kan jij dus veel en extra punten scoren bij Google.

6. Microsites maken

Het kan ook heel handig zijn als binnen in jouw sites nog andere sites zijn die mensen kunnen bezoeken. Dit worden microsites genoemd. Bijvoorbeeld, als jij biologische producten verkoopt en hiervoor een site hebt kan het handig zijn dat je binnen in jouw site over biologische producten ook nog extra sites hebben die relevant zijn over dit onderwerp zoals bijvoorbeeld ''biologisch fruit'' of "biologische recepten'' hiermee kan je specifieker denken over het algemene onderwerp en van daaruit meerdere sites maken. Ook dit kan jouw score verbeteren omdat het gecompliceerder is dan een simpele site met amper teksten en of pagina's.

7. Een mobiele versie van jouw site

Een ander kleine tip is dat het ook wel handig is om een mobiele versie van jouw site te maken. Het is zo dat Google en hun scoresysteem prioriteit geeft aan sites die ook nog een mobiele versie hebben. Hiervoor is het handig om het snel en bruikbaar te houden voor iedere smartphone. Het is zo dat Google hiervoor ook nog een aankondiging heeft gemaakt dat zij hiervoor prioriteit geven. Dit is dus een belangrijke factor om te onthouden als je een site wilt creëren. Uiteindelijk maakt het ook gewoon makkelijk voor gebruikers die met hun Android of Apple smartphones de site kunnen bezoeken en kan dit de site enorm goed helpen.

8. Jouw sites plaatsen op andere sites

Natuurlijk als jij net een site hebt gemaakt is het niet zo dat het een zeer bekende site is net als bijvoorbeeld Youtube.com of Bol.com. Jij staat mogelijk nog helemaal onderaan en of met een lage score. Wat je hieraan kan doen is simpelweg jouw site of sites op een van deze populaire sites te plaatsen. Natuurlijk kan dit ook wel moeilijk zijn, het is namelijk niet zo dat een site zoals Youtube jouw site zo maar of überhaupt een site op hun site willen plaatsen. Daarom zijn backlinks erg belangrijk om een hogere scoren te krijgen. Daarom is het verstandig om links af te spreken of met links te ruilen. Als je een overleg hebt met bijvoorbeeld een site beheerder die een redelijk hoge score heeft en jouw link op hun website hebben geplaatst kan dit extra aandacht trekken. Het is niet zo dat jouw score meteen omhoog gaat, maar het kan er voor zorgen dat meer mensen naar jouw site kunnen gaan omdat jij dus een andere manier hebt om gevonden te worden. Daarom is het belangrijk om goed te adverteren en ter sprake te komen van website beheerders om jouw sites op hun sites te hebben.

9. Tot slot

Uiteindelijk is het belangrijk om jouw website relevant te houden of dat je tenminste een onderwerp hebt waarbij veel op gezocht worden. Zodat het makkelijk zichtbaar is voor Google. Als jij het hebt over iets zeer irrelevants dan gaan mogelijke gebruikers er nooit op zoeken en dan heb je een site waar nooit naar gekeken gaat worden. Het is dus verstandig om na te denken wat mensen het liefst willen opzoeken. Hierop kan jij bijvoorbeeld aan jezelf vragen wat jij het meest op zoekt in je vrije tijd of dit aan jouw familie of vrienden te vragen. Als het bijvoorbeeld om een redelijk irrelevant onderwerp gaat probeer dan het zo relevant mogelijk te houden.

Voor de rest, als je alle benoemde tips en trucjes hebt gelezen en hebt gebruikt, kan jouw site zo goed als klaar staan voor een goede score en kunnen er meer mensen een bezoekje brengen aan jouw site. Ook kan je daarnaast een goede indruk geven op sites met een nog hogere score om dan ook met ze mogelijk te kunnen praten en onderhandelen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AliOrhan2503
Aantal keer gelezen: 802x
Toegevoegd: 19-10-2022 11:54
Gewijzigd: 19-10-2022 12:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!