Google

Hoe krijg ik een succesvolle website?

GoogleWereldwijd zijn er maar liefst 966 miljard websites. Maar hoe krijg je nou jou site bovenaan in jou markt. Hier zijn een aantal manieren voor. Deze manieren ga ik in dit artikel toe lichten, daarnaast zal ik mijn eigen ervaring delen op het gebied van websites en hoe ik ervoor zorg dat ik makkelijk vindbaar ben in Google en in andere zoekmachines.

Zoals ik al zei er zijn 966 miljard websites dit is enorm veel. Al deze websites willen goed scoren in voornamelijk Google. Zij willen hoog in Google staan zodat zij makkelijk vindbaar zijn en dus rendement behalen met hun website. Nu zit jij denk ik met een aantal vragen zoals: hoe kom ik dan hoog in Google? Hoe zorg ik voor rendement? Hoe blijf ik bovenaan? Op deze vragen en nog meer vragen zal ik antwoord proberen te geven, dit stuk schrijf ik uit mijn eigen ervaring en mijn kennis.

Hoe kom ik hoog in Google?

Er zijn tal van manieren om hoog in Google te komen. Een van de manieren is zoekwoorddichtheid. Zorg ervoor dat jou zoekwoorddichtheid perfect is. Maar wanneer is jou dichtheid perfect. Hier zijn verschillende meningen over. Je wilt bijvoorbeeld op het zoekwoord goedkoop hondenvoer gevonden worden. Je moet dan oppassen dat je het woord: goedkoop hondenvoer niet te vaak terug laat komen op je pagina dit creëert namelijk spam en zorgt ervoor dat je lager in Google komt. Nu terug naar de vraag wat is de perfecte dichtheid. Mijn ervaring zegt dat je met 4 tot 6 procent goed zit. Maar hoe weet je nou op hoeveel procent je zit met je zoekwoord? Hier is een handig programma voor namelijk, SEOquake je kan door middel van dit programma de density bekijken van jou pagina je ziet zo precies hoeveel procent een woord terugkomt op jou pagina.

Dit was het stukje zoekwoord. Maar dan ben je er nog lang niet. Linkbuilding zorgt ervoor dat jou link verspreid wordt over het web. Dit heeft als voordeel dat jou link meer leads genereert dit zorgt er weer voor dat je hoger in Google komt. Het grootte voordeel van linkbuilding is dat je elkaar ermee kan helpen. Je kan bijvoorbeeld een linkwissel met een ander bedrijf aangaan. Je plaats dan een link van een ander bedrijf op jou website en dat bedrijf doet dat ook met jou link. Je kan ook links plaatsen op startpagina's dit is echter wel minder effectief aangezien hier veel links op staan. Het beste is om in-content links te plaatsen deze hebben veel meer waarde. De linkbuilding die ik nu heb uitgelegd is gratis er is ook een betaalde variant. Er zijn bedrijven die de linkbuilding verzorgen voor andere bedrijven dit is erg effectief en kost weinig tijd. Als je zelf gaat linkbuilden kost dit veel tijd en het levert best weinig op. Deze zogenoemde linkbuild bedrijven hebben de contacten en de kennis, zij weten precies wat zij moeten doen. Er zijn ook bedrijven die geld vragen om jou link op hun website te plaatsen dit kan zinvol zijn maar ben wel kieskeurig want niet elke website is zo winstgevend. Onderzoek het eerst goed bekijk bijvoorbeeld of de desbetreffend website geen spam bevat dit kan gecontroleerd worden met het programma MOZ.

Linkbuilding is nu wel duidelijk denk ik. Het volgende punt lijkt vanzelfsprekend maar veel website eigenaren kunnen hier veel winst behalen. Zorg voor wervende teksten die gemakkelijk leesbaar zijn. Ik kom vaak genoeg teksten tegen die vol zitten met spelfouten of zinnen die niet goed lopen dit is funest niet alleen voor uw bezoekers en klanten maar ook voor Google. Google kijkt namelijk of uw teksten op de website lekker lopen en goed leesbaar zijn als dit het geval is zal u hoger in Google komen te staan. Besteed dus alstublieft veel aandacht aan de verzorging van uw website. Dus let op de teksten en zorg ook voor een mooi design het design maakt Google niks uit, maar het oogt net even wat professioneler. Kortom zorg dat het totaal plaatje klopt.


Hoe zorg ik voor rendement?

Het staat eigenlijk allemaal met elkaar met in verbinding. Heb jij je zaakjes op orde qua SEO dan zal het rendement vanzelf komen zo simpel is het nou eenmaal. Het ene staat in verband met het andere zo is het nou eenmaal in de online wereld niks gebeurt uit het niets. Om rendement te krijgen moet je natuurlijk ook goede producten en/of diensten verkopen. Je kan wel een goed geoptimaliseerde website hebben maar als je producten en/of diensten zeg maar gewoon slecht zijn dan schiet het natuurlijk niet op. Ook hier is weer het verband te zien.

Hoe blijf ik bovenaan in Google?

Als je eenmaal die positie hebt bereikt die je wil bereiken. Is het zaak om die te behouden je moet nu niet denken van ik stop met de SEO werkzaamheden deze moet je eens in de zoveel tijd bijhouden en aandacht aan besteden anders zak je weer terug en verlies je dus rankings in Google. Ga niet zitten afwachten om vervolgens te zien dat je van de eerste pagina af bent. Dan is al je werk voor niets geweest. Dat zou erg zonde zijn. Kortom blijf er dus tijd in steken dit zal zijn vruchten afwerpen.

Landingspagina's 

Een andere manier om conversie te krijgen is landingspagina's. Het eerdere voorbeeld wat ik al gaf gebruik ik nu weer stel je verkoopt goedkoop hondenvoer en je bent gevestigd in Amsterdam het lijkt me dan logisch dat je gevonden wil worden op goedkoop hondenvoer Amsterdam. Maar nu komt het, iemand uit Zaandam wil ook goedkoop hondenvoer je kan dan dus gemakkelijk een pagina aanmaken voor goedkoop hondenvoer Zaandam zodat je ook hierop gevonden wordt, let wel weer op percentage dat je gebruikt voor het zoekwoord. Het is bewezen dat landingspagina's een goede manier zijn om meer bezoekers te trekken zeker dus een aanrader om een keer een paar landingspagina's aan te maken. Het levert zeker rendement op!

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat als je enige kennis en ervaring hebt zelf een hoop kan doen op het gebied van website optimalisatie. Echter kan je het niet ga jezelf niet de vingers branden door het te proberen schakel dan gewoon een goede website bouwer in die verstand van zaken heeft deze mensen weten waar zij mee bezig zijn. Ik hoop dat je wat gehad hebt aan mijn artikel. Ik wens je veel succes met je website!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jovroest
Aantal keer gelezen: 2473x
Toegevoegd: 12-05-2017 08:31
Gewijzigd: 12-05-2017 22:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!