Hoe kun je gratis muziek downloaden?

Hoe kun je gratis muziek downloaden?

Hoe kun je gratis muziek downloaden?Wil je graag muziek op je computer of laptop zetten? Dan kun je gratis muziek downloaden. Daarbij zijn er wel een aantal aandachtspunten, want het moet wel op een legale manier gebeuren. Daarom geven we je tips over veilig en legaal gratis muziek downloaden!

Muziek downloaden in Nederland

Voordat je gratis muziek wilt gaan downloaden moet je weten dat het niet altijd legaal is. In Nederland bestaat namelijk het downloadverbod. Het is dus illegaal als je muziek gaat downloaden zonder dat je daarvoor betaalt als de muziek is beschermd door het auteursrecht. In Nederland word je als individuele downloader nog niet vervolgd, maar in de toekomst zal dit zeker kunnen veranderen. Als je graag muziek wilt downloaden dan kun je muziek van het internet downloaden. Op het internet is genoeg te vinden. Wil je graag zonder risico gratis muziek luisteren, zonder dat je aan het downloaden bent, dan kun je Spotify gebruiken. Als je Spotify gebruikt kun je gratis muziek luisteren via YouTube zonder dat je er voor hoeft te betalen.

Gratis muziek luisteren

Als je graag gratis muziek wilt gaan downloaden zou je dat kunnen proberen met Spotnet, via de software van Spotnet is het gemakkelijk om snel complete albums maar ook losse liedjes te downloaden. Een alternatief voor het gratis downloaden van muziek van nieuwsgroepen is Newsleecher of Sabnzbd. Als je gratis muziek wilt downloaden is Usenet het meest geschikt als je op zoek bent naar volledige albums, wil je losse mp3 bestanden downloaden dan kun je beter op een andere manier gratis muziek downloaden. Wil je gratis muziek gaan downloaden via Spotnet dan moet je wel eerst de handleiding voor Spotnet lezen. Als je hulp nodig hebt tijdens het installeren van Spotnet dan kun je hiervoor ook in de handleiding terecht.

Muziek dowloaden

Een ander voordeel dat je hebt bij het downloaden van albums of mp3 bestanden van Usenet is de grote anonimiteit die je daar hebt als downloader. Sinds het downloadverbod in Nederland is het alleen nog maar toegestaan om rechtsvrije muziek gratis te downloaden. Als je bijvoorbeeld gratis muziek wilt downloaden die in de top 40 staat dan is dit verboden. Als je gratis muziek wilt downloaden via Usenet dan is dit zeker anoniem, zeker als je het gaat vergelijken met het downloaden van muziek via BitTorrent. Wil je toch gratis de top 40 downloaden dan doe je er verstandig aan om hiervoor Spotnet te gebruiken dan wel in combinatie met een betrouwbare Usenet provider.

Gratis muziek downloaden

Wil je graag gratis muziek downloaden dan is er ook nog de optie om hiervoor een BitTorrent te gaan gebruiken. Als tweede gratis muziek programma om muziek te downloaden heb je ook nog uTorrent, dit programma werkt via het BitTorrent p2p protocol. Als je gratis muziek wilt downloaden via BitTorrent dan heb je veel programma’s ter beschikking. Wil je graag weten hoe je gratis muziek kunt downloaden via uTorrent, dan moet je de uTorrent handleiding goed lezen. Er zijn ook nog alternatieve voor uTorrent om gratis muziek te downloaden, je kunt dit ook nog doen via qBitTorrent en Frostwire, daarnaast heb je ook nog het anonieme programma als Tribles dat ook erg geschikt is om gratis muziek te downloaden.

Muziek luisteren met smartphone

Heb je een smartphone ook dan kun je gratis muziek downloaden, je kunt dit dan het beste doen met Tubidy. Met Tubidy heb je geen downloadprogramma, maar je hebt dan een website waarmee je heel gemakkelijk gratis muziek naar je smartphone kun downloaden. Met Tubidy hoef je maar te gaan zoeken, je kunt dan kiezen en downloaden. Met Tubidy heb je wel een groot nadeel en dat is dat je hiermee alleen maar gratis muziek kunt downloaden op Android smartphones, Tubidy werkt namelijk niet op de iPhone.

Muziek luisteren op YouTube

Als je graag de hele dag om je heen muziek hebt, dan kun je van YouTube gebruik maken. Je vindt hier bijna alle nummers met leuke muziekclips. Je kunt hier ook op zoek gaan naar nummers die tientallen jaren geleden in de hitlijst hebben gestaan. Deze kun je hier dan luisteren en vaak ook bekijken. Dagelijks maken er veel mensen gebruik van YouTube. Er zijn ook programma’s ontwikkeld die er voor kunnen zorgen dat je muziek van YouTube kunt halen. Wanneer je dat wilt, dan kun je bijvoorbeeld je favoriete nummers als mp3 op je harde schijf opslaan. Je kunt de muziek dan altijd op een cd zetten of op je mp3 speler. Daarnaast kun je de muziek ook op je telefoon zetten en luisteren wanneer je maar wilt.

YouTube gratis muziek downloaden

Als je vanuit YouTube gratis muziek wilt downloaden dan heb je Free YouTube to mp3 converter nodig. Dit programma kun je snel installeren. Je kiest eerst de taal, dan ga je akkoord met de licentieovereenkomst en dan begint het. Je kunt de liedjes zoeken die je graag op je computer wilt hebben en eigenlijk wijst het programma zichzelf. Er zijn ook genoeg handleidingen online te vinden die aangeven hoe je gratis muziek kunt downloaden via YouTube.

Alleen muziek luisteren kan ook

Ga voor jezelf eens na of het nodig is om de muziek te downloaden. Als je namelijk thuis bent of je bent weg en je hebt je telefoon bij de hand en altijd verbinding met internet, moet je dan downloaden? Het kan ook zijn dat je gewoon wat standaard muziek op de pc wilt hebben, maar met YouTube kun je zelf ook een lijst met favorieten maken en deze afspelen als je aan de computer zit. Ook wanneer je een nieuw nummer hebt gehoord, kun je op YouTube meteen op zoek gaan naar dit nummer en wanneer het goed bevalt voeg je hem gewoon toe aan je lijst met favorieten. Sommige mensen vinden downloaden te ingewikkeld en je moet oppassen dat je geen virussen binnen haalt. Daarom kan alleen het luisteren van muziek ook een goede keuze zijn, maar dit ligt er aan wat je er mee wilt doen en hoeveel ervaring je met het downloaden hebt. Kun jij het niet alleen? Zoals reeds vermeld, is er in handleiding veel informatie te vinden. Kijk anders eens rond in je vriendenkring. Er is wel iemand te vinden die je kan helpen bij het downloaden. Lukt dit allemaal niet geniet dan van muziek luisteren, downloaden is niet perse noodzakelijk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 127066x
Toegevoegd: 02-06-2015 09:15
Gewijzigd: 22-08-2015 12:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!