Muziek luisteren op YouTube

Muziek luisteren op YouTube

Muziek luisteren op YouTubeDe meeste mensen kennen YouTube wel. Bij de naam YouTube denk je meteen aan muziek! Inderdaad, je kunt er muziek luisteren. Er wordt dagelijks veel gebruik van gemaakt. Wil jij weten welke muziek je kunt luisteren of hoe dat het in zijn werk gaat? Lees hier dan meer over muziek luisteren op YouTube.

Gratis muziek op YouTube

Als je gratis muziek gaat streamen heeft dat natuurlijk een aantal voordelen. Het grootste voordeel dat je ermee hebt is dat het helemaal niets kost. Daarnaast heb je ook nog het voordeel dat het aanbod op Grooveshark en Youtube veel groter is dan wat je door Spotify en Deezer aangeboden krijgt. Het nadeel van muziek streamen via het internet is dat je een minimale ondersteuning hebt voor mobile apparaten.

Muziek streamen

Je kunt gratis muziek streamen en luisteren bij een van de meest bekende websites die er is en dat is YouTube. YouTube is  de nummer één website als je het hebt over video en luisteren van muziek. Je kunt via YouTube op je computer, je laptop, een iPad of elk ander mobiel apparaat gratis naar muziek luisteren zoveel en zo lang als je maar wilt. Nog een leuke mogelijkheid is,  dat je bij de gratis muziek waar je naar kunt luisteren ook nog eens de bijbehorende videoclip te zien krijgt. Als je naar de muziek wilt luisteren van YouTube hoef je niets anders te doen dan gewoon naar de website te gaan. Heb je een mobiel apparaat dan moet je wel eerst de YouTube applicatie installeren.

Gratis YouTube gebruiken

Je kunt YouTube gewoon helemaal gratis gebruiken om naar muziek te luisteren via het internet. Je moet er wel op letten als je YouTube wilt gaan gebruiken op een mobiel apparaat, dat je verbinding maakt via een Wi-Fi netwerk. Wil je naar YouTube luisteren met een mobiele 3 G verbinding kan je dit veel geld gaan kosten. Wil je graag naar muziek luisteren van YouTube als je ergens naar toe gaat dan kun je het beste eerst thuis de muziek downloaden op je computer en dan overzetten naar je mobiele apparaat. Als je muziek wilt downloaden en luisteren via YouTube dan is dit goed te doen met de gratis software en het levert je ook nog een flinke besparing op.

Tot op het moment kun je YouTube nog gewoon gratis gebruiken om naar muziek te luisteren. YouTube verdient namelijk het geld wat nodig is met advertenties. Als je graag muziek op wilt slaan en offline wilt luisteren naar YouTube op een smart Phone dan moet je ervoor betalen. Onlangs kwam ter sprake dat je 10 dollar zou moeten gaan betalen voor het luisteren naar YouTube, het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de betaalde dienst in Nederland wordt geïntroduceerd. Nu moet je niet denken dat je niet meer via YouTube gratis naar muziek kunt luisteren, de gratis versie van YouTube blijft gewoon bestaan. Vroeger was het internet een vijand van de muziekindustrie, dit is allang verleden tijd. Op het moment is het zo dat al de grote labels op de streamingdiensten mikken, hierbij moet je vooral denken aan de diensten als Spotify en Deezer.

Advertenties op YouTube

Als je muziek wilt luisteren via YouTube en je hebt een hekel aan de advertenties dan zou je kunnen kiezen voor de betaalde versie. Heb je een computer en je wilt graag advertentievrij naar muziek luisteren via YouTube dan kan dit ook, je kunt namelijk de advertenties op YouTube blokkeren.

Ontspannen met YouTube

Als je behoefte hebt om even te ontspannen, dan kun je daarvoor YouTube gebruiken. Bij YouTube wordt er zoveel muziek aangeboden dat er voor jong en oud altijd een geschikte artiest of band te vinden is. Misschien heb je een nummer van vroeger wat je graag wilt luisteren. Zoek het nummer op YouTube op en dan kun je er weer van genieten. Vaak wordt er ook een videoclip aangeboden en kun je een lijst met favorieten maken. Daarvoor kun je ook diverse lijsten maken van genres. De ene keer voel je je vrolijk en luister je nummers die daarbij passen, de andere keer ben je misschien wat rustiger en kun je beter met andere nummers ontspannen. Op YouTube kun je alles vinden als het over muziek gaat en daar kun je dus gebruik van maken waar en wanneer je maar wilt, als je verbinding hebt met internet.

Kinderen en YouTube

Veel kinderen weten precies hoe YouTube werkt. Ze zoeken nummers op. Bij veel nummers kun je ook de tekst zien of een clip bekijken. Dit is voor veel kinderen erg leuk en daardoor kunnen zij ook Engels leren. Het ligt een beetje aan de leeftijd van de kinderen of zij gebruik mogen maken van YouTube. Als je namelijk een nummer intypt op YouTube dan krijg je ook andere zoekresultaten te zien en veel advertenties en reclame. Dit is voor kinderen niet altijd goed en ze klikken graag overal op. Als je kinderen oud genoeg zijn kun je daar afspraken over maken, maar als ze nog wat jonger zijn, is het beter om hen niet alleen toegang te geven tot YouTube. Je zou wellicht bij de internetinstellingen wat dingen aan kunnen passen, zodat het gebruik veilig is. Houd echter altijd een oogje in het zeil. 

Muziek vind je op YouTube

Heb je zin om muziek te luisteren? Misschien ben je naar een specifiek nummer op zoek of naar een bepaalde artiest. Maak daar dan nu gebruik van en ga even heerlijk ontspannen met de muziek op YouTube. Je kunt oude herinneringen ophalen, lekker mee zingen of dansen en dat zal je goed doen. Mocht je nog geen ervaring hebben met YouTube, dan kun je nu deze geweldig leuke ervaring opdoen. Het werkt erg gemakkelijk en als je eenmaal weet wat je hier allemaal kunt vinden qua muziek, dan zul je er steeds vaker gebruik van maken en doe er daarom nu je voordeel mee. Ga ook muziek luisteren via YouTube en geniet van deze mogelijkheid om met allerlei soorten muziek in aanraking te komen. Wat is jouw favoriete muziek, wat is jouw favoriete nummer? Je kunt er op YouTube zo vaak naar luisteren als je wilt. Muziek kan erg rustgevend zijn, muziek kan je ontspannen of je kunt helemaal met je vrienden uit je dak gaan op muziek. Door muziek kun je even alles om je heen vergeten, muziek doet je goed!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 26600x
Toegevoegd: 04-06-2015 06:37
Gewijzigd: 22-08-2015 12:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!