Informatie over de tacker

Informatie over de tacker

Informatie over de tackerDraait u er uw handen niet voor om de huis-, tuin- en keukenklussen op te knappen? Dan heeft u vast ook een gereedschapskist staan die tot de nok toe gevuld is met allerlei gereedschap en handige hulpmiddelen. Een apparaatje dat echter nog in veel gereedschapskisten ontbreekt, is een tacker.

Een tacker?

Misschien heeft u nog nooit van het woord tacker gehoord, en denkt u nu: waar gaat dit over? Gaat er dan een belletje rinkelen bij het woord ‘nietpistool’? Want dat is een tacker in feite gewoon, niets anders dan een nietpistool.

 

Wanneer gebruik je hem? 

Een nietpistool is een multifunctioneel apparaatje en dat bij heel veel klussen kan worden ingezet. Bijvoorbeeld wanneer u twee verschillende materialen aan elkaar wilt bevestigen. Of het nu gaat om hout, stof of plastic, een nietpistool gaat overal doorheen.

  

Verschillende soorten nietpistolen

Nietpistolen zijn er in twee varianten, namelijk de elektrische tacker en de pneumatische tacker. De elektrische tacker werkt eenvoudigweg op stroom: je stopt de stekker in het stopcontact en je kunt aan de slag. De pneumatische tacker werkt op lucht en heeft een compressor nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende lucht onder hoge druk beschikbaar is. Daartegenover staat dat de pneumatische tacker een stuk sterker is dan de elektrische variant en dus geschikter is voor de zwaardere klussen. Bovendien kun je naast nietjes, ook spijkers in deze pistolen plaatsen. Beide varianten van deze nietpistolen werken door middel van een veer die wordt uitgerekt en wanneer hij wordt losgelaten, het nietje als het ware afvuurt. Daardoor schiet het nietje het materiaal in.

 

Waar koop ik hem?

Nietpistolen zijn verkrijgbaar bij alle bouwmarkten, maar tegenwoordig kun je deze apparaten ook steeds vaker vinden in hobbywinkels. Je kunt zelfs huren, bijvoorbeeld bij Tackerservice.nl. Natuurlijk biedt ook het internet voldoende mogelijkheden om een nietpistool aan te schaffen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: RBOnline
Aantal keer gelezen: 3313x
Toegevoegd: 23-10-2014 09:11
Gewijzigd: 30-05-2015 19:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3421 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!