Inspiratie opdoen voor een slaapkamer

Inspiratie opdoen voor een slaapkamer

Inspiratie opdoen voor een slaapkamerZin in een totaal andere slaapkamer? Dan kun je nu wat inspiratie opdoen. Er zijn veel leuke slaapkamer ideeën, maar waar moet je beginnen? Wil je een nieuwe kleur, of een heel andere stijl en ook nieuwe meubels? Lees er meer over en je kunt aan de slag met leuke slaapkamer inspiratie!

Slaapkamer ideeën op doen kost tijd

Als je inspiratie op wilt doen voor een slaapkamer dan moet je beginnen om er de nodige aandacht en tijd aan te besteden. De slaapkamer is de kamer waar je in slaapt, het is je eigen plek (of gedeelde plek), het is de ruimte waar je in uit kunt rusten, een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Bij het kiezen van een slaapkamer is het van belang dat je er een goed gevoel bij hebt. Al heb je nog zo n mooie slaapkamer met alles erop en eraan, als je er geen goed gevoel bij hebt is het niet de juiste slaapkamer voor jou.

Slaapkamer inrichten

Als je een slaapkamer in wilt richten moet je op de allereerste plaats weten wat voor slaapkamer je wilt en dan gaat het vooral over de sfeer van de slaapkamer en de stijl. Het kan zijn dat een landelijke slaapkamer jouw voorkeur heeft, maar je voorkeur kan ook uit gaan naar een strakke moderne slaapkamer, of het zou een minimalistische slaapkamer kunnen worden. Als je er voor jezelf niet uit kunt komen dan is het handig om slaapkamerinspiratie op te doen. Om inspiratie op te doen zou je kunnen beginnen met tijdschriften te bekijken, ook kun je eens een keertje rondkijken op internet of in een showroom in een woonwinkel bij je in de buurt. Als je een woontijdschrift bekijkt met veel foto’s erin dan krijg je wellicht ideeën over wat je wel en zeker ook niet wilt.

Slaapkamer ideeën zoeken

Als je in een woontijdschrift de slaapkamer mogelijkheden bekijkt kom je zeker ook de landelijke slaapkamer tegen. Er zijn naast tijdschriften nog meer mogelijkheden om inspiratie op te doen voor je slaapkamer. Denk hierbij aan internet, showrooms en eens rondvragen bij andere mensen. Je kunt aangeven wat je graag wilt en mensen eens met je mee laten denken. Daardoor krijg je weer nieuwe inspiratie die je aan het denken zet. Je krijgt daardoor een beter beeld van wat je wel zou willen en welke dingen je absoluut niet wilt. Weeg de voordelen en nadelen tegen elkaar af en dan kun je je eigen slaapkamer inrichten aan de hand van je eigen wensen en smaak.

Landelijke slaapkamer

Op het moment zie je dat er steeds meer mensen kiezen voor een landelijke slaapkamer, omdat een landelijke slaapkamer ruimte en rust geeft. Veel mensen hebben er geen idee van hoe je moet beginnen met het inrichten van een landelijke slaapkamer. In verschillende woonbladen kun je ook inspiratie opdoen om een landelijke slaapkamer in te richten, je ziet in deze bladen dan de foto’s van de landelijke meubels en woonaccessoires die je kunt gebruiken. Als je kiest voor een landelijke slaapkamer dan gebruik je meestal een houten vloer, houten muren en een houten plafond.

Slaapkamer ideeën foto’s

Bekijk je woonbladen om slaapkamerinspiratie op te doen, dan zul je zeker een aantal foto’s tegen komen van een romantische slaapkamer. Je komt foto’s tegen met afbeeldingen van romantische slaapkamers waar gekozen is voor een donkere romantische stijl of zelfs in een Aziatische stijl. De slaapkamer is soms de plaats waar je de minste tijd bewust doorbrengt, omdat je het meestal te druk hebt en bezig bent met je werk buitenshuis en met je gezin, maar dat wil nog niet zeggen dat de slaapkamer een onbelangrijke plaats in huis is. In de slaapkamer moet je weer tot rust komen om de volgende dag weer voldoende energie te hebben. Het is heel belangrijk dat je inspiratie opdoet voordat je een slaapkamer gaat inrichten, zodat je straks 100% tevreden bent over het resultaat.

Geef je slaapkamer meer kleur

Het kan zijn dat je wat mist in je slaapkamer, kleur misschien? Je bent in het weekend vaak wat langer in de slaapkamer, omdat je uit wilt slapen. In de avonduren lees je misschien een boek of tijdschrift in bed. Dit is een goede reden om je slaapkamer nog gezelliger te maken.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Heb je een lichte slaapkamer? Dan kun je hem wat knusser maken door wat donkerdere tinten te gebruiken. Je zou een muur kunnen verven en dit kan meteen een heel andere, maar ook een warmere uitstraling geven. Als dit je aanspreekt, dan kun je dat het beste doen met de muur achter je bed. Je kijkt er dan namelijk niet recht naar toe. De kleur is dan ook niet zo dominant aanwezig, maar zorgt wel voor meer sfeer.

Een andere optie is behang, dan kun je een leuk design kiezen en daarvan wordt de slaapkamer ook levendig. De vloer is ook van belang. Als je een houten vloer dan voelt een kamer ook warmer aan. Overigens is het ook praktisch. Stel dat jij of een ander gezinslid een allergie geeft, dan is de vloer gemakkelijk schoon te maken en trekt geen haren en stof aan.Slaapkamer aandacht geven

Veel mensen vergeten de slaapkamer aandacht te geven, het is een ruimte die door veel mensen vergeten wordt. Maar wanneer je eenmaal leuke inspiratie op hebt gedaan voor je slaapkamer, begint het te kriebelen en krijg je zin om er wat mee te doen. Je zou eens kunnen beginnen met het beddengoed. Je kunt al meer kleur geven aan je slaapkamer met een mooi dekbedovertrek. Zo kun je met de trends meegaan en je hoeft geen ingrijpende aanpassingen/verbouwing te doen aan je slaapkamer. Zelfs als je alleen kiest voor een fel gekleurd dekbedovertrek kan dat alle aandacht naar zich toetrekken en de slaapkamer een bepaalde sfeer geven.

Kussens en decoratie kunnen de slaapkamer ook meer sfeer geven. Je zou op bed meerdere kussens kunnen leggen, leuke vormen of kleuren. Het geeft een kamer ook wat meer volume en het ziet er gezelliger en sfeervoller uit. Uitgerust wakker worden, dus goed kunnen slapen is eigenlijk het belangrijkste in een slaapkamer. Daarbij spelen een goed matras, een goed hoofdkussen, een verduisterend gordijn en een goed geventileerde slaapkamer een grote rol.

Kleine slaapkamer? Tips!

In een kleine slaapkamer zijn lichte kleuren aan te raden. Als je donkere kleuren gaat gebruiken dan oogt de kamer vaak nog een stuk kleiner. Als je lichte kleuren gaat gebruiken dan kun je de kamer groter laten ogen. Wit is daarbij een goede keuze, maar er zijn ook andere lichte en zachte kleuren waar je uit kunt kiezen. Je zou een muur licht kunnen verven en dan de kleur terug laten komen in de meubels, het beddengoed en in leuke accessoires. Hierbij nog een aantal tips en ideeën voor een kleine slaapkamer waardoor je je kunt laten inspireren:

  • Je nachtrust is belangrijk en kleuren kunnen daar invloed op uitoefenen. Er zijn diverse onderzoeken gedaan en daaruit is naar voren gekomen dat mensen met een blauwe slaapkamer het langste zouden slapen. De kleur straalt namelijk rust en kalmte uit. Groen en geel zijn ook erg geschikt voor je slaapkamer. Paars en rood zijn kleuren die je beter kunt vermijden, mensen die deze kleur hebben, slapen gemiddeld het kortste.
  •  Op een slaapkamer is opbergruimte wel prettig. Als je een kleine kamer hebt, dan plaats je liever geen grote kasten, daarom wil je alles zo praktisch mogelijk inrichten. Een ladekast onder het bed wordt wel vaak gebruikt. Let ook altijd goed op welke accessoires en meubels je op een kleine kamer gaat plaatsen. Je kamer is al snel (te) vol. Een spiegel is wel een tip, zodat de kamer weer wat groter oogt en het geeft ook wat meer diepte aan de kamer.
  • Lichtinval is belangrijk, zeker bij een kleine kamer. Zorg er daarom voor dat je ook voldoende lichtinval hebt. Hierdoor zorg je voor een fris aanzicht. Ventilatie is voor een frisse slaapkamer van belang en daar kunnen ramen voor zorgen. Wanneer je niet goed kunt ventileren kan dat ook invloed hebben op je gezondheid en je nachtrust.
  • Elektronica op de slaapkamer kun je het beste weren. Je hebt een betere nachtrust als je geen elektronica op de kamer hebt. Geen tv, geen telefoon, echt even rust. Een plekje om je terug te trekken.
  • Gordijnen kunnen er voor zorgen dat het in de nacht goed donker is in de kamer. De gordijnen zorgen voor privacy en voor verduistering. Maar ze kunnen de ruimte toch ook groter laten lijken. Dit zou je eigenlijk niet verwachten. Als je dit wilt dan kun je het beste hoge gordijnen kiezen, deze lopen dan vanaf je plafond tot aan de grond. Dan lijkt een kamer hoger en dus ook groter. Je kunt de gordijnen ook gebruiken als scheidingswand. Als je wat kleiner woont dan kun je de woonkamer en de slaapkamer dicht bij elkaar hebben. Toch wil je het graag van elkaar scheiden en dit kan dan heel goed met een gordijn.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 11351x
Toegevoegd: 20-05-2015 05:02
Gewijzigd: 22-08-2015 11:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!