studenten zijn aan het verhuizen

Inboedel laten verhuizen door studenten

studenten zijn aan het verhuizenStaat er binnenkort een verhuizing voor de deur en zie je het niet zitten om zelf de gehele inboedel te verhuizen? Vaak zijn verhuisbedrijven prijzig, behalve als je het laat doen door studenten. In dit artikel wordt behandeld waar je op moet letten.

Veel mensen associëren het inschakelen van een verhuisbedrijf met hoge kosten, echter gaat deze relatie niet altijd op. Hoe kun je nu verhuizen voor een relatief lage prijs? Schakel een aantal studenten in die de verhuizing realiseren.

Waarom studenten

Verhuisservices maken gebruik van verhuizers en in de meeste gevallen zijn dit full time werknemers die veel arbeidskosten met zich meebrengen. Er zijn ook verhuisservices die studenten in dienst hebben om de verhuizingen uit te voeren, vaak is de kwaliteit dan hoger en zullen er garanties afgegeven kunnen worden. In de meeste gevallen is dit een part time bijbaantje. De meeste studenten willen graag wat bijverdienen en kunnen naast de studie aan de slag als verhuizer. Het grote voordeel is dat de arbeidskosten relatief laag zijn, waardoor de kosten voor de verhuizing lager zijn vergeleken met een verhuisbedrijf wat full time medewerkers in dienst heeft. Vaak geldt dat deze studenten verhuisservices veel part timers in dienst hebben die erg flexibel zijn. Zo is het geen probleem om in de ochtend, middag, avond of zelfs 's nachts de verhuizing uit te laten voeren. Verder voeren ze hetzelfde werk uit en helpen ze bij het inpakken, demonteren, schoonmaken, tillen, vervoeren en uitpakken. Ook zijn studenten vaak woonachtig in de grotere steden en kennen deze vrij goed. Wanneer de verhuizing plaatsvindt in zo'n grote stad vereist dat een andere aanpak dan een verhuizing in het platteland. Studenten kennen de wegen en weten goed hoe je zo'n specifieke verhuizing aanpakt.

Goedkope verhuizing

Een goedkope verhuizing begint dus bij het kiezen voor een studenten verhuisservice. De arbeidskosten vormen vaak het grootste gedeelte van het totale kostenplaatje en met de keuze voor studenten bespaar je dus al een flink bedrag op een vrij eenvoudige manier.

Kosten verhuizing

De totale kosten van het verhuizen is afhankelijk van meerdere factoren. Zo wordt er gekeken naar de voorrijkosten. Dit zijn de kosten die gepaard gaan met de afstand tussen de woning en het bedrijf zelf. Deze kosten gaan gepaard met de kosten van het vervoer, het afgelegde aantal kilometers en het arbeidsloon. Ook de bereikbaarheid van de woning is hierin bepalend. Een ander belangrijk aspect betreft de arbeidskosten. Zoals al eerder genoemd, zijn studenten verhuizers een stuk voordeliger dan reguliere arbeidskrachten. Zij zijn een stuk goedkoper voor het bedrijf en dit resulteert erin dat de kosten voor de klant ook aanzienlijk lager zijn. Hoe meer arbeidsuren je nodig hebt voor de verhuizing, hoe goedkoper het relatief wordt in vergelijking met normale arbeidskrachten. Een ander aspect betreft het vervoer. Beschik je over een flinke inboedel, dan is er een grotere verhuiswagen nodig en deze is dan ook duurder dan kleinere varianten. Ook het afgelegde aantal kilometers is bepalend en dit hangt vooral af van de afstand tussen de oude en de nieuwe woning. Daarnaast zullen de kosten hoger uitvallen, wanneer er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een verhuislift. Ook bij een wasmachines verhuizen, een koelkast verhuizen, een kast verhuizen of bijvoorbeeld een piano verhuizen behoren vaak hogere kosten. Deze zaken zijn namelijk zwaar en onhandig en vereisen meer werkers, meer tijd en eventueel extra middelen.

Eventuele extra kosten

Daarnaast zijn er nog eventuele extra kosten die gepaard kunnen gaan met een verhuizing. Zo hanteren de meeste bedrijven een weekendtoeslag, wanneer een verhuizing plaatsvindt op zaterdag of zondag en bij sommige bedrijven geldt dit ook voor avonden. Ook kunnen er eventuele kosten bijkomen in het geval van lastig te bereiken plekken voor het parkeren van de verhuiswagen. Om geen lange afstanden te lopen van de woning naar de verhuiswagen, is het mogelijk een vergunning aan te vragen om voor een bepaalde periode daar te mogen staan. Dit brengt echter wel kosten met zich mee, maar zorgt er wel voor dat het werk makkelijker en sneller uit te voeren is.

Inschakelen van een verhuisbedrijf

Veel mensen willen liever geen verhuisbedrijf inschakelen om zodoende kosten te besparen, echter is het vaak niet haalbaar om de verhuizing zelf uit te voeren door gebrek aan goed vervoer, mankracht of middelen. Daarnaast kost het veel tijd, moeite en stress en kan het ook een hoop vrije dagen kosten. Gelukkig kun je de meeste klussen met betrekking tot inpakken, schoonmaken en demonteren zelf uitvoeren om zodoende het verhuisbedrijf in te schakelen voor de klussen die je niet gemakkelijk zelf uit kunt voeren. Zo zij zijn in staat om kleine verhuizingen, grote verhuizingen, bedrijfsverhuizingen en internationale verhuizingen uit te voeren. Verhuizers helpen daarnaast ook bij het afvoeren van puin en vuil, het monteren en demonteren, het aansluiten van wit goed en het echte tilwerk.

Internationaal verhuizen

Of het nu gaat om een verhuizing binnen Nederland, een bedrijfsverhuizing of een internationale verhuizing, studenten bieden ten alle tijde uitkomst. Zij zijn ontzettend flexibel, waardoor eigenlijk geen klus te gek is. Voor landen binnen Europa is dit vaak geen probleem. Intercontinentale verhuizingen is vaak wel een specifiekere klus en niet elk verhuisbedrijf doet dit dan ook. Bekijk daarom van te voren goed wat het mogelijke verhuisbedrijf allemaal kan bieden.

Een verhuisofferte aanvragen

Bij het opstellen van een offerte dienen een hoop aspecten behandeld te worden over de situatie, woonomstandigheden, de werkzaamheden, het tijdsbestek en tal van andere zaken. Wil je het gehele proces uitbesteden of kies je ervoor om studenten verhuizers in te schakelen voor specifieke klussen. Bij het aanvragen van een offerte op maat kun je vaak al aangeven wat je eigen wensen zijn. Bekijk van te voren ook de bedrijfsvoorwaarden van een verhuisservice, waar bijvoorbeeld belangrijke informatie staat weergegeven over het maximale bedrag waar tegen je verzekerd bent in gevallen van schade tijdens de verhuizing. Bekijk ook hoe bepaalde kosten worden opgesteld, gaat dit per uur of bijvoorbeeld volgens vaste bedragen. Ook dien je hier in de meeste gevallen aan te geven of je gebruik wilt maken van bepaalde middelen zoals een verhuislift, verhuiswagen, verhuisdozen en andere middelen. Ook kun je aangeven of in overleg hoeveel studenten verhuizers je nodig denkt te hebben. Vaak denken mensen al gauw dat één verhuizer inschakelen goedkoper is, maar sommige klussen zijn goedkoper uit te voeren met meerdere verhuizers als gevolg van effectiever kunnen werken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Adminlinks
Aantal keer gelezen: 12029x
Toegevoegd: 13-07-2016 13:00
Gewijzigd: 15-07-2016 00:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!