Kerstpakketten samenstellen

Kerstpakketten samenstellen

Kerstpakketten samenstellenKerst… De leukste feestdagen van het jaar! Dagen waarbij er veel cadeaus worden gegeven én ontvangen. Maar wat kun jij als kerstpakketten leverancier er aan doen om aan de verwachtingen te voldoen? En wat zit er doorgaans in een kerstpakket? Laat je helpen door een kerstpakketten expert in te schakelen en wees verzekerd van een uniek kerstpakket voor al je werkrelaties. Benieuwd naar de verschillende kerstpakket thema’s? Lees meer in dit artikel!

Voorbereiding van de kerstpakketten

Vanaf wanneer is het verstandig om te beginnen met het organiseren, samenstellen of het selecteren van de kerstpakketten voor jouw relaties? Voorkom dat je dit op het laatste moment nog dient te regelen en begin vlak na de zomer al met het samenstellen van het pakket. Vlak na de zomer? Dat is toch veel te vroeg? Nee, dit is de pérfecte tijd om het kerstpakket van A tot Z te regelen. Maar waarom worden de kerstpakketten al rond de zomertijd samengesteld? Wij vertellen je er graag meer over.

Website

Een onderdeel dat door velen wordt onderschat is het onderhouden van een goed presterende website. Je dient namelijk rekening te houden met de hevige concurrentie op dit gebied. Online concurrentie kan ontstaan op meerdere vlakken, zo kan een concurrent mindere afbeeldingen hebben, maar betere teksten (of andersom). Een andere concurrent kan weer verschillende thema’s aanbieden en dit uitlichten met een unieke video. Of er kunnen meerdere concurrenten zijn die gebruik maken van een samenwerking met een online marketing bureau. Zoals je ziet spelen er vele factoren mee in een goed scorende website dat uniek, betrouwbaar en veilig is voor de bezoekers. Aangezien de meeste dit niet in een weekje kunnen realiseren, adviseren wij hen om vroegtijdig te beginnen met het samenstellen van je kerstpakket website.

Ben jij daarnaast toevallig een webdeveloper? Mocht dit niet het geval zijn, dan dien je ook een complete website te laten ontwerpen dat aan al je wensen zal voldoen. Vergis je wederom niet in de hoeveelheid tijd dat hierin gestopt moet worden.

Inkoop producten

Waarom op tijd een kerstpakket samenstellen? Een van de redenen is doordat de leveranciers alle producten dienen in te kopen. Ook kopen leveranciers tijdig al de verschillende kerstpakketten zodat ze tijd hebben om hun producten te fotograferen en op de website te plaatsen. Als leverancier kun je namelijk niet ieder jaar met hetzelfde aanbod komen (mits het werven van nieuwe klanten NIET je doel is). Een terugkerende klant wilt ieder jaar graag verrast worden en genieten van de uitzonderlijke service in combinatie met een uniek kerstpakket.

Mocht je nog geen ervaring hebben met het importeren van goederen afkomstig van verschillende producenten? Ook dan raden wij je aan om hier tijdig mee te beginnen.
Thema’s van de kerstpakketten

Een belangrijk onderdeel van een kerstpakket is natuurlijkerwijs; de inhoud. Ook al is je service zeer goed, wanneer de inhoud van het kerstpakket niet voldoet aan de verwachtingen, dan wordt het ervaren als een negatieve ervaring. Sommige kerstpakketten leveranciers bieden je de mogelijkheid om persoonlijke wensen door te geven, zodat ze hier rekening mee kunnen houden en eventueel een maatwerk kerstpakket leveren. Echter wordt er doorgaans door de leverancier zelf bepaald wat er in welk kerstpakket komt en hangen er vaak een naam of thema aan vast. Door te werken met verschillende thema’s kun jij het voor je (vaste) klanten uniek en bijzonder houden. Maar welke thema’s worden er ieder jaar goed verkocht? Hieronder zie je enkele thema voorbeelden:

 • Mannen
  Ja, ook mannen vinden het leuk om cadeautjes te krijgen (ook beweren ze van niet). Kerst is dus een geweldig moment om bijvoorbeeld een team van bouwvakkers te voorzien van een passend kerstpakket dat bij hen in het straatje past! Een team van bouwvakkers zit (over het algemeen) niet te wachten op een kerstpakket dat samen is gesteld met geurkaarsjes en gezichtsmaskers.
 • Vrouwen
  Daar tegenover staan natuurlijk de kerstpakketten die natuurlijk beter aansluiten bij de vrouwen. Verras de werkvloer met een goed gevuld kerstpakket dat pérfect past bij het team. Door met een goed doordacht kerstpakket het team te verrassen creëer je het gevoel van beloning, wat zeer gewaardeerd wordt.
 • Rituals
  Aangezien Rituals het vaak goed doet, zijn er vele kerstpakketten leveranciers die hier een thema van hebben gemaakt. Een thema dat volledig staat in de trend van wellness, rust en verzorging voor een individu. Een kerstpakket dat zowel voor vrouwen als mannen bestemd is, dat is waar het thema Rituals voor staat.
 • Geen alcohol
  Mocht je team of het team van je klanten bestaan uit werknemers die nog geen 18 jaar oud zijn? Dan is een alcoholvrij kerstpakket natuurlijk een perfecte oplossing voor hen. Vergis je hier niet dat de kerstpakketten leveranciers simpelweg de alcohol eruit halen en het zo laten. Vaak worden er andere leuke toevoegingen voor in de plaats geleverd.
 • Original
  Hierboven zie je enkele voorbeelden van de honderden verschillende thema’s waarop je een kerstpakket kunt selecteren. Maar daarnaast zijn er ook meer dan genoeg originele kerstpakketten. Hierbij kun jij rekenen op een goed gevuld kerstpakket dat zo is samengesteld dat het bij ieder team past. Dit is vaak een combinatie van de meest gewenste producten.

Inhoud van de kerstpakketten

Het kerstpakket stamt af van honderden jaren geleden waarbij de boeren de knechten een voedselpakket als kerstcadeau meegeven naar huis. Het idee achter het kerstpakket is niet veranderd en staat het nog steeds in het teken van waardering en beloning voor het harde inzetten of puur voor het samenzijn, luisteren of nog meer. Ondanks de achterliggende gedachte niet veel veranderd is, is de inhoud van het kerstpakket dit wel.

Vroeger kreeg de knecht namelijk wat extra aardappelen en boter mee en werd dit al enorm gewaardeerd. Mocht je dit vandaag de dag aan je werknemers aanbieden, dan is de kans groot dat dit niet als teken van waardering zal worden gezien. Vandaag de dag kunnen de kerstpakketten bestaan uit bijvoorbeeld 20 verschillende artikelen, die ook nog in mooie verpakkingen zitten. Hieronder een voorbeeld van een kerstpakket:

 • 1 Mars bar
 • 1 Coca Cola blikje
 • Doritos bits
 • Shopper
 • Brezel
 • Spel: “Jij maakt het verschil” + puzzelboekje + ansichtkaart
 • Rode wijn
 • Hoppe bar melange noten
 • 2 stroopwafels
 • Haribo happy cola
 • Lays chips
 • Party Chocolates
 • Toast
 • Pinda’s sweet chili
 • 2x speciaal gebrouwen Belgisch bier
 • Kaasbolletjes
 • Tomatendip met olijfolie

Filteren voor het beste kerstpakket

Heb jij een bepaald budget dat jij wilt besteden aan het samenstellen van de kerstpakketten voor je team? Vele kerstpakketten leveranciers bieden je hierdoor de mogelijkheid om gebruik te maken van een fijne filter. Hier kun je aangeven wat je minimale en maximale budget is dat het kerstpakket mag kosten. Zo heb jij zeer snel het best passende kerstpakket binnen je maximale budget gevonden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Monica
Aantal keer gelezen: 2513x
Toegevoegd: 29-06-2021 12:02
Gewijzigd: 30-06-2021 09:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!