stralende huid van jonge dame

Krijg weer een stralende huid terug

stralende huid van jonge dameHeb je last van een droge, doffe huid of een bleke huidskleur? Krijg weer een stralende huid terug! Wij vertellen je op deze pagina wat je kan doen om er weer gezond en stralend uit te zien.

Verschillende manieren om een gezonde huid te krijgen

Op deze pagina besteden we vooral aandacht aan een tekort van de juiste voeding, beweging en verkeerde gewoontes zoals roken en alcohol drinken. Dit kunnen namelijk de veroorzakers van een slechte huid of huidproblemen zoals acne. Maar voordat we daarmee beginnen zetten we alle mogelijke veroorzakers van een slechte huid voor jou op een rij.

Alle mogelijke veroorzakers van huidproblemen

  • Te weinig water drinken: Water zuivert de huid en spoelt gifstoffen weg
  • Teveel zout: Door veel zout te eten blaas je je gezicht op. Je ziet er 'pofferig' uit
  • Teveel zonnebaden: Zonlicht is gezond maar teveel zonnen beschadigt je huid
  • Gebruik van zeep: Je wast je natuurlijke huidvetten weg met zeep, gebruik niet dagelijks zeepproducten
  • Te warm douchen: Warm douchen is lekker maar je spoelt je huidvetten weg. Huidvetten beschermen je tegen uitdrogen en infecties
  • Gebruik van make-up: Make-up smeer je in de huidporiën. Je huid kan daardoor minder goed ademen
  • Te weinig groenten en fruit: Voedt je huid met gezonde vitaminen en mineralen

Veel bewegen voor een gezonde huid

Voldoende beweging kan wel degelijk je huid weer helpen om gezonder te worden. De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Dat vergeten veel mensen nogal eens. Net zoals we goed voor onze andere organen moeten zorgen, heeft ook de huid aandacht nodig. Om weer een stralende huid te krijgen is voldoende sporten en bewegen belangrijk. Je bloedcirculatie wordt daarmee gestimuleerd. Voedingsstoffen en zuurstof wordt beter getransporteerd naar alle menselijke cellen, dus ook naar de huid. Daarnaast voert het lichaam gifstoffen makkelijker af.

Transpireren is gezond!

Dankzij een verbeterde bloedcirculatie gaat je huid op den duur weer stralen als vanouds, tenminste, als je daarnaast ook nog eens op je voeding let. Maar alleen het transpireren door te sporten helpt je al een eind op weg naar een gezondere huid. Onderzoeken tonen aan dat regelmatig sporten helpt om je huidoppervlak te verbeteren, dit mede dankzij transpireren. Afvalstoffen worden namelijk via zweet naar buiten gestuwd. Op termijn zal je huid er veel gezonder en glanzender uit gaan zien. Sporten helpt ook om acne te voorkomen.

Hoe je huid eruit ziet zegt iets over je gezondheid

Men zegt wel eens dat de huid iets zegt van je gezondheid. De huid is in dit geval een indicator. Meestal worden huidproblemen veroorzaakt door innerlijke disbalans of problemen. Een slechte huid kan een reactie zijn op een tekort van mineralen, vitaminen en hormonen + enzymen.

Ook stress is van invloed op de huid. Het heeft weinig nut om allerlei cremes of lotions te gebruiken, aangezien hierin vaak chemische toevoegingen zitten die je huid alleen maar meer belasten. De oplossing is: Eet gezonde voeding!

Voedingsproducten die je huid weer in goede conditie brengen

Het lichaam krijgt dagelijks veel ongezonde stoffen binnen die, helaas, maar in al te veel voedingsproducten voorkomen. Wil je echt gezond eten? Laat dan in elk geval kant-en-klaar voedsel achterwege, of voeding waarin bewerkte koolhydraten zitten zoals pasta's, pizza's, koek, snoep en ga zo maar door. Hieronder beschrijven we voedingsproducten die je lichaam nodig heeft en die helpen je lichaam te reinigen. Een gezonde huid zegt iets over de gezondheid binnenin je lichaam!

Omega 3 vetzuren

Om je huid goed te verzorgen is het belangrijk dat je zogenoemde meervoudige (onverzadigde) vetzuren binnen krijgt. Deze dragen zorg voor de bescherming van je huidcellen. De membramen in je cellen zijn hierdoor in staat om gezonde voedingsstoffen door te laten, terwijl ze juist afvalstoffen afvoeren. Onder andere in vette vis, noten en zaden zitten veel Omega 3 onverzadigde vetzuren.

Rauwe, groene bladgroenten

Groenten zijn enorm belangrijk voor een gave huid. Deze zitten namelijk boordevol met essentiele vitaminen en mineralen die je niet uit ander voedsel haalt. Onmisbaar dus voor een goede gezondheid en indirect voor een stralende huid. Groene groenten bevatten o.a. ployfenolen. Dit zijn de natuurlijke reinigers voor het lichaam. Drink groene smoothies om voldoende groenten dagelijks binnen te krijgen.

Anti-oxidanten

Antioxidanten zitten in onder meer de meeste bessen maar ook in kurkuma, wortels en groene thee. Je huidcellen worden beter beschermd indien je dagelijks een portie anti-oxidanten binnen krijgt.

Water, van levensbelang

Het is natuurlijk een inkoppertje maar water is dan wel geen voedingsmiddel, toch is het zeer belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Je organen, waaronder je huid, worden hierdoor goed gehydrateerd.

Afvalstoffen kunnen door voldoende water te drinken veel beter afgevoerd worden. Je drinkt pas voldoende water als je urine transparant is en geen gele kleur heeft. Heb je vaak last van gele, sterk ruikende urine? Dan drink je waarschijnlijk veel te weinig water. Drink dagelijks minimaal 2 liter vers kraanwater. Het beste moment om water te drinken is in de ochtend.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jaell
Aantal keer gelezen: 3909x
Toegevoegd: 12-12-2015 21:34
Gewijzigd: 15-12-2015 23:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!