Kunststof kozijn

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnKunststof kozijnen zien we tegenwoordig bij steeds meer huizen en het lijkt wel of dit soort kozijnen steeds populairder blijven worden. Kozijnen van kunststof brengen ook vele voordelen met zich mee, dus dit is eigenlijk niet zo vreemd. In dit artikel vertellen we je alles over kunststof kozijnen, zoals de voordelen, de plaatsing en tips voor de aanschaf.

Voordelen van kunststof kozijnen

Als je nieuwe kozijnen wilt kopen, kun je kiezen voor kunststof, houten of aluminium kozijnen. Er zijn diverse voordelen waarom het beter kan zijn om voor kunststof kozijnen te kiezen. Zo zijn kozijnen van dit materiaal in ieder geval goedkoper dan kozijnen van hout of aluminium. Daarnaast zijn de kozijnen over het algemeen duurzaam en kunnen ze tot wel 50 jaar mee. Ook zijn ze bestand tegen vrijwel alle weeromstandigheden.

Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen is dat ze een goede bescherming bieden tegen inbraak. Verder wordt de woning goed geïsoleerd en de kozijnen zijn ook nog eens onderhoudsarm en vochtwerend. Kunststof kozijnen zijn eveneens vriendelijk voor het milieu, omdat het materiaal recyclebaar is. Daarnaast heb je een enorme keuze uit kleuren en verschillende designs. Vind je houten kozijnen erg mooi? Dan kun je ook kiezen voor kunststof kozijnen met een hout design!

Hoe worden de kozijnen geplaatst?

De plaatsing van de kozijnen is niet erg gemakkelijk. Daarom kun je dit ook beter overlaten aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Eerst moeten de oude kozijnen namelijk op een nette manier worden verwijderd en vervolgens moeten de kunststof kozijnen worden ingemeten. Daarna dien je de kozijnen zeer zorgvuldig plaatsen, waardoor de kozijnen precies op hun plaatsen en het geheel er goed uitziet. Het monteren kost echter wel een flinke duit geld. De prijs is ongeveer hetzelfde als de kosten van de kozijnen.

Montage bij oude woning

Er zijn heel wat mensen die nog in een oude woning wonen en vaak wordt gedacht dat het dan niet mooi is om kunststof kozijnen te laten plaatsen. Dit is echter zeker niet het geval. Door de enorme keuze uit kleuren en designs zijn er voor elk huis wel de ideale kunststof kozijnen. Als je ervoor kiest om kunststof kozijnen in je oude woning te laten monteren, zul je over het algemeen snel merken dat de woning een stuk beter wordt geïsoleerd. Daarom is het een goed idee om je oude kozijnen te laten vervangen door nieuwe kunststof exemplaren. Aangezien je woning veel beter wordt geïsoleerd, kun je ook veel energie besparen. Dit is goed voor het milieu en hiermee bespaar je ook op jaarlijkse energiekosten!

Soorten ramen

Er zijn verschillende soorten ramen waar je uit kunt kiezen met kunststof kozijnen. Drie modellen zijn erg populair en daarnaast zijn er ook nog een paar andere soorten.

Vast raam

Een vast raam bestaat alleen uit een raam, kozijn en een ruit. Het raam kan niet worden geopend en daarom ben je hiermee ook beter beveiligd tegen inbraak. Veel mensen plaatsen dit soort ramen op de begane grond op plaatsen die inbraakgevoelig zijn. Over het algemeen zijn vaste ramen niet zo duur, aangezien je er niet een heel systeem bi krijgt. Het nadeel is dat je het raam niet kan openen voor ventilatie en daarom wordt dit type raam door velen gecombineerd met andere soorten ramen. Ook is het mogelijk om er een ventilatierooster in te laten monteren.

Draai/kiepraam

Wil je wel graag een raam dat open en dicht kunt doen? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een draai/kiepraam (ook wel draai/valraam genoemd. De gebruiksvriendelijkheid van dit raam is hoog, omdat je het zowel horizontaal als verticaal kunt openen. Dit zorgt ervoor dat je het draai/kiepraam zowel half als in zijn geheel kunt openen. Vaak worden dit soort ramen gecombineerd met vaste ramen.

Valraam

Een ander type raam dat je eveneens kunt openen is het zogenaamd valraam. Dit raam 'valt' verticaal open. Meestal worden dit soort ramen uitgevoerd in een liggende rechthoek en gebruikt voor privékamers.  Het kan hier bijvoorbeeld gaan om een toilet of badkamer. Je ziet daarom ook dat deze ramen hoog worden geplaatst.

Andere soorten

De bovengenoemde typen ramen zijn het meest populair, maar daarnaast zijn er ook nog andere soorten. Je kunt bijvoorbeeld kunststof kozijnen kopen en kiezen voor een klapraam dat open klapt of een stolpraam bestaande uit twee openslaande ramen. Ook is het mogelijk om een schuifraam te laten monteren. Verder heb je nog het tuimelraam en het uitzetraam die meestal worden gebruikt voor dakkapellen zolders. Met deze typen ramen kan een vrij uitzicht worden gecreëerd door ze naar één kant open te klappen.

Glassoorten

Je kunt niet alleen kiezen uit verschillende typen ramen bij de aanschaf van kunststof kozijnen, maar ook uit een aantal glassoorten. De glassoorten verschillen in de mate waarin ze de woning isoleren. HR++ glas is dubbel glas met een isolerende coating en hiermee wordt een woning goed geïsoleerd. Ook kun je kiezen voor HR+++ glas, wat wel een stuk duurder is maar ook nog beter isoleert. Zelfs al kost het misschien wat meer om voor goed isolerend glas te kiezen, het is toch zeker de moeite waard. Uiteindelijk kun je hiermee namelijk geld besparen op je energierekening, het is beter voor het milieu en je hebt minder geluidsoverlast.

Extra opties

Een andere lastige keuze waar je mee te maken krijgt bij de aanschaf van kunststof kozijnen is de keuze uit de extra opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ventilatieroosters of horren aan te schaffen, maar je kunt ook kiezen voor mooie rolluiken of een extra slot tegen inbraak. Je kunt hier het beste al over nadenken bij de aankoop van de kozijnen, want de kozijnspecialist kan deze producten ook regelen. Alles wordt dan direct tegelijkertijd geleverd en gemonteerd en je bent vaak ook voordeliger uit, omdat je alles in één koopt.

Kunststof kozijnen kopen

Aangezien kunststof kozijnen zeer populair zijn, zijn er ook een groot aantal aanbieders te vinden. Via internet kun je vaak al een heleboel kozijnspecialisten vinden in jouw buurt en het kan soms lastig zijn om een goede keuze te maken. Ga in ieder geval eerst op zoek naar referenties over de verschillende specialisten, want ze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Er zijn verhalen bekend waarbij de kozijnen van slechte kwaliteit waren of niet goed waren geplaatst.

Nadat je weet welke kozijnspecialisten wel betrouwbaar zijn, kun je gaan onderzoeken welke tarieven de bedrijven hanteren. Er kan soms een groot verschil zitten in de tarieven van meerdere kozijnspecialisten en je wilt natuurlijk niet te duur uitzien. De goedkoopste kozijnspecialist kun je vinden door offertes aan te vragen bij verschillende specialisten en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Daarna kun je de kunststof kozijnen kopen en laten installeren door de kozijnspecialist die de voordeligste tarieven hanteert.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 10040x
Toegevoegd: 15-11-2015 18:18
Gewijzigd: 31-05-2016 15:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!