Rubberen ondervloer

Rubberen ondervloer

Rubberen ondervloerTerwijl het rubber als dekvloer een beetje achterblijft in populariteit hebben rubberen ondervloeren het helemaal gemaakt in vloerenland. Een rubberen ondervloer verlengt de levensduur van de dekvloer en verhoogt daarnaast merkbaar ons wooncomfort.

Daar rubber van zichzelf al warm aanvoelt zal je met een ondervloer van dit materiaal ook nooit geen last van een koud aanvoelende vloer hebben. De voornaamste reden waarom we massaal voor een rubberen ondervloer kiezen zijn de sublieme geluidsisolerende eigenschappen die de vloer een massieve klank geven.

 Hoogwaardige akoestieke isolatie

Met name in nieuwe appartementencomplexen waar tijdens de bouw al maatregelen getroffen zijn om geluidsdoorgifte tussen de afzonderlijke wooneenheden tot een minimum te beperken kan je vaak volstaan met een van de dunnere rubberen underlayments. De in combinatie met laminaat meest gebruikte versie is slechts 2,8 mm dik en kan indien de bouwtechnische aspecten van het pand meewerken ook gelegd worden in appartementen met onderburen. Om aan de wettelijke eis van 10 decibel geluidsreductie te voldoen ben je ook afhankelijk van de soort en de manier van bevestiging van de dekvloer en de belasting per vierkante meter.

Ondervloeren van rubber gaan tot een dikte van 9 mm en worden gebruikt als een verbeterde versie van vilten ondertapijt op intensief gebruikte vloeren. De dikke gewafelde latex mat is in staat het contact- en loopgeluid tot 38 decibel te reduceren. Vanwege de hoge veerkracht en de lange levensduur van rubber wordt een rubberen ondervloer ook veel toegepast op trappen.


Rubber en vloerverwarming

Niet alleen heeft rubber een hoge geluiddempende werking, ze beschikt eveneens over zeer hoge thermische isolatiewaarden. In combinatie met vloerverwarming kan je daarom niet alle soorten rubberen underlayer gebruiken. Om voldoende profijt te hebben van je vloerverwarming heb je namelijk een ondervloer nodig met een zeer lage warmteweerstand. De oplossing ligt in een vliesdunne PU rubberen ondervloermat. Deze is voorzien van een HDPE folie zodat er geen condensvorming kan ontstaan en als versteviging voor de dunne rubberlaag. Door de geringe dikte lever je iets in op het egaliserende vermogen van een rubberen ondervloer maar je hebt wel het comfort van vloerverwarming in combinatie met een massief klinkende vloer.

 

Bronnen:

https://www.kwaliteitparket.nl/ondervloer/rubberen-ondervloeren


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: marloes83
Aantal keer gelezen: 10159x
Toegevoegd: 19-12-2014 09:24
Gewijzigd: 01-06-2015 21:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!