Versier uw huis met bloempotten.

Versier uw huis met bloempotten.

Versier uw huis met bloempotten.We weten allemaal dat bloemen ons vrolijk maken en het gevoel van de zomer symboliseren. Haal dus bloemen, en planten, in huis en tuin! Kies daarbij voor inspirerende bloempotten. Ze vormen een geweldig middelpunt in de ruimte. Lees verder om te ontdekken hoe u bloempotten kunt gebruiken om uw huis te decoreren dit nieuwe seizoen.

Waarom uw interieur of tuin versieren met bloempotten?

Bloempotten zijn geweldige decoraties voor thuis. Zet ze binnen of buiten uw huis, op een raam of balkon en het kan niet misgaan. Ze geven uw tuin leven. Bloempotten zijn perfect voor uw tuin, want ze brengen hem tot leven. Het enige wat u nodig heeft is een bloempot, wat aarde, water en planten. Als u op zoek bent naar een manier om uw tuin te laten opbloeien, begin dan hier!
Bloemen zijn geweldig in bloempotten omdat ze kleur en schoonheid toevoegen aan elke ruimte. U kunt ze in elke tuin- en bloemenwinkel vinden en ze zijn gemakkelijk te onderhouden. Als u eenmaal de plant van uw keuze te pakken hebt, heeft u alleen nog een goede bloempot nodig!
 

Decoreren met bloempotten - Tips en trucs

Een gemakkelijke decoratietip is om uw bloempot op een voetstuk te plaatsen. Hierdoor staat uw bloempot hoger, wat meer ruimte kan creëren in een drukke ruimte. U kunt ook bloemenboeketten in de bloempotten schikken, als decoratie. Vervang de plant in de pot door verse bloemen zoals lelies of rozen. Als u uw huis wilt vullen met die frisse lentegeur, haal dan wat narcissen, tulpen en hyacinten in huis. Zet ze in een vaas of in het midden van de tafel in de woonkamer voor een helder en mooi middenstuk.

Een andere leuke manier om uw interieur met bloempotten te decoreren is door ze als plantenbak te gebruiken. U kunt er verschillende planten of bloemsoorten in mixen en matchen als u dat wilt! U kunt zelfs creatief zijn met dit idee door verschillende ontwerpen bloempotten op verschillende lengtes van de grond te plaatsen voor een interessante look. Denk ook eens aan metalen bloempotten, zoals gouden bloempotten of bloempotten in een zilveren of brons kleur. Ze geven uw interieur een stijlvolle uitstraling.

Doe eens duurzaam

Tot slot kunt u dingen gebruiken die normaal gesproken worden weggegooid, zoals oude blikjes en plastic flessen, om mini bloempotjes voor kamerplanten van te maken! Dit wordt ook wel 'upcycling' genoemd, waarbij u van iets dat verouderd is weer iets nieuws maakt.
 

Welke soorten bloempotten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten bloempotten. De meest populaire zijn gemaakt van metaal, klei, keramiek en terra cotta. Potten van klei zijn ideaal als u een pot wilt die water absorbeert en niet snel uitdroogt. Keramische potten zijn ideaal omdat ze niet snel barsten of breken en in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn die bij uw inrichting passen. Terra cotta is ook een goede keuze omdat het duurzaam is, in vele maten en texturen verkrijgbaar is, er organisch uitziet en zowel binnen als buiten het huis kan worden gebruikt. Metaal geeft, zoals hierboven al omgeschreven, vaak een stijlvolle sfeer aan uw inrichting. Bovendien zijn de makkelijk voor gebruik in de tuin. Het metaal vriest niet kapot en ze gaan lang mee.
 

Is de grootte van de bloempot belangrijk?

De grootte van de pot is belangrijk. De grootste bloempotten zijn geschikt voor gebruik buitenshuis, terwijl kleinere bloempotten beter zijn voor gebruik binnenshuis. Over het algemeen is een grote bloempot het beste als u er een paar planten in wilt zetten. Kleinere bloempotten zijn het best als u er slechts één plant of een klein plantje in wilt zetten en ze als pronkstuk wilt gebruiken. Koop nooit een te kleine pot bij een plant, dan remt zijn groei en bloei.
 

Kan er water in de bloempot blijven staan na het water geven?

Ja bij sommige planten is het goed als er na het besproeien van de plant een klein beetje water in de pot blijft staan, zodat deze niet uitdroogt. Andere planten hebben liever droge voeten. Kijk op internet na wat voor uw plant geldt.
 

Moeten alle bloempotten in het huis één kleur hebben?

Nee. Het mixen en matchen van verschillende kleuren bloempotten kan uw huis of tuin een levendigere uitstraling geven. Als u bijvoorbeeld een interieur heeft in naturel tinten, kunt u met wat fleurige bloempotten in één of twee kleuren subtiel wat kleur toevoegen.
 

Maak het het middelpunt van uw ruimte

Als u op zoek bent naar een manier om uw ruimte levendiger te maken, is er geen betere manier dan met planten en bloemen. Of u ze nu in een bloempot op uw balkon zet of een hele bloembak op de grond vult. Bloemen laten uw huis en tuin er niet alleen uitzien alsof de lente vroeg is gekomen, maar zorgen ook voor geweldige decoratie-ideeën.
 

Werk ook eens met plantenbakken

Denk ook eens bij het versieren van uw huis een een plantenbak. Hierin kunt u meerdere planten (groen en bloeiend) samenvoegen. Vraag wel even advies aan de bloemist. Liever niet zelf aan de slag. Geen zorgen, als u geen tijd heeft om er zelf een te maken, zijn er genoeg plaatsen waar u kant-en-klare plantenbakken kunt kopen. Ga gewoon naar een tuinwinkel, bloemist of soms zelfs een supermarkt en koop een mooie bloempot of plantenbak.
 

Kiest u alleen groene planten?

Zoals we allemaal weten, zijn groene planten een geweldige manier om leven in uw huis te brengen. Het houden van planten is gezond voor de leefomgeving. Maar beperk u niet tot slechts één type bloempot. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en vormen potten die meer variatie brengen in het uiterlijk van uw kamer. Als uw een meer mannelijke interieur heeft, kunt u kiezen voor donkere kleuren zoals bruin en grijs voor een rustieke uitstraling. Als u liever een meer vrouwelijke sfeer heeft, dan is lavendel en roze de truc!

En bloemen zijn er ook in allerlei kleuren, dus kies wat het beste bij u past. Bedenk bij het bepalen van het aantal bloempotten dat u voor uw kamer wilt, dat het overweldigend kan zijn als er te veel dingen tegelijk gebeuren. Een of twee potten zijn voldoende voor de meeste kamers. Misschien hebt u er meer nodig als u veel hoeken hebt of hoekjes die u niet meteen ziet. Maar meestal zijn één of twee genoeg.

Waar moet ik mijn potten neerzetten? Als u bloempotten als decoratie in uw woonkamer of eetkamer gebruikt, vormen ze vaak een prachtig middelpunt op salontafels of keukeneilanden. In slaapkamers of andere kleinere ruimten, zoals badkamers, kunt u ze naast het raam zetten om natuurlijk licht binnen te laten en tegelijkertijd wat sfeer toe te voegen.

Zorg er wel altijd voor dat ze zichtbaar genoeg zijn zodat bezoekers ze zullen opmerken!
 

Kiest u voor bloeiende planten?

Wilt u gaan voor bloeiende of niet-bloeiende planten? Als u uw plant langer in leven wilt houden, ga dan voor de bloeiende soort. Bloeiende planten hebben minder verzorging nodig. Kies wel een kleur die past bij de sfeer van uw ruimte. Heeft u veel paars en blauw in uw huis, kies dan eens voor de heerlijk geurende paarse lavendel! Denk er ook aan dat sommige bloeiers een sterke geur afgeven. Daar moet u, en uw bezoek, wel van houden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 1063x
Toegevoegd: 19-05-2022 11:41
Gewijzigd: 20-05-2022 11:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!