Maak van jouw occasion weer een tiptop auto

Maak van jouw occasion weer een tiptop auto

Maak van jouw occasion weer een tiptop autoEen occasion is nooit helemaal perfect. Dat kan ook niet anders aangezien auto’s door de jaren nou heen nou eenmaal onderhevig zijn aan slijtage. Dit wil niet zeggen dat je niets kunt doen om jouw occasion zo dicht mogelijk terug te brengen naar de staat waarin deze verkeerde toen hij nieuw uit de fabriek rolde én wat fijne extra’s toevoegen. In dit artikel vind je een aantal tips om aan jouw auto aan te passen.

Een occasion is nooit helemaal perfect. Dat kan ook niet anders aangezien auto’s door de jaren nou heen nou eenmaal onderhevig zijn aan slijtage. Dit wil niet zeggen dat je niets kunt doen om jouw occasion zo dicht mogelijk terug te brengen naar de staat waarin deze verkeerde toen hij nieuw uit de fabriek rolde én wat fijne extra’s toevoegen. In dit artikel vind je een aantal tips om aan jouw auto aan te passen.

Rijgedrag

Wellicht wel het belangrijkste aspect om in orde te hebben bij je auto is het rijgedrag. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook voor het rijplezier in het geval van een sportieve auto. Er zijn bij een auto veel zaken die het rijgedrag van een auto beïnvloeden. De meesten hiervan komen vaak bij een APK keuring wel aan het licht en dienen dan vervangen te worden. Desalniettemin zijn er een aantal zaken die niet worden afgekeurd bij een APK Keuring, maar die het rijgedrag wel kunnen veranderen.

  • Banden

Een vaak onderschatte component van een auto zijn de banden. Een band wordt voor de APK afgekeurd wanneer deze een profieldiepte heeft die minder is dan 1.6 mm. Dit wil niet zeggen dat wanneer een band deze minimale profieldiepte heeft dat de band tiptop is. Zeker voor een sportieve auto is het aan te raden om niet te beknibbelen op de banden aangezien je met een set goede banden op een veilige manier het maximale snelheidspotentieel van de auto kunt benutten. Zorg er dus voor dat de banden onder je auto over een ruime profieldiepte hebben.

  • Uitlijning van de wielen

Iets dat vrij gemakkelijk is om zelf te ontdekken is de uitlijning van de wielen. Wanneer de auto op een lange en rechte weg niet rechtuit spoort, maar naar links of naar rechts trekt dan is het aan te raden om de wielen opnieuw uit te laten lijnen. Dit maakt het rijden met de auto, voornamelijk op de snelweg, een stuk comfortabeler.

  • Werking van de automaat

In het geval dat je beschikt over een auto met een automatische versnellingsbak en je merkt dat het schakelgedrag niet helemaal top meer is dan is het aan te raden om deze te laten spoelen. Een slecht schakelgedrag merk je voornamelijk aan een te vroege of juist te late schakeling door de versnellingen; blijven hangen in versnellingen; een bonk in de schakeling; een onregelmatig toerental en een hoog verbruik. Door de automatische versnellingsbak te spoelen wordt deze inwendig gereinigd en wordt de oude vervuilde versnellingsbakolie vervangen door nieuwe versnellingsbakolie. Als je dan toch voor een auto met automaat gekozen hebt dan kun je er beter ook maar voor zorgen dat deze zijn werk naar behoren doet.Uiterlijk

Misschien van ondergeschikt belang, maar wel leuk om mee aan de slag te gaan, is het uiterlijk van de auto. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat de auto verlaagd moet worden of over neonverlichting dient te beschikken. Er zijn tal van aanpassingen die je aan je auto kunt doen waardoor deze weer wat beter voor de dag komt. Hier volgen vier aandachtspunten.

  • Velgen

De velgen onder een auto kunnen een echt een verschil van dag en nacht maken in de uitstraling van de auto. Is jouw occasion geleverd met stalen wielen? Overweeg dan eens om te investeren in een set lichtmetalen velgen voor onder de auto. Je auto komt er dan niet alleen een stuk luxer uit te zien ook zal dit, wanneer je kiest voor een nette set, de restwaarde van de auto ten goede komen.

  • Koplampen

De koplampen van auto’s worden naarmate de jaren verstrijken dof en vergeeld. Dit ziet er natuurlijk niet erg verzorgd uit. Ook kan het een APK afkeurpunt zijn wanneer het lichtbereik van de koplamp te minimaal is. Vaak hoeft de kunststofbehuizing alleen grondig gepolijst en schoongemaakt te worden. Dat maakt dat het een relatief goedkope aanpassing is aan de auto.

  • Herstellen van de lak

De lak van je auto heeft door de jaren heen ook te lijden. Dit kan zich uiten in talloze kleine krasjes en/of doffe plekken in de lak. Vooral rond de portiergrepen zitten vaak veel van deze kleine krasjes door het in de hand houden van de autosleutel. Daarnaast kunnen doffe plek in de lak zijn ontstaan door bijvoorbeeld het niet tijdig verwijderen van vogelpoep. Het aanpakken van deze zaken zorgt er voor dat de auto er weer een stuk netter en verzorgder bijstaat.

  • Blinderen of tinten van de autoruiten

Een voordelige aanpassing aan de uitstraling van je auto is het blinderen of tinten van de  autoruiten. Door een verduisterende tint aan te brengen oogt de auto een stuk sportiever. Zeker in het geval van een coupé. Bijkomende voordelen van het blinderen of tinten van autoruiten zijn het minder goed doorlaten van zonlicht wat voor een verkoelende werking zorgt en het beperken van het risico op inbraak aangezien je minder goed naar binnen kunt kijken.

Luxe

Je hoeft niet persé een nieuwe auto te kopen om te kunnen genieten van moderne luxueuze systemen. Zo zijn er tal van deze zaken die achteraf in je auto gebouwd kunnen worden. Hieronder volgen twee van deze aandachtspunten.

  • Cruisecontrol

Vrijwel de meeste nieuw verkochte auto’s zijn er wel mee uitgerust, cruisecontrol. De cruisecontrol is een elektronische snelheidsregelaar die je op de door jou gewenste snelheid kunt instellen. Het voordeel hiervan is dat jezelf geen gas meer hoeft te geven, maar dat de cruisecontrol deze functie voor jou overneemt. Dit kan vooral op de snelweg erg prettig zijn. Bovendien voorkom je het risico op het overschrijden van de maximale snelheid aangezien de cruisecontrol de ingestelde snelheid aanhoudt. Het inbouwen van een cruisecontrol is niet goedkoop, maar wel een restwaarde verhogende optie aangezien steeds meer auto’s erover beschikken.

  • Audiosysteem

Auto’s komen lang niet altijd uit de fabriek gerold met een super high-end audiosysteem. Vaak wordt het wel op de optielijst aangeboden, maar het kan goed zo zijn dat jouw occasion niet over deze optie beschikt. Echter is het goed mogelijk om achteraf, op een subtiele wijze, een kwalitatief goed audiosysteem in te bouwen. Zoals gezegd op een subtiele wijze, want natuurlijk zit niet iedereen er op te wachten om een dikke subwoofer in de achterbak te hebben liggen. Bovendien kun je bij het selecteren van een audiosysteem een selectie maken uit exemplaren die het beste jouw favoriete muziekgenre laten beluisteren. Zo geniet je altijd optimaal van jouw favoriete muziek.
https://www.startartikel.nl/huis-en-tuin/tuin/518/welke-haagplant-is-geschikt-voor-jou/


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1877x
Toegevoegd: 06-08-2018 17:36
Gewijzigd: 26-08-2019 12:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!