Stappenplan: Een elektrische auto kopen in 2022.

Stappenplan: Een elektrische auto kopen in 2022

Stappenplan: Een elektrische auto kopen in 2022. Wil jij graag je huidige auto inwisselen voor een elektrische auto? Dan maak je een zeer goede keuze. Een elektrische auto is namelijk veel beter voor het milieu met de laadpalen elektrische auto. Daarnaast bespaar je enorm veel kosten op de energie die je gebruikt. In dit blog bericht geven we je een stappenplan over hoe je een elektrische auto kunt kopen in 2022.

Bepaal je eigen budget

Voordat je een elektrische auto aan gaat schaffen, is het belangrijk dat je je eigen budget bepaald. Het kopen van een auto is namelijk een grote aanschaf. In de meeste gevallen kun je niet alle auto’s betalen die er zijn. Hierdoor moet je aan de hand van je budget een geschikte auto uit gaan kiezen. In voorgaande jaren waren elektrische auto’s erg prijzig. In 2018 kostte de gemiddelde elektrische auto rond de 75 duizend euro. In 2019 daalde deze gemiddelde prijs echter al naar 55 duizend euro. Ondanks dat de prijzen van elektrische auto’s dalen, zijn ze nog steeds relatief hoog in de aanschafprijs. Let er daarom goed op dat je niet over je budget heen gaat bij het kopen van een nieuwe elektrische auto.

De grootte van de auto

Nadat je een budget hebt bepaald voor je elektrische auto, is het van belang dat je naar de grootte van de auto gaat kijken. Hierin is het belangrijk dat je de functie van de auto weet. Ga je bijvoorbeeld de auto gebruiken om met het hele gezin weg te gaan? Dan heb je meerdere zitplekken nodig. Als je de auto enkel voor jezelf gaat gebruiken, om bijvoorbeeld naar het werk te gaan, heb je minder zitplekken nodig. Zorg er daarom dat je precies weet waar je de auto voor gaat gebruiken alvorens je een auto koopt.

Let goed op de actieradius

Bij een elektrische auto let je op andere zaken dan bij een auto op benzine of gas. Een elektrische auto wordt natuurlijk gevuld met elektriciteit om op te rijden. Hierdoor wordt de actieradius anders dan een auto op benzine of gas. De actieradius van een elektrische auto kan lager uitvallen dan je wellicht nodig hebt of zou verwachten. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde elektrische auto’s niet geschikt zijn voor je. Als je een elektrische auto neemt met een kleine actieradius, moet je deze vaker opladen. Als je veel kleine stukken rijdt, kan je al genoeg hebben aan een volgeladen auto met een Chast laadpaal voor thuis. Als je echter grote stukken moet rijden, dien je hem onderweg vaker op te laden. Als je een elektrische auto aanschaft met een grote actieradius, hoef je hem minder op te laden. Dit kan je veel tijd en geld schelen.


Hoe groot moet de accu zijn?

De actieradius van de auto hangt samen met de grootte van de accu die in de auto zit. In de regel is het zo dat hoe groter de accu is, hoe verder de auto kan komen op een enkele lading. Dit is te vergelijken met een brandstoftank van een auto die op benzine of gas rijdt. Let er wel op dat een grotere accu er ook veel langer over doet om helemaal volgeladen te worden. Daarnaast kan het gewicht van de auto ook meespelen voor de actieradius. Als je dus voor een lichte auto gaat, kan de actieradius al snel meer worden.

Laadcapaciteit van de elektrische auto

Wil jij graag zo snel mogelijk je auto opgeladen hebben? Dan kun je voor snelladers voor de auto kiezen. Een snellader kan bijvoorbeeld met 350 kW de auto volladen. Echter niet iedere elektrische auto kan deze snelheid aan. Als je auto maar 50 kW aankan, heb je niets aan het voordeel van een snellader. Als je veel waarde hecht aan het snel opladen van de auto, is dit zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden als je de auto gaat aanschaffen. Zorg er dan wel voor dat je ook een snellader van Chast aanschaft voor thuis of de snellader gebruikt bij het laadstation.

Vergeet het interieur niet!

Naast dat een elektrische auto natuurlijk erg goed is voor het milieu, is dit niet het enige punt dat belangrijk is. Je wilt in de auto natuurlijk een zo mooi mogelijk interieur. In dit interieur is het belangrijk dat de stoelen goed afgesteld kunnen worden. Je hebt de keuze uit verschillende materialen om het interieur van de auto mee te vervaardigen. Kies bijvoorbeeld voor mooie, leren stoelen of kies voor stof voor de auto. Het is verschillend voor het type auto welk interieur standaard is en welke het beste staat. Uiteraard kun je ook de kleur van de buitenkant van de auto bepalen en aan de hand hiervan een mooi interieur uitkiezen.

Welke gadgets wil je in de auto?

Heb je een elektrische auto gevonden die binnen je budget past, de juiste grootte heeft en een goede actieradius met een geschikte accu? Dan kun je al snel gaan nadenken over de gadgets die je in de wil. Deze kunnen enorm uiteenlopen voor een auto. Als je bijvoorbeeld voor een Tesla gekozen hebt, zijn er tal van gadgets die je in de auto kunt laten zetten. Zo kun je bijvoorbeeld het middenscherm gebruiken om spelletjes te spelen en klappen de deuren bij sommige modellen omhoog. Daarnaast heb je ook nog andere gadgets die het rijcomfort verhogen. Kies bijvoorbeeld goede stoelen uit met eventuele stoelverwarming of stoelmassage. Daarnaast mag natuurlijk een goede muziekinstallatie in de auto niet ontbreken. Let er altijd op dat je een auto kiest die de opties die je er graag op zet ook ondersteund. Het kan namelijk per merk verschillen welke opties er wel en niet aangegeven worden.

Wel of geen laadpaal voor thuis?

Tot slot heb je de keuze om een laadpaal te nemen voor thuis. Als je een elektrische auto rijdt, is het uitermate verstandig om een laadpaal te nemen. Een laadpaal van Chast voor thuis is erg handig in gebruik. Het zorgt ervoor dat je iedere ochtend direct met een volle auto kunt vertrekken. Hierdoor hoef je niet wekelijks naar een laadstation af te reizen. Dit bespaart je natuurlijk enorm veel tijd. Ook zorgt een laadpaal thuis voor een grote kostenbesparing. De stroom die je dan in de auto laad is namelijk vele malen goedkoper dan de stroom die je krijgt van een laadstation. Heb je zonnepanelen op het dak liggen? Dan is de stroom nog goedkoper. De groene energie die je opwekt kost namelijk nog minder. Hierdoor wordt het autorijden vele malen goedkoper. Tot slot gebruik je ook nog eens groene stroom!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: InfobronNL
Aantal keer gelezen: 977x
Toegevoegd: 29-06-2022 13:34
Gewijzigd: 01-07-2022 09:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!