Trouwauto huren

Trouwauto huren

Trouwauto hurenWil je een trouwauto huren in Nederland? Dit kan uiteraard op verschillende manieren, maar waar let je op als je een trouwauto gaat huren? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet, waar je op kunt letten bij het huren van een trouwauto.

Voordat je de trouwauto gaat huren

Op het moment dat je de knoop hebt doorgehakt en gaat kiezen voor trouwauto huren, is het goed om jezelf een paar vragen te stellen. Om te beginnen, welke datum hebben jullie vastgesteld, welke eisen stel je aan de auto en hoeveel wil je er voor betalen? Je kunt hiervoor verschillende verhuurders met elkaar vergelijken aan de hand van offertes. Er wordt vaak aangegeven, dat je een auto uit een bepaalde klasse gaat huren. Let hier goed op!

Mag de trouwauto door derden worden bestuurd?

Het kan zijn dat je samen hebt besloten dat een chauffeur de trouwauto bestuurt, zodat je samen van de rit kunt genieten naar bijvoorbeeld het gemeentehuis of naar de kerk. Maak hiervoor dan duidelijke afspraken met het verhuurbedrijf. Is het namelijk toegestaan dat iemand anders de auto bestuurt, als hij op uw naam wordt verhuurd? Het beste kun je van tevoren duidelijk aangeven waarvoor je de auto wilt huren en als er iemand anders in gaat rijden, geef dit goed aan en vraag naar de mogelijkheden.

Sportieve Trouwauto huren bij GTRrijden.nl

Voorwaarden bestuurder trouwauto huren

Als je een trouwauto gaat huren, is het belangrijk te weten welke eisen er aan de bestuurder worden gesteld. Is er een minimum leeftijd? Het kan ook zijn, dat de voorwaarde is dat een bestuurder een bepaalde tijd een rijbewijs in zijn of haar bezit moet hebben, dus enkele jaren rijervaring heeft. Het kan zijn dat er een hoger tarief in rekening wordt gebracht voor jonge bestuurders.

Verzekeringen en trouwauto huren

Je kunt nakijken in de voorwaarden welke verzekeringen er standaard aanwezig zijn bij een trouwauto huren, let hierbij ook goed op wat er allemaal is verzekerd. Geldt er een eigen risico? Zo ja, hoe hoog is dat bedrag? Je kunt er vaak voor kiezen om het eigen risico te verminderen. Je betaalt dan uiteraard een hoger bedrag.

Betalingsmogelijkheden

Een verhuurder mag zelf bepalen wanneer hij je de kosten laat voldoen. Het kan zijn dat dit gedaan wordt wanneer je de trouwauto op gaat halen, maar het kan ook zijn wanneer je hem terug gaat brengen. Let op dat je niet overal contant kunt betalen! Het kan ook zijn dat de creditkaart verplicht is.

Algemene voorwaarden trouwauto huren

De algemene voorwaarden geven je rechten en plichten aan en ook de verzekeringen staan hierin omschreven. Lees deze goed door, voordat je de trouwauto gaat huren.

De trouwauto ophalen

Het is van belang om alle papieren mee te nemen als je de trouwauto op gaat halen. Meestal is het zo dat je het identiteitsbewijs laat zien van de bestuurder van de auto. Controleer de auto ook altijd voordat je instapt, zodat je weet of er schade is en of dat alles goed werkt. Als er gebreken zijn, laat dit dan opnemen in de overeenkomst! Hierdoor kun je altijd bewijzen dat beschadigingen al aanwezig waren.

Trouwauto huren, de huurperiode

Als er wat gebeurt tijdens de huurperiode, neem dan contact op met de verhuurder en bespreek wat je het beste kunt doen. Als je de auto terug gaat brengen, breng je hem volgens afspraak terug, bijvoorbeeld met voldoende diesel of benzine. Controleer altijd samen met de verhuurder of dat er beschadigingen zijn. Op die manier voorkom je dat er later ten onrechte schade op je kan worden verhaald.  Een goed bedrijf is Hans Classic Cars te Nijkerk. Ze hebben ook veel trouwbussen tot hun assortiment.

Bronnen:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: borretje
Aantal keer gelezen: 12453x
Toegevoegd: 06-01-2015 20:23
Gewijzigd: 29-06-2016 23:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!