jong paar krijgt de autosleutel

Voordelen van een kenteken achterhalen

jong paar krijgt de autosleutelEen kenteken controleren biedt diverse voordelen met zich mee. Wat ook de reden waarom dagelijks duizenden particulieren, autogarages en handelaren ook een RDW kenteken check uitvoeren. De RDW kentekencheck tool is inmiddels ook enorm bekend in Nederland, voor velen die veel bezig zijn met het kopen en verkopen van auto’s is het inmiddels een tool die dagelijks gebruikt wordt.

Maar wat kun je er precies mee en wat zijn hier de voordelen van? Dat leggen we je graag uit.

De gegevens van een kentekencheck

Een RDW kentekencheck geeft informatie en inzicht in een aantal vaste gegevens. De gegevens die je altijd krijgt zijn onder andere het model, het type brandstof, de classificatie van een auto, het aantal deuren en de BPM. Daarnaast zie je registratie gegevens, namelijk de eerste toelating en de datums van de eerste en laatste naamstelling. Vervolgens zie je de APK vervaldatum, dit is uiteraard belangrijk omdat je in Nederland verplicht bent om te rijden met een voertuig dat APK gekeurd is. Wanneer dit niet het geval is, ben je illegaal bezig en kun je ook een boete verwachten.

Daarnaast vindt je gegevens over de motor, namelijk het aantal cilinders, de cilinder inhoud en het vermogen van de motor. En ook vindt je gegevens over het gewicht van het betreffende voertuig, wat van groot belang is voor de kosten van de wegenbelasting die je elk kwartaal moet betalen. De kosten van de wegenbelasting zijn gebaseerd op het vermogen van de auto, het type brandstof en de provincie waarin je woont. Elke provincie hanteert net even wat andere tarieven.

Naast de basisgegevens van de kentekencheck van de RDW, zijn er extra gegevens opvraagbaar waar een kleine vergoeding aan de RDW verschuldigd voor is. Dit zijn de volgende gegevens:

  • Het aantal vorige eigenaren van het voertuig.
  • Het schadeverleden van de auto.
  • De kilometerstand van de auto.
  • Waardebepaling van het voertuig (dagwaarde).

Voor wie kunnen de voertuiggegevens belangrijk zijn?

Heel simpel, voor iedereen die een nieuw voertuig wilt kopen (of verkopen). Voor het verkopen is het voor minder doeleinden interessant, maar wel één belangrijke factor. Er kan een waardebepaling op worden gevraagd, wat een indicatie is van de prijs van het voertuig. Hiermee ben je dus op de hoogte voor welke prijs het ongeveer weg kan. Wat uiteraard van belang is als je een voertuig te koop wilt aanbieden via een platform, garage of autohandelaar. Voor het kopen of inkopen van een tweedehands voertuig biedt het een stuk meer voordelen. Wanneer je een nieuwe auto van plan bent te kopen, wil je natuurlijk niet opgelicht worden en is het belangrijk dat alle gegevens kloppen. Helaas blijkt dit vaak niet zo te zijn in Nederland, en ook andere landen. Waardoor een check uitvoeren extra belangrijk is.
Fraude kilometerstand

Er wordt in Nederland veel gefraudeerd met de kilometerstand van auto’s. Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat circa 1 op de 18’s’ niet de juiste kilometerstand bevat. Dit omdat fraudeurs de kilometerstand terugdraaien, omdat dit zorgt dat zij de verkoopprijs van een auto omhoog kunnen gooien. De kilometerstand is namelijk van groot belang op de waarde van de auto. Meer dan genoeg reden om altijd even te controleren of de stand klopt. Of de auto van Marktplaats, Autoscout of een ander platform komt of zelfs van een garage, controleer het altijd. Ook garages van autodealers en handelaren kloppen regelmatig niet.

Het schadeverleden van de auto

Schade van een auto zorgt in veel situaties voor een waardevermindering, wat ook de reden is dat mensen dit het liefst niet willen opgeven. Zo wordt het vaak gerepareerd zonder het aan te gegeven, waardoor de prijs niet lager wordt en de kans op problemen wel groter wordt in de toekomst. Door het schadeverleden te controleren van de auto, ben je er van op de hoogte. Ook al heb je hiermee nog geen garantie uiteraard. Wanneer je ontdekt dat er schade is geweest, wat niet is opgegeven bij de betreffende advertentie, dan is de kans groot dat er iets is. Het is dan aanbevolen om verder te kijken.

Het aantal vorige eigenaren

Ook dit is een belangrijk punt om altijd te controleren bij het kopen van een nieuw voertuig. Waarom? Wanneer er veel vorige eigenaren zijn geweest, heeft dit vaak een reden. Dit kan duiden op schade namelijk. Pas hier dus altijd goed voor op.

Waardebepaling van de auto

Dit is erg belangrijk, wanneer jij aan het zoeken bent naar een tweedehands voertuig wil je hier natuurlijk een goede en eerlijke prijs voor betalen. Maar indien je auto kennis niet enorm is, heb je vaak geen idee of dit een goede prijs is of niet. Door een waardebepaling op te vragen krijg je een goede indicatie mee, vanuit deze prijs kun je proberen te onderhandelen. Je weet of je er dicht bij zit, of dat deze een totaal niet realistische prijs vraag waardoor het vaak verstandiger is om verder te kijken.

Zo zie je dat er een aantal gegevens erg belangrijk zijn bij het kopen van een auto. Een snelle kentekencheck kan dus veel problemen voorkomen. Een misverstand voorkomen kan je duizenden euro’s besparen door slechts een kenteken check te doen waar je enkele euro’s voor betaald.De meest complete kenteken check doet u momenteel bij kentekencheck.info waar o.a. de APK afkeurpunten gratis worden getoond, ook word diefstal en WOK status gecontroleerd. Eigenarenhistorie, NAP controle, schadeverleden zijn beschikbaar tegen betaling


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Paulover
Aantal keer gelezen: 3810x
Toegevoegd: 10-01-2016 08:28
Gewijzigd: 10-01-2016 14:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!