autosloperij

Auto online verkopen aan een autosloperij

autosloperijWil je je auto verkopen? Ga je auto dan online verkopen aan een autosloperij. Het voordeel is dat alles online geregeld kan worden. Ervaar daarom nu ook deze en andere voordelen en verkoop je auto online. In dit artikel lees je er meer over.

Auto verkopen

Een auto, of dat hij nu helemaal gesloopt is of dat hij alleen niet meer rijdt, het kan zijn dat je op een bepaald moment van je auto af wilt. Je kunt dan je auto verkopen, maar welke opties heb je dan?

 • Auto verkopen aan een bedrijf, ze knappen de auto op en verkopen hem weer door
 • Verkopen aan particulieren, zelf adverteren in kranten en op internet
 • Online verkopen aan een autosloperij

Je hebt zelf misschien al wel een idee wat er met jouw auto nog gedaan kan worden. Als hij nog wel rijdt, maar niet meer door de APK komt, dan weet je vaak ook dat de auto klaar is voor de sloop. Maar er zijn misschien nog genoeg onderdelen die gebruikt kunnen worden. Het zou dus zonde zijn wanneer de auto helemaal wordt gesloopt en de onderdelen niet meer gebruikt kunnen worden. Reparaties kunnen te laat zijn, maar er zijn vast en zeker nog onderdelen waar anderen naar op zoek zijn. De autosloperij zal een en ander beoordelen en jou een vergoeding geven voor de auto die zij bij je ophaalt. Daarom is verkopen aan een autosloperij erg interessant op het moment dat jij denkt je oude of tweedehands auto te willen verkopen.

Online auto verkopen

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar online je auto verkopen is een gemakkelijke maar ook een snelle manier om van je auto af te komen. Het kan allemaal erg snel geregeld worden en daardoor heb jij snel een nette vergoeding voor je auto. Dit geld kun je bijvoorbeeld gebruiken om bij te leggen als je een andere of nieuwe auto wil kopen, je kunt het sparen of je kunt er wat leuks mee doen. Het is belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn om online je auto te kunnen verkopen, dus kijk goed rond en let ook op de voorwaarden. Het voordeel van online je auto verkopen is dat je vaak al een soort offerte aan kunt vragen. Je geeft dan het merk, type, bouwjaar en verdere gegevens van je auto door, die van belang zijn voor de taxatie en je stuurt foto’s in. Er kan dan al een schatting worden gemaakt wat jij voor de auto krijgt. Hierdoor weet je wat de autosloperij je gaat geven en dit kun je dan bij meerdere partijen opvragen. Uiteraard ga jij je auto verkopen aan de partij waar jij de hoogste vergoeding voor je auto kunt krijgen als je je auto verkoopt.

Auto verkopen aan autosloperij

Een auto verkopen aan een autosloperij, sommige mensen denken dat het hen juist geld kost. Een auto is klaar voor de sloop, je denkt dat je moet betalen om hem af te voeren en te laten slopen. Maar er zijn autosloperijen die jou juist geld geven om de auto op te mogen halen. Zij willen graag oude of tweedehands sloopauto’s, halen deze bij je op en betalen jou er ook nog voor! Het is daarom een goede keuze om daar eens wat meer over te weten te komen en die mogelijkheid te onderzoeken. Steeds meer mensen ontdekken het en merken dat zij nog een leuk bedrag voor de auto kunnen krijgen. Het is daarnaast ook fijn dat je auto op wordt gehaald en je zelf geen vervoer heen of terug hoeft te regelen.

Voordelen autosloperij

Als je je auto gaat verkopen aan een autosloperij, dan kan dat zorgen voor verschillende voordelen:

 • Snel contact leggen met een of meerdere autosloperijen
 • Snel en gemakkelijk je auto online verkopen
 • Auto kosteloos op laten halen
 • Een leuke vergoeding voor jouw sloopauto
 • De auto wordt vaak binnen 24 uur opgehaald, op het moment dat het jou uitkomt
 • De meeste autosloperijen zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar
 • Je krijgt meteen het vrijwaringsbewijs
 • Het afgesproken bedrag wordt contant uitgekeerd
 • Het afmelden bij de RDW en Belastingdienst wordt vaak voor je geregeld, dus geen zorgen meer en geen papierwerk!Zie je ook hoeveel voordelen een autosloperij voor je heeft? Het grootste voordeel is dat de auto thuis op wordt gehaald en je er nog geld voor krijgt! De auto zal je niet langer meer tot last zijn en in de weg staan! Het kan allemaal snel geregeld worden en je hoeft niet bang te zijn voor veel papierwerk. Alles wordt namelijk voor jou geregeld en je hoeft alleen maar even de gegevens op de website in te vullen of te bellen en alles kan voor jou in gang gezet worden. Soms is het achterlaten van je telefoonnummer of een e-mail sturen al voldoende. De autosloperij neemt dan contact met jou op en zo hoef je helemaal niet veel te regelen of op pad om je auto te verkopen.

Waarom autosloperij?

Een autosloperij biedt zoveel voordelen, dat het voor jou alleen maar een goede keuze is om zo snel van je tweedehands auto af te komen. Het bijkomende voordeel is dat jij er nog een leuke prijs voor krijgt. Geen geld betalen om je auto weg te brengen, nee geld ontvangen en je auto op laten halen. Veel mensen denken dat het niet kan, maar het is echt zo. Dus wanneer je een tweedehands auto hebt, doe je er goed aan om het ook te proberen. Misschien komt hij niet meer door de APK of is hij echt te oud en wil je geen reparatiekosten meer. Een goede keuze om je auto dan te verkopen aan een autosloperij.

Er zijn een aantal redenen waarom het goed is om voor de autosloperij te kiezen:

 • Je sloopauto of je schade auto wordt altijd op een milieuvriendelijke manier opgehaald en gerecycled.
 • Het vrijwaringsbewijs is al voor je geregeld en krijg je meteen wanneer de autosloperij de auto bij je ophaalt.
 • Goede bereikbaarheid, vaak 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar om je auto op waarde te taxeren en je auto op te halen.
 • Gratis ophaaldienst, waardoor je echt geen kosten maakt om je auto te verkopen.

Werkwijze autosloperij

Wanneer je je auto wilt verkopen aan een autosloperij, is het belangrijk dat je weet hoe ze meestal te werk gaan. Meestal kun je op de website van de autosloperij gegevens invoeren en kom jij er achter welk bod zij uitbrengt op je auto. De gegevens die je in moet voeren zijn meestal:

 • Het kenteken van je auto
 • De kilometerstand van de auto
 • Het bouwjaar van de auto
 • Merk en type auto
 • Brandstof
 • Geldige APK ja of nee?

Vervolgens kun je nog meerdere foto’s doorsturen om te laten zien in welke staat je auto is. Je naam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres vul je vervolgens in en soms wordt er gevraagd van de reden dat je de auto aan de sloop wilt verkopen. Het is goed dat je er over na gaat denken en ook meerdere autosloperijen benaderd, zo weet je namelijk wat de richtprijs is om voor je sloopauto terug te krijgen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 5085x
Toegevoegd: 22-06-2016 19:23
Gewijzigd: 23-06-2016 00:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!