Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende gezondheids-apps voor je tablet of je smartphone. Als je het op internet uit gaat zoeken, dan zijn er oneindig veel en heb je geen idee voor welke je moet kiezen. Een aantal apps lichten we graag verder toe. Veel apps spreken voor zich als je ze gaat gebruiken, soms moet je het een en ander even uitzoeken. Maar het is wel de moeite waard om alles over je gezondheid op te zoeken, zodat je op de hoogte bent van het laatste nieuws, bijwerkingen, nieuwe geneesmiddelen, etc. Ook de dosering is van groot belang bij medicatie en deze kun je met diverse applicaties heel goed in de gaten houden. Het kan voor jou gedurende de hele dag een goede ondersteuning zijn en het kan jou door de dag heen begeleiden met je medicijnen bijvoorbeeld om alles op tijd in te nemen.
De app met de naam Appotheek is een fijne aanvulling op de bijsluiter. Als bezoeker van deze app kun je alle medicijnen overzichtelijk vinden op alfabet en je vindt hier meer informatie over aandoeningen en ziekten. Het is een betrouwbare app waarbij je veel informatie vindt over de medicijnen en aandoeningen, dit kan ook zonder internetverbinding. Wat voor jou een voordeel is als je even iets op wilt zoeken en even geen Wi-Fi hebt. Goed om te weten is dat bij deze applicatie de medicijnteksten in de Appotheek app op zijn gesteld door het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP. Dit is de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie. Dit wil zeggen dat de teksten gebaseerd worden op de bijsluiter van het beschreven medicijn, maar er zijn ook andere wetenschappelijke bronnen gebruikt. Er is ook informatie over de aandoeningen beschikbaar en deze is geschreven door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
Een andere applicatie die je goed kunt gebruiken is de app Thuisarts.nl. Je kunt met deze app ziektes en gezondheidsklachten opzoeken. Deze kun je vervolgens opslaan in een persoonlijk profiel. Je kunt ook de vragen aan de huisarts opschrijven om op een prettige manier een afspraak voor te kunnen bereiden. Je kunt ook een herinnering instellen. zodat je weet wanneer je je medicatie in moet nemen.
Er is nog een andere applicatie genaamd Bijwerkingen App. Deze app is voorzien van een kort meldformulier waarmee je snel en eenvoudig een opgetreden bijwerking kunt melden. Je kunt met deze app ook alle gemelde bijwerkingen bij Lareb bekijken. Je kunt ook van een zelf samengestelde geneesmiddelenlijst actuele informatie krijgen. Ook kun je op de hoogte gehouden worden van de laatste bijwerkingen en het nieuws hierover.
Ken je de App MedApp Medicijnen? Deze is er om jou te assisteren voor goed medicatiegebruik. Je kunt deze MedApp Medicijnen gebruiken om bijvoorbeeld een ‘slimme’ medicijnwekker in te stellen, maar je kunt ook bijsluiters bekijken en het innamerooster raadplegen. Je kunt hierbij ook nog eens medicijn- en prijsinformatie vinden via partnerwebsites. Het voordeel is dat je geneesmiddelen niet meer handmatig in hoeft te voeren. Je kunt namelijk gemakkelijk de barcodes op de geneesmiddel verpakkingen scannen en dan kom je er snel meer over te weten. Zo gemakkelijk kan het zijn!
MedApp wordt gezien als een online mobiel medicijnplatform en het is helemaal gebaseerd op de wensen van de patiënten. Je vindt hier veel praktische functionaliteiten voor medicijngebruikers. Je kunt ook een dagboek bijhouden en je medicatie bij je eigen apotheek herhalen. Je hebt alle informatie van je medicatie bij de hand, ook handig als je het zelf even niet meer weet of kunt regelen, zo kunnen anderen meteen zien welke medicatie je gebruikt en goed handelen. Waarom de MedApp?
Met een medicijnen app kun je altijd en overal meer informatie opzoeken over je medicijnen. Als anderen je wat vragen over medicijnen, kun je meteen aangeven welke medicatie je slikt, wanneer en wat de hoeveelheid is. Als je naar de huisarts gaat, zal hij een overzicht bij de hand hebben. Maar wanneer je op vakantie bent of een keer elders bent en daar een arts moet raadplegen, hebben ze meestal geen recent overzicht van jouw medicatie. Je zou dan deze app kunnen tonen en kunnen laten zien welke medicijnen je gebruikt. Het geeft een goed beeld van je aandoening of ziekte en wanneer je nieuwe medicijnen voor krijgt geschreven, kan er meteen gekeken worden of dat deze samen kunnen met jouw reeds in te nemen medicijnen. Voor een optimale gezondheid zou je dus de medicijnen app kunnen gebruiken.
Als je je medicatie vaak vergeet, kan een medicijnen app je helpen om je er aan te herinneren wanneer je je medicatie in moet nemen. Het is daarom van belang dat je alles goed in gaat voeren, zodat je aan je gezondheid werkt en op tijd je medicijnen in kan nemen.
Doordat de medicijnen app gratis is, kun je deze eenvoudig downloaden en dan direct gebruiken op je tablet of smartphone. Veel mensen vinden het fijn dat er een applicatie beschikbaar is welke up-to-date is en waar dat zij ieder gewenst moment van de dag informatie kunnen vinden over medicatie. Ook over ziektebeelden en aandoeningen willen mensen graag veel te weten komen, net als over hun medicatie en de bijwerkingen die op kunnen treden. Het is daarom goed dat er medicijnen apps zijn, en voor de consument is het belangrijk dat de informatie actueel is. Er zijn ook steeds meer mensen die hier gebruik van maken en ontdekken wat daarvan de voordelen zijn. Wanneer je zelf een ziekte of aandoening hebt, of nieuwe medicatie gaat gebruiken, dan kun je vast en zeker wel wat meer informatie gebruiken. Het is dan fijn om een plaats te hebben waar je de belangrijkste informatie kunt vinden en waar je dan snel een antwoord vindt op al je vragen. Zorg daarom ook dat je een medicijnen app op je tablet of smartphone hebt en houd hem zelf ook goed bij zodat hij actueel is en blijft. Een App vervangt geen advies van de apotheek of de huisarts. Maar hoeveel onthoud jij van een gesprek met een van beide? Het is erg praktisch om zaken op te kunnen zoeken, meer te weten te komen, zodat jij optimaal aan je gezondheid kunt werken met de apotheek, de arts en de medicijnen app.