Xenical: alles wat u moet weten

Xenical: alles wat u moet weten

Xenical: alles wat u moet wetenIn dit artikel gaan we dieper in op de afslankmedicatie Xenical. We vertellen je wat Xenical is, hoe het werkt, welke voordelen en bijwerkingen het heeft. Bovendien helpen je bij het uitzoeken of Xenical echt iets voor jou is.

Wat is Xenical?

Xenical is een uniek nieuw geneesmiddel dat je helpt om gewicht te verliezen. Het is de meest klinisch onderzochte dieetpil in de geschiedenis. Het is meer dan 7 keer klinische onderzocht gedurende de afgelopen 2 jaar. Hierbij waren wereldwijd meer 7000 patiënten betrokken.
Misschien wel een van de meest opwindende aspecten van Xenical is zijn veiligheid. Het werkt alleen in het spijsverteringsstelsel en niet in de hersenen, zoals veel andere eetlustremmers.
De klinische testresultaten zijn zowel belangrijk als bemoedigend. Patiënten die Xenical hebben genomen, hebben een aanzienlijk gewichtsverlies op lange termijn bereikt en hebben zo een aanzienlijke verlaging van het risico op tal van gezondheidsrisico's, waaronder coronaire hartziekten, hoge cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes.

Hoe werkt Xenical?

Xenical is zeer uniek, omdat het de eerste medicatie is die zich richt op het vet dat je eet, wat een van de belangrijkste oorzaken van gewichtstoename is. Xenical "blokkeert" de opname van ongeveer 30% van het vet in het voedsel dat je eet. Dit betekent dat als je 100 calorieën vet eet, je slechts ongeveer 70 calorieën verteert. De andere 30 worden gewoon meteen geëlimineerd. Xenical werkt volledig in de darm en richt zich op de absorptie van het vet in je lichaam in plaats van het onderdrukken van je eetlust. Simpel gezegd is Xenical een vetblokker.
Xenical is de eerste medicatie voor gewichtscontrole die niet werkzaam is in de hersenen. Daardoor heeft het veel minder bijwerkingen dan andere eetlustremmers (die wel actief zijn in de hersenen).

Laten we onderaan in een notendop vertellen hoe Xenical werkt:

 1. Je neemt bij elke hoofdmaaltijd een tablet in.
 2. Dieetvetten zijn grote moleculen. Om te worden verteerd, moeten ze worden afgebroken tot kleinere druppels. Dit wordt gedaan door enzymen die bekend staan als "lipasen".
 3. Xenical mengt zich met deze vetdruppeltjes; ze gaan zich mengen in de dunne darm met de rest van het voedsel.
 4. Je maag signaleert je alvleesklier om meer vetsplitsende enzymen (lipasen) vrij te maken.
 5. Xenical "blokkeert" deze enzymen en voorkomt dat ze het vet splitsen.
 6. Het vet dat niet gesplitst werd, kan niet door de darmwand gaan. Met andere woorden, dit vet wordt niet verteerd.
 7. Het onverteerde vet (met Xenical) gaat verder door in de darm en wordt zo uitgescheiden.


Kortgezegd kunnen we stellen dat een percentage van het vet dat je eet geabsorbeerd wordt door Xenical en dus meteen door je systeem gaat zonder het vet in je lichaam terecht komt.

Wat zijn de voordelen van Xenical?

Xenical is de eerste lipaseremmer die speciaal ontwikkeld is voor gewichtsverlies, gewichtscontrole op lange termijn en verbetering van de risicofactoren die gepaard gaan met overgewicht en obesitas.
Het heeft een innovatief en uniek werkingsmechanisme. Het werkt lokaal in het maagdarmkanaal om de splitsing van triglyceriden te remmen en zo de absorptie van tot 30% van het ingenomen vet in de voeding te voorkomen.
Omdat Xenical een niet-systemisch werkingsmechanisme heeft, komt het niet in het centrale zenuwstelsel terecht en veroorzaakt het geen nadelige effecten op het centrale zenuwstelsel.
Wanneer mag ik Xenical niet gebruiken?

Net als bij het innemen van elke receptmedicatie is het belangrijk om te weten of het medisch gezien voor je verantwoord is. Als je niet zeker weet of het de juiste behandeling voor je is, is het aan te raden om je arts of een medisch specialist te raadplegen. Door te praten met een getrainde medische professional kan je gemakkelijker oordelen of Xenical je kan helpen bij het verliezen van gewicht.

Houd rekening met onderstaande factoren wanneer je beslist of Xenical geschikt voor je is. Als een of meer van deze factoren op je van toepassing zijn, kan het gevaarlijk zijn om deze afslankmedicijnen in te nemen. Je moet Xenical niet gebruiken als je last hebt van een van onderstaande aandoeningen of als je in dergelijke positie verkeert:

 • Chronisch malabsorptiesyndroom, een aandoening waarbij je lichaam niet genoeg voedingsstoffen uit het spijsverteringskanaal opneemt.
 • Cholestase leveraandoening
 • Als je je bewust bent van een allergie voor orlistat, of als je weet dat je een van de andere bestanddelen niet verdraagt.
 • Het is belangrijk om nooit borstvoeding te geven tijdens de inname van Xenical en het wordt sterk aanbevolen om het niet te gebruiken tijdens de zwangerschap.


Als je niet onder deze beperkingen valt en in staat bent om met de behandeling te beginnen, moet je je ook bewust zijn van de mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden.

Wat zijn de bijwerkingen van Xenical?

Eventuele bijwerkingen zijn meestal mild en hebben de neiging om na verloop van tijd af te nemen, omdat je lichaam gewend raakt aan het gebruik van de medicatie. Je moet er rekening mee houden dat je lichaam op nu meer onverteerd vet laat passeren dan voorheen. Dit kan ertoe leiden dat de ontlasting los of vettig wordt. Daarnaast kan er een toename van het gas- of winderigheidniveau optreden. Dit zijn allemaal mogelijke symptomen die kunnen optreden bij het gebruik van dit medicijn. Echter is uit onderzoek gebleken dat ze bij de meeste mensen mild zijn en vooral bij het begin van de behandeling voorkomen. Deze effecten duren meestal maar kort, maar zijn vooral merkbaar na het eten van maaltijden met een hoog vetgehalte. Door de behandeling met de medicatie voort te zetten en het aanbevolen caloriearme dieet aan te houden, is de kans groot dat de symptomen geleidelijk aan zullen verdwijnen.

Werkt Xenical echt?

Uit gegevens van klinische studies is gebleken dat 37% van de patiënten die dit medicijn 12 weken lang gebruikten ten minste 5% van hun lichaamsgewicht verloor, en 20% van de patiënten die Xenical een jaar lang gebruikten ten minste 10% van hun lichaamsgewicht verloor. Een studie met diabetici van type 2 toonde aan dat 60% van de patiënten na 12 weken minstens 5% van hun lichaamsgewicht verloor en 41% na een jaar minstens 10% van hun lichaamsgewicht verloor.
De doeltreffendheid van dit geneesmiddel is ook afhankelijk van het feit dat patiënten een dieetplan volgen dat de dagelijkse calorie-inname vermindert.

Is Xenical iets voor mij?

Dieetpillen behoren tot de weinige afslankmiddelen die daadwerkelijk tot op zekere hoogte werken. De effecten zijn echter niet zo indrukwekkend als de meeste mensen zouden willen.
In het beste geval kan je misschien wat meer gewicht verliezen, maar dit kan alleen in combinatie met een afslankdieet en lichaamsbeweging.
Bovendien moeten de gunstige effecten op gewichtsverlies worden afgewogen tegen de negatieve effecten van spijsverteringsproblemen en mogelijke tekorten aan voedingsstoffen.
Om nog maar te zwijgen van het feit dat je ook een caloriebeperkt, vetarm dieet moet volgen, wat voor veel mensen niet erg prettig is.
Als je echt wilt afvallen en vet wil weren, dan is het eten van meer eiwitten en minder koolhydraten een veel effectievere en duurzamere aanpak voor gewichtsverlies.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jeanette1979
Aantal keer gelezen: 585x
Toegevoegd: 22-11-2019 10:32
Gewijzigd: 23-11-2019 09:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3013 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!