Meer naamsbekendheid en hogere omzet dmv contentvideo's.

Meer naamsbekendheid en hogere omzet dmv contentvideo's

Meer naamsbekendheid en hogere omzet dmv contentvideo's. Bent u al bekend met het begrip contentvideo’s? Bent u benieuwd hoe u dit kunt gebruiken voor uw bedrijfsmarketing en hoe u er uw voordeel mee doet? In dit artikel bespreken we het fenomeen contentvideo’s en de impact die deze video’s op consumenten en bedrijven hebben.

Een contentvideo, wat is dat nu precies?

Is een contentvideo een video waarin iedereen laat zien hoe content iedereen met het bedrijf is? Welnee, een contentvideo is een manier van reclame maken, waarbij door middel van een video relevante informatie aan een doelgroep wordt overgebracht. Er wordt dus zowel van beeld als geluid gebruik gemaakt om een doelgroep te informeren. Het grote voordeel hiervan is dat in een heel kort tijdsbestek heel veel informatie overgebracht kan worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat een boodschap krachtig verwoord kan worden, in zowel beeld als geluid. 

Waarom kiezen voor videocontent?

Vrijwel iedereen is tegenwoordig online te vinden. Gemiddeld spenderen internetgebruikers dagelijks 5 uur en 28 minuten per dag online. Online aanwezigheid is dus op zijn zachtst gezegd belangrijk. Wilt u bijvoorbeeld een website laten maken voor uw bedrijf in Antwerpen? Dan is videomarketing een effectieve manier om uw nieuwe website onder de aandacht te brengen, of om autoriteit binnen uw vakgebied uit te stralen. Dit doet u bijvoorbeeld met een promotionele video of meerdere korte informatieve video’s, waarin u de functionaliteiten van een bepaald product of dienst benoemd. Door deze video’s kan de boodschap precies op de manier worden overgebracht die u voor ogen had, en blijft deze beter hangen bij de doelgroep (mits het een leuke of inspirerende video is natuurlijk).

Videocontent en social media

Social media wordt steeds belangrijker als het om productpromotie en e-commerce gaat. Steeds meer aankopen worden via een smartphone gedaan en de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen nog maar meer gaat stijgen. Video’s zijn voor social media heel relevant omdat deze beter bekeken worden dan lange stukken tekst. De kans dat mensen doorklikken op uw video of uw boodschap zullen onthouden, is dus vele malen groter wanneer u kiest voor videocontent. Daarnaast is de spanningsboog van veel mensen ook kort, dus als u een boeiende video hebt over een bepaald onderwerp of product, verhoogt dit de kans dat ze op uw website zullen blijven of naar uw site navigeren. Bovendien kunt u met videocontent vaak een grotere doelgroep bereiken, doordat de content heel toegankelijk is.

Videocontent en video-advertenties, wat is het verschil?

Er is een duidelijk verschil tussen videocontent en video-advertenties. Video-advertenties zijn video’s waar de klant niet voor kiest maar die door middel van adverteren worden afgespeeld voor de klant. Videocontent is content die de klant zelf kiest om te bekijken. Dit zijn dus video’s waar de klant echt tijd voor vrijmaakt. Het is daarom belangrijk dat de videocontent van goede kwaliteit is. Als bedrijf concurreert u met uw videocontent namelijk met andere bedrijven die dit ook doen. Hoe beter de videocontent is, hoe eerder een klant op uw website terechtkomt en dat is waar het om draait!Videomarketing draagt bij aan een betere ‘customer experience’ van de consument

Als consumenten op zoek zijn naar een bepaald product of een bepaalde dienst, zijn er diverse facetten die zorgen voor een zogenaamde customer experience. De customer experience beperkt zich niet alleen tot het aanschaffen van een product of dienst, maar strekt zich ook uit naar wat zich voor en na een aankoop afspeelt. Het is het proces voorafgaand aan een product kopen en hoe de service na aanschaf ervaren wordt. Dit resulteert in een positieve of negatieve customer experience. Uiteraard zal een positieve customer experience bijdragen aan een betere ervaring met een merk of winkel en uiteindelijk mogelijk ook in meer omzet. De klant zal uw service als beter ervaren en sneller geneigd zijn om bij u te bestellen. Bovendien zal een klant die heel tevreden is over uw merk of bedrijf dat ook sneller kenbaar maken bij familie en vrienden.

Voorbeelden van videomarketing voor de meubelbranche

Videomarketing is op vele verschillende manieren in te zetten. Voor dit voorbeeld gaan we even uit van een meubelzaak. Stel: u heeft een meubelzaak met exclusieve meubelen in het hogere segment. In dit geval kan videomarketing enorm bijdragen aan de customer experience van de consument en de beleving die een consument bij uw winkel ervaart. Zo kunt u bijvoorbeeld promotionele filmpjes opnemen waarbij u (of een van uw medewerkers) een tour door de showroom geeft, zodat (potentiële) klanten een indruk van uw winkel en het assortiment krijgen. Dit zal altijd meer tot de verbeelding spreken dan een statische website waarop weinig gebeurt, omdat bezoekers van uw site nu kunnen zien en ‘beleven’ hoe uw winkel eruit ziet. Hierdoor kunnen ze sneller beslissen of ze uw winkel willen bezoeken en of de meubels passen bij hun wensen en verwachtingen. Hiermee onderscheidt u zich van andere concurrenten en u biedt iets extra’s aan consumenten aan wat ze bij andere winkels niet krijgen.

U kunt ook korte filmpjes opnemen waarbij u steeds een bepaalde categorie meubels uitlicht (bijvoorbeeld banken of fauteuils), of specifieke meubels die in de actie zijn. Een andere mogelijkheid is dat u uitleg geeft over uw services en diensten, zodat u klanten kunt adviseren in hun beslissingsproces. Als interieurwinkel of meubel maker kunt u bijvoorbeeld iets vertellen over verschillende stoffen die klanten kunnen kiezen, of er een mogelijkheid is om stofstalen te bestellen, welke opstellingen en uitvoeringsmogelijkheden er zijn (bijvoorbeeld een aangepaste poot of een andere materiaalsoort) en of maatwerk mogelijk is.

Voorbeelden van videomarketing voor online dienstverleners andere branches

Stel, u heeft geen fysieke winkel maar u biedt online diensten aan. Dan is het zeker belangrijk dat u zich onderscheid van anderen. Naast een SEO-proof website en een ijzersterk merk is goede videomarketing zeker van belang. Zo kunt u met videomarketing uw bedrijf promoten, informatie over uw services verstrekken en antwoord geven op veelgestelde vragen van klanten, zodat u interactieve video’s maakt. Hetzelfde geldt voor bedrijven die in andere branches zitten zoals de financiële dienstverlening, autohandel, ICT, de onderwijs- en trainingsbranche of het onroerend goed. Contentvideo’s kunnen dus voor vrijwel alle branches een meerwaarde bieden voor (potentiële) klanten. Overweegt u om uw marketingstrategie uit te breiden? Dan kan videocontent een goede aanvulling op uw marketingmix zijn. 2022 is het jaar van video promotie, dus wacht niet langer af!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: WeTalkSEO
Aantal keer gelezen: 1045x
Toegevoegd: 22-03-2022 00:19
Gewijzigd: 22-03-2022 08:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!