Nagelstudio

Nagelstudio beginnen, tips

NagelstudioWil je graag je eigen bedrijfje beginnen en wil je graag een nagelstudio starten? In dit artikel krijg je tips waar je aan moet denken wanneer je je eigen nagelstudio wil beginnen. Lees de tips door en zo kun jij snel beginnen met je eigen nagelstudio.

Vanuit werkeloosheid een nagelstudio opzetten

In een tijd van grote werkeloosheid overwegen veel (ook jonge) mensen een nagelstudio te beginnen. Een eigen bedrijf runnen, het klinkt geweldig, maar is dat ook zo? Velen zullen je de voor- en nadelen van een eigen bedrijf vertellen. Je hebt met een eigen bedrijf een behoorlijke verantwoordelijkheid op je genomen. Ben je alleenstaand dan durf je dit risico vaak veel gemakkelijker te nemen, dan wanneer je de zorg hebt voor een gezin. Zit je op dit moment zonder werk thuis en ontvang je een uitkering dan kun je met de hulp van het UWV een eigen bedrijf starten, onder voorwaarden uiteraard. Met behoud van je uitkering en verzekerd door het UWV mag je een bedrijf gaan runnen. Je krijgt tijdens het UWV traject een job coach toegewezen, hij of zij staat je met raad en daad bij. Op deze manier, met het UWV achter je, kun je gerust proberen een nagelstudio op te zetten als daar jouw interesse ligt of als je daar de diploma's al voor hebt behaald.

Een nagelstudio starten, succes verzekerd

Mooie nagels maken het plaatje van een verzorgd uiterlijk compleet. Nagelstudio's draaien op volle toeren om aan de vraag naar gelnagels, acrylnagels en dergelijke te voldoen. Wil jij graag een verzorgend en creatief beroep dan is zelfstandig nagelstylist een schot in de roos. Heb je geen diploma dan  kun je dat in korte tijd behalen. Je leert tijdens een cursus hoe je gel- en acrylnagels op een professionele manier aanbrengt, je leert wat de beste manier is om klanten te werven en hoe je de administratie voert. Heb je het diploma nagelstylist behaald dan kun je gezellig aan de slag in je eigen zaak. Het is uiteraard ook mogelijk om bij een ander bedrijf te solliciteren en eerst een poosje in dienstverband te werken. Je doet er een heleboel vakkennis op en je leert veel mensen kennen, wellicht jouw potentiële klanten. Durf jij het aan om zelf een nagelstudio te starten? Het zal je veel voldoening geven.  

Waar begin je een nagelstudio?

Heb je aan huis plaats om een nagelstudio te starten dan zou dat uiteraard ideaal zijn. Niet iedereen heeft echter thuis plaats. Een pand huren kan erg duur zijn. Wellicht kun je een gedeelte van een kapsalon huren om daar je werkzaamheden te verrichten. Dit kan voor beide partijen, voor de kapsalon en de nagelstudio, voordelig zijn. Klanten kunnen op één plaats terecht voor verzorging van het kapsel en de nagels. Woon je nog bij je ouders ook dan kun je vanuit huis werken. Maak goede afspraken. Met voldoende ruimte, een aparte werkplek, kun je er een mooie nagelstudio van maken.

Cursus voor nagelstylist

Tijdens deze cursus leer je om op een professionele manier nagels te verzorgen van je klanten bijvoorbeeld gel- en acrylnagels aan te brengen, te vijlen enz. Je krijgt naast de praktijklessen ook theorie en oefeningen. Je moet de techniek goed beheersen om als nagelstylist goed werk af te leveren. Naast het directe contact met de klanten, het aanbrengen van nagels, vijlen enz. is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de regel- en wetgeving als je een eigen nagelstudio runt. Je moet een goed financieel plan kunnen maken en contracten op kunnen stellen. Ook komen hygiëne en veiligheid aan bod. Als laatste genoemd, maar niet minder belangrijk zijn marketing, service en kwaliteit. Je start een nagelstudio en het is niet de bedoeling om slechts enkele maanden te pieken. Het is de bedoeling om voor een stabiele basis te zorgen en van daaruit te groeien.Deze groei kan alleen werkelijkheid worden als je kwaliteit levert en service biedt. De eerste weken krijg je volop klanten, zij willen die andere nagelstudio met die mooie aanbieding ook wel eens proberen. Het is echter belangrijk deze mensen voor je zaak te winnen. Ze moeten zeer tevreden zijn en graag terug willen komen. Dat kan door middel van acties en aanbiedingen, maar ook de uitstraling van de nagelstudio en die van jou moet de doorslag geven. Zorg dat klanten zich bij jou bijzonder voelen! Dat leer je niet in een cursus, dat moet je goed aanvoelen. Leef je in de klant in en jouw nagelstudio zal een succes worden waar je heel trots op mag zijn.

Thuisstudie nagelstylist

Je kunt online de cursus nagelstylist volgen. Een studiepakket bevat alles wat je nodig hebt om het vak te leren en om een eigen nagelstudio succesvol op te zetten. Het pakket bevat bijvoorbeeld materialen, oefeningen en lessen, examentraining, handvatten om een eigen nagelstudio te starten, vakbladen enz. Er komen uiteraard ook praktijklessen aan te pas. Misschien kun je oefenen bij je nichtjes en buurmeisjes. Het is belangrijk dat je de techniek beheerst om professioneel over te komen en om professioneel te kunnen werken. Je zult met veel verschillende mensen in contact komen, ook dat contact is belangrijk en daarvan hangt ook het succes van je nagelstudio voor een groot deel af. Leef je in de klanten in, bied kwaliteit en service, maak afspraken en zorg ervoor dat mensen niet (of niet te lang) hoeven wachten.

De techniek leer je in de cursus nagelstylist, de juiste omgang met mensen is echter (bijna) even belangrijk. Ben jij een mensen mens dan zal je dat zeker lukken. Je hebt gekozen voor een verzorgend beroep als eigenaar van een nagelstudio met nagelstylist als beroep. De thuisstudie stoomt je klaar om de werkzaamheden piekfijn uit te voeren en een goede administratie te voeren. Beide zaken zijn in het belang voor een mooie toekomst voor jou en je nagelstudio.

Een eigen nagelsalon of nagelstudio

Je wilt graag een eigen nagelstudio of nagelsalon opzetten. Laat je droom uitkomen door de volgende stappen te zetten en deze zo goed mogelijk uit te werken:

  • Volg de cursus nagelstylist, je leert alles over hand- en nagelverzorging, over de materialen en de producten en niet onbelangrijk de hygiëne;
  • Ga een poosje ervaring opdoen bij een schoonheidssalon of professionele nagelstudio door er te gaan werken of door er stage te lopen;
  • Leer de zakelijke kant kennen van het runnen van een bedrijf, aan bod komen de boekhouding, de belastingen, marketing enz.;
  • Klanten werven als je zelf een zaak hebt geopend. Je hebt hiervoor communicatieve vaardigheden nodig en verkooptechnieken, maar ook het ontspannen om kunnen gaan met mensen;

De nagelstudio draait. Maar dat wil niet zeggen dat je kunt uitrusten….blijf op de hoogte van alles op jouw vakgebied door het lezen van vakbladen en door bijscholing.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 7889x
Toegevoegd: 25-05-2016 17:48
Gewijzigd: 16-06-2016 00:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!