Online de beste producten vinden aan de laagste prijs?

Online de beste producten vinden aan de laagste prijs?

Online de beste producten vinden aan de laagste prijs?Sinds we vrijwel allemaal toegang hebben tot internetbankieren is het aantal webwinkels als paddenstoelen uit de grond geschoten. Handig natuurlijk, want zo is een gigantisch aanbod binnen handbereik. De keerzijde? Keuzestress! Hoe vind je snel wat je zoekt, en dat aan de beste prijs? Doe je voordeel met deze tips!

Weet waar je naar op zoek bent

Een zoektocht begint uiteraard met iets dat je wilt kopen. Dit kan op twee manieren gaan. Bij manier één weet je alleen de productcategorie en bij manier twee heb je al iets op het oog en wil je weten of dit iets voor je is.

Je weet de productcategorie: als je bijvoorbeeld weet dat je een nieuwe ventilator of spinningfiets zoekt, maar nog niet weet welke je moet kopen, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Een voorbeeld is BesteReviews.com. Die zegt je niet alleen wat de best geteste producten van het moment zijn, maar geeft je ook tips over waar je op moet letten bij het aanschaffen van het product in kwestie. Wat zijn belangrijke kenmerken waardoor producten van elkaar verschillen in kwaliteit? Het is dan ook belangrijk dat je helder krijgt welke kenmerken voor jou noodzakelijk zijn, en welke opties leuk meegenomen zijn. Zo kun je pas eerlijk vergelijken.

Je hebt een product op het oog: bekijk het product op verschillende websites en lees over de reviews die gebruikers hebben achter gelaten. Je kunt ook via Google zoeken op de betreffende productnaam in combinatie met het woord ‘review’ om specifieke ervaringen met het product in kwestie te vinden. Twijfel je over twee vergelijkbare producten? Zet dan alle twee de producten in je zoekopdracht. Grote kans dat je wel een vergelijkingsartikel vindt waar die twee producten tegenover elkaar zijn gezet.

Sta open voor de nadelen van producten

Op internet vind je tal van reviews, maar hoe weet je nu welke echt zijn en welke alleen maar ter pure promotie zijn? Dat is lastig beoordelen, maar een goede factor die je mee zou kunnen nemen is wanneer een website ook nadelen van producten toont. Vrijwel geen enkel product is namelijk perfect in ieder opzicht. Een goede review vertelt je over de pluspunten, maar ook zeker over de minpunten.

Lees meerdere reviews, want de een heeft andere ervaringen dan de ander. En let ook zeker op wie de doelgroep van het artikel is. Een grote airfryer voor vijf personen kan ideaal zijn voor de persoon die het product heeft beoordeeld, maar als je een klein gezin hebt dan kom je ook prima uit met een kleiner model.

Houd rekening met prijs-kwaliteit

Als je altijd het duurste product kiest, dan is de kans het kleinst dat je uiteindelijk voor iets kiest waaraan bepaalde functies ontbreken. Dat geldt niet altijd, maar het is wel zo dat duurdere producten in verhouding vaak meer opties hebben. Maar goed, je wilt natuurlijk ook weer niet de hoofdprijs kwijt zijn. Daarom -zoals al eerder genoemd- is het belangrijk dat je weet welke functies voor jou een must zijn (en welke mooi meegenomen zijn). Op die manier kun je het beste prijs-kwaliteit vergelijken.

De laagste prijs voor jouw product

Als je dan eenmaal weet welk product je wilt kopen, dan ben je er nog niet. Je kunt de eerste de beste hit op Google aanklikken, of simpelweg naar je favoriete webshop surfen, maar de kans is groot dat het goedkoper kan. Bij veel producten zie je namelijk een flink prijsverschil per webshop, wat je onder de streep zomaar tientallen euro’s kan schelen. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite word je door sommige sites al doorverwezen naar de webshop met de laagste prijs. Tevens kun je gebruik maken van Google Shopping, die ook voor jou prijzen vergelijkt. Je kunt daarnaast ook nog zoeken op kortingscodes. Hierdoor kun je extra voordeel krijgen bij de webshop in kwestie. Bespaar jezelf moeite als het om websites als Bol.com of Coolblue gaat. Deze bieden zelden kortingscodes, maar berekenen de korting vaak direct door in de prijs. What you see is what you get.

Denk aan verzendkosten en retourbeleid

Wat je wellicht ook nog mee wil nemen in je keuze, zijn de voorwaarden voor verzending en retourneren. De laagste prijs betalen is natuurlijk lekker, maar als er nog flink wat verzendkosten bovenop komen dan wil dat niet altijd zeggen dat je onder de streep het voordeligst uitkomt. Houd hier dus rekening mee. En mocht je twijfelen over je aankoop, dan is het retourbeleid ook nog wel iets om rekening mee te houden. Als die retourkosten voor eigen rekening komen en je twijfel is te groot (bijvoorbeeld bij kleding – juiste maat kiezen), dan kun je beter kiezen voor een shop waar je gratis kunt retourneren.

Even geduld met je aankoop

Als je dat nieuwste paar schoenen of die gloednieuwe televisie niet à la minute nodig hebt, dan kun je er tevens voor kiezen om nog even te wachten met je aankoop. De prijs zal naar verloop van tijd lager worden. Zo zal die nieuwste collectie kleding flink in prijs dalen, net als die kersverse smartphone die net op de markt is.

Je kunt natuurlijk ook wachten tot er een interessante sale voorbij komt. Maar hoe weet je nu wanneer die sale is? Hoewel het verschilt per webwinkel en sector, zie je veel grote sales in januari en juli (dit is tevens de Solden periode in België). En hoe langer de sale duurt, hoe groter de korting aan het einde van de salesperiode vaak wordt. Zie je dat je favoriete product nog bij veel webwinkels te koop is? Dan kun je best even wachten met kopen om extra korting te scoren. Is het aanbod klein, dan moet je natuurlijk niet te lang wachten, want voor je het weet is het product in kwestie niet meer verkrijgbaar.

Naast algemene grote sales zien we ook vaak extra korting op speciale feestdagen. Denk aan de eindejaarsperiode (Sinterklaas en kerst), Pasen en Koningsdag. De grootste korting is vaak te scoren tijdens Black Friday Weekend (25 t/m 28 november 2022), dat ieder jaar eind november plaatsvindt, de dag na Thanksgiving.

Tweedehands oké voor jou

Wie echt goedkoop wil shoppen die kan natuurlijk ook tweedehands inslaan. Daarvoor kun je terecht op een website als Marktplaats, of voor een extra groot kledingaanbod op Vinted. Daarnaast kun je ook kiezen voor refurbished elektronica. Dit zijn producten die simpelweg gerenoveerd zijn. Vaak gaat het om (ongebruikte) producten die om wat voor reden dan ook zijn teruggestuurd naar de fabrikant, die vervolgens opgeknapt zijn en vervolgens als refurbished verkocht worden. Je kunt natuurlijk ook je eigen spullen tweedehands verkopen. Zo houd je mooi wat geld over om te investeren in je nieuwe aankoop.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yvonne-Bierings
Aantal keer gelezen: 1048x
Toegevoegd: 22-08-2022 16:27
Gewijzigd: 26-08-2022 14:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!