Opvallend afzetlint is belangrijk

Opvallend afzetlint is belangrijk

Opvallend afzetlint is belangrijkAfzetlint laten bedrukken, eventueel met een eigen ontwerp, is vrij eenvoudig. Het standaard rood-witte afzetlint kent iedereen. De mogelijkheden om afzetlint te laten bedrukken zijn echter ongekend. Iets kwalitatief goed bedrukken is een vak apart.

Niet alleen de kennis is belangrijk. Naast kwalitatief goede materialen speelt ook de apparatuur een belangrijke rol. Dankzij computers kunnen oneindig veel afbeeldingen vlot worden verwerkt. Het doel waarvoor het afzetlint moet worden gebruikt is natuurlijk bepalend voor de opdruk, breedte, dikte en de kleurcombinatie. Tijdens het ontwerpen van een eigen opdruk is het verstandig om het woord opvallen in het achterhoofd te houden.

Afzetlint moet opvallen en een ander passend sleutelwoord is eenvoud. Een symbool, bedrijfsnaam, een kreet of andere tekst moet niet te moeilijk zijn. Het mag namelijk geen uren kosten om te lezen wat er op een afzetlint staat gedrukt. Wanneer iets in één oogopslag wordt herkend heeft het afzetlint zijn doel al bereikt. Ook de kleuren die worden gekozen zijn bepalend of iets duidelijk is of totaal wegvalt tegen de achtergrond van de omgeving. Opvallen is het belangrijkste doel van het afzetlint. Een maximum van drie kleuren is meer dan genoeg om een boodschap duidelijk over te brengen. Mensen houden van nature rekening met afgebakende gedeelten en afzetlint is hier een grote hulp bij. Overleggen met de specialist geeft een grotere kans op een beter resultaat. Door ervaring kan er kennis worden gedeeld en dan is het handig om met iemand te kunnen overleggen.

Zichtbaarheid door kleuren en kleurcombinaties

Kleuren kunnen zien is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Omdat afzetlint wordt gebruikt om op te vallen spelen onder andere kleuren een bepalende rol. Bouwterreinen vragen om afzetlint met harde felle kleuren om overduidelijk aan te geven waar het opletten geblazen is. Parkeerplaatsen van bijvoorbeeld evenementen afzetten met bedrukt afzetlint met het thema van het evenement wat er gaande is, geeft weer extra uitstraling aan het geheel. De doelen voor het gebruik van bedrukt afzetlint kunnen zeer uiteenlopend zijn. Ontwerpen kunnen tijdens het ontwerpen op veel manieren worden aangepast wanneer dat nodig is. Je kunt zelf kleuren kiezen van paars, groen tot pastel. Ook logo’s of bedrijfsnamen kunnen gemakkelijk op het bedrukte afzetlint geplaatst worden. Via gerenommeerde bedrijven kun je samen met een designer het bedrukte afzetlint ontwerpen en designen. Aan te raden is om een proef stuk afzetlint mee te nemen naar je bedrijf of locatie om te kijken of het past bij het doel waar het afzetlint voor gebruikt gaat worden.

De kracht van kleuren is zeker iets om rekening mee te houden. Het is juist handig om kleuren te gebruiken die elkaar versterken. Contrastkleuren zijn sterke kleurcombinaties en dat is een goed uitgangspunt. Kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel versterken elkaar. Kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel worden op afstand vaak wazig. Omdat opvallen het belangrijkste doel is, zijn de kleuren bepalend. Rood en wit kennen we, maar sterke kleurcombinaties zijn bijvoorbeeld groen met roze, paars met geel of blauw met oranje. Bedrijfskleuren hebben vaak al duidelijk kleuren in een logo, maar met een specialist van de afdeling design is het snel duidelijk wat handig is om te kiezen en welke kleurcombinatie zeker niet. Ook in het donker moet afzetlint opvallen. Full colour prints zijn ook mogelijk om te drukken.


Veelzijdig gebruik van afzetlint

Niet alleen hulpdiensten en bouwplaatsen maken gebruik van bedrukt afzetlint. De doelen waarvoor afzetlinten worden gebruikt zijn zeer verschillend. Zo wordt bedrukt afzetlint ook veel gebruikt bij evenementen (bijvoorbeeld festivals of wielrenwedstrijden) en Door het bedrukken van afzetlint is het mogelijk om naast op te vallen ook gelijk reclame te maken. Namen en logo’s van bedrijven kunnen op hoogwaardige kwaliteit worden gedrukt op diverse soorten afzetlinten. Afzetlinten kunnen worden geleverd in verschillende breedtes en diktes. Waar het afzetlint in gebruik moet worden genomen is vooral bepalend voor de dikte van het lint. Voor gebruik in een bedrijfsmagazijn kan er prima worden gekozen voor een dunnere variant. Buiten op terreinen waar de elementen veel invloed hebben kan het hard waaien. Daar is het aan te raden om te kiezen voor een dikker afzetlint.

De foliedikte kan worden gekozen uit drie varianten. De breedte heeft hier ook zeker invloed met het oog op de sterkte van het afzetlint. In de productsheets valt te lezen hoe groot de rekbaarheid is van iedere breedte. Een standaard breedte voor afzetlint is bijvoorbeeld zeven en halve centimeter. Een bredere afmeting is ook handig om een naam of logo duidelijk over te laten komen. Een breder en dikker bedrukt afzetlint valt meer op en gaat langer mee tijdens barre omstandigheden. De grafische eisen waarin een eventueel ontwerp moet worden aangeleverd zijn belangrijk in verband met de scherpte van de print. Ook hier is het handig om te overleggen met de printexpert om teleurstellende resultaten te voorkomen en een bestelling keurig op maat te kunnen overleggen.

Materiaalsoorten, opdruk en duurzaam

De ontwikkelingen leiden ons naar steeds duurzaam vervaardigde producten. Inmiddels is er een natuurlijk afbreekbaar afzetlint ontwikkeld. Het steeds bewuster worden van het gebruik van materialen levert mooie resultaten op. Wanneer er een afzetlint wordt gebruikt zit er indirect ook de verplichting aan dit na gebruik weer op te ruimen. Zeker met een bedrijfsnaam erop gedrukt is het een slechte reclame om dit door de buurt te laten slingeren. Wanneer het mogelijk is kan er worden gekozen voor de biologisch afbreekbare variant. De verven die worden gebruikt voor de opdruk zijn niet schadelijk voor het milieu en uiteindelijk is dat beter voor iedereen. Omdat bedrukt afzetlint in enorme hoeveelheden wordt gebruikt is biologisch afbreekbaar bedrukt afzetlint belangrijk voor een groenere toekomst. Bedrijven die doen aan milieuvriendelijk ondernemen is bij veel consumenten een must, als je dat met afzetlint kunt uitstralen heb je direct een stapje voor.

De tekst, die afgedrukt moet worden, krijgt een bepaalde afmeting en ook de afstand tussen de tekst is belangrijk. De repeteerafstand van de tekst kan naar eigen voorkeur worden worden bepaald. Ook hier geldt weer dat het advies van de expert handig kan zijn zodat de print duidelijk leesbaar is. Een korte pakkende tekst is noodzakelijk om duidelijk de boodschap over te kunnen brengen. Wanneer er een klein stukje afzetlint nodig is moet niet de halve tekst er op staan. Duidelijk geprinte blokletters geven afzetlint de uitstraling die het nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Of het nu om één doos met bedrukt afzetlint gaat of een aantal pallets, offertes kunnen op maat worden gemaakt. Het persoonlijk advies voor het laten bedrukken van afzetlint versnelt het proces aanzienlijk en dat scheelt kostbare tijd. Afzetlint bedrukken is een mooie wereld op zich waarin voor veel verschillende doelen en partijen afzetlinten kunnen worden bedrukt.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 616x
Toegevoegd: 15-02-2023 14:42
Gewijzigd: 20-02-2023 15:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!