Overgewicht tot vitaliteit: tips hond- en kattenvoer

Overgewicht tot vitaliteit: tips hond- en kattenvoer

 Overgewicht tot vitaliteit: tips hond- en kattenvoerOvergewicht is een probleem waar niet alleen wij mensen mee te maken krijgen. Ook in de dierenwereld zijn er heel veel honden en katten die te zwaar zijn. Het grote verschil is dat huisdieren geen invloed hebben op hun dieet. De baasjes hebben controle over het soort voer en de hoeveelheid. En daar gaat het vaak mis, het juiste voer geven is ontzettend belangrijk en heeft een enorme impact op de gezondheid van je huisdier.

Het vinden van het juiste voer 

Als baasje ben je niet alleen verantwoordelijk voor jouw gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je lieftallige viervoeter. Door je goed te verdiepen in hun behoeften en te kijken naar welk voer het beste is voor hen, zorg je dat jouw huisdier een lang en gelukkig leven kan leiden met een goede gezondheid. Dat wil je toch zeker voor jouw beste vriendje. Het vinden van het perfecte voer is even een zoektocht, maar als je eenmaal goud hebt gevonden is je huisdier je eeuwig dankbaar. Begin met het bepalen van de behoeften van je huisdier. Dit kan afhankelijk zijn van leeftijd, gewicht, grootte en activiteit. Een puppy heeft bijvoorbeeld een heel ander voer nodig dan een oudere hond. En als je een kat hebt met overgewicht, dan moet je kiezen voor voer met minder calorieën. Tussendoortjes kun je het beste zo veel mogelijk beperken en geef zeker geen eten van de tafel. Net zoals jij niet aan de kattenbrokken gaat snacken, is jouw eten ook niet optimaal voor je huisdier. De volgende stap: kattenvoer bestellen.

Waarom is goed voer zo belangrijk?

Een gebalanceerd dieet is voor je huisdier net zo belangrijk als voor jezelf. Een gezond dieet zorgt voor een gezond leven. En als je je huisdier ongezond voer geeft, kan dit heel slecht zijn voor hun gezondheid en welzijn. Overgewicht is niet alleen heel vervelend voor je huisdier, het kan ook grote gevolgen hebben. Denk aan diabetes, gewrichtsproblemen, hartziekten en het heeft ook een negatieve impact op hun levensduur. Bij het kiezen van voer moet je kijken naar de calorieën, de voedingsstoffen en het vetgehalte. Te veel calorieën en een te hoog vetgehalte leiden tot overgewicht. De voedingsstoffen zijn belangrijk. Je huisdier heeft eiwitten nodig om de spieren te onderhouden. Daarnaast zijn koolhydraten en gezonde vetten ook heel belangrijk. Hondenvoer kopen bij Welkoop is niet alleen heel makkelijk, maar er is ook ontzettend veel keus. Zo is er voor elke hond een heerlijke brok die precies voldoet aan hun behoeften om ze een lang en gezond leven te geven.

Tips voor het vinden van goed voer voor je  huisdieren

Het vinden van het perfecte voer voor je hond of kat is zeker niet makkelijk. Je kan alles nog zo goed uitzoeken en dan zet je het gezondste voer voor je hond of kat neer en dan halen ze hun neus op en lopen ze weg. Zo frustrerend. Dus je kunt vast wel wat tips gebruiken om je te helpen in deze uitdagende zoektocht.

Tip #1 Alleen maar het beste voor jouw beste vriendje 

Als het aankomt op voer voor je huisdieren kies je natuurlijk voor kwaliteit. Kies voor voer van merken die ervaring en expertise hebben als het aankomt op hondenvoer. Kijk ook altijd naar de voedingsstoffen die erin verwerkt zitten. Net zoals je zelf geen chemische rotzooi wilt eten, wil je huisdier dat natuurlijk ook niet.

Tip #2 Geef niet te veel

Dit is altijd een uitdaging, het vinden van de juiste portie. Je hond of kat kan immers niet zelf aangeven hoeveel ze willen en bij sommige huisdieren ontbreekt het instinct om te stoppen met eten als ze vol zitten. Dit kan ervoor zorgen dat ze blijven eten en dit leidt dan weer tot overgewicht en andere gezondheidsklachten. Volg de richtlijnen op de verpakking en neem hier belangrijke dingen mee zoals gewicht, leeftijd en activiteit van je huisdier.

Tip #3 Geef niet te veel snacks

Het is heel lastig dat klopt, maar het is wel het beste voor je huisdier als je tussendoor niet te veel eten geeft. Het is beter om twee goede maaltijden te geven en niks tussendoor dan om veel tussendoortjes te geven. Als je het echt niet kan laten, kies dan voor iets gezonds. Groenten, fruit of snacks met weinig calorieën zijn dan de beste keuze.

Tip #4 Wat van jou is, is van jou

Sharing is caring, maar als het gaat om je eten dan kun je het beste niet delen met je huisdier. Natuurlijk is het verleidelijk om de restjes te geven aan je vriendje, maar dat is niet optimaal voor hen. Dieren hebben hun eigen behoeften en hun lichaam is heel anders dan dat van jou. Daarom is jouw eten niet gemaakt voor hun lichaam en kun je dit beter niet geven. Lastig, maar uiteindelijk wil je natuurlijk het beste voor je huisdier.

Tip #5 Stay hydrated

Genoeg water is nog belangrijker dan voeding. Je moet daarom zorgen dat er altijd een gevuld drinkbakje klaarstaat. Zorg ook dat je dit water even opfrist als er bijvoorbeeld viezigheid in zit. Als je hondje lekker heeft buiten gespeeld en een prachtig gat heeft gegraven, kan het weleens voorkomen dat er wat modder in zijn drinkbakje komt. Dat is in principe niet erg, maar het is wel fijn om te zorgen voor lekker fris water.

Tip #6 Onzeker? Vraag het aan een expert! 

Weet je niet zeker of je huisdier overgewicht of andere gezondheidsproblemen heeft door het voer dat hij of zij krijgt? Hartstikke begrijpelijk! Het beste wat je dan kunt doen is de dierenarts om hulp vragen. De dierenarts kan altijd even een gezondheidscheck doen om te kijken of je huisdier ergens last van heeft.

Tip #7 Let op het gedrag en gewicht van je huisdier

Dit is heel belangrijk, als je merkt dat je huisdier zich anders gaat gedragen dan moet je dit altijd even in de gaten houden. Het kan aan het voer liggen. Het zou kunnen dat je huisdier bijvoorbeeld ineens heel veel of juist heel weinig gaat drinken of meer of minder gaat plassen. Dit kan liggen aan de ingrediënten van het voer, als je het niet zeker weet is het altijd goed om de dierenarts om advies te vragen. Weeg je huisdier ook regelmatig. Kleine veranderingen in gewicht vallen misschien niet op. Maar als hoe langer het duurt voordat je het ziet, hoe lastiger het is om het extra gewicht er weer af te krijgen. Door regelmatig te wegen, kun je met kleine veranderingen zorgen dat je huisdier niet met overgewicht te maken krijgt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 370x
Toegevoegd: 30-10-2023 12:58
Gewijzigd: 31-10-2023 09:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!