Schiphol

Overzicht beste hotel Schiphol

SchipholDe grootste luchthaven van Nederland, Amsterdam Schiphol Airport, kent een hoop hotels. Voor zowel passagiers die overstappen, als mensen die nog even willen uitrusten voor of na hun vlucht. Door de grote hoeveelheid hotels kan het lastig zijn om te beslissen: wat is het beste hotel Schiphol? De hotels in deze lijst, samen met meer informatie over Schiphol, vormen een goed beeld van het aanbod.

Lijst met beste hotel Schiphol

Wat bepaalt een goed hotel? In het geval van Schiphol is dit afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Zo zijn er hotels welke zich direct naast de terminals begeven, maar ook hotels die wat verder weg zijn. Dit heeft invloed op de kwaliteit, prijs en voorkeur. In dit artikel proberen we op onafhankelijke wijze een balans op te maken van de beste hotels, op basis van locatie en prijs.

Hotels op Schiphol

De hotels die zich vlakbij de terminal begeven vallen onder deze noemer. Het gaat hier om een drietal hotels welke te kiezen zijn. Het beste hotel Schiphol valt ook in deze lijst, mede door de ligging en het comfort wat de gasten wordt gepresenteerd.

CitizenM

Het hotel bevindt zich op loopafstand van de terminal en is een vrij basic maar modern hotel. De keten CitizenM focust zich op zowel kwaliteit als functionaliteit, gebruikmakend van de nieuwste technologieën. Inchecken geschiedt bijvoorbeeld bij een self check-in machine. De hotelkamer is vrij klein, maar voorzien van alle gemakken. Zo vind je in de kamer een tablet waarmee je een hoop kan besturen. Zo kan je bijvoorbeeld de ramen, verlichting en gekleurde led in de douche met de tablet aanzetten. Daarnaast is er een tv-scherm en stereo-set, welke ook met dezelfde tablet te bedienen vallen.

Sheraton

Een ietwat luxere variant bevindt zich in de looptunnel richting Schiphol Plaza. Het Sheraton ligt in een iets hogere prijsklasse, maar dit is ook te zien aan de stijl van het hotel. Vanaf Plaza loop je binnen een paar minuten naar de receptie toe. Het hotel bestaat uit een bar/restaurant gedeelte en het hotel zelf. Het restaurant en de bar omgeving zijn een fijne plek om tot rust te komen. De gerechten in het restaurant zijn goed, de saté is zelfs voor een aantal jaar op rij als beste van Nederland bestempeld. Er zijn een hoop faciliteiten waar je als gast gebruik van kan maken, zoals de sauna en de fitnesszaal.

Hilton

Het beste hotel Schiphol is sinds kort het Hilton. Het nieuwe gebouw vormt een architectonisch hoogstandje toe aan de ‘skyline’ van Schiphol. Het prachtige hotel heeft een mooi interieur, en beschikt over een groot aantal kamers. Aangezien het hotel eind 2015 is opgeleverd, beschikt het over de meest recente innovaties en gemakken. Naast het hotel beschikt het Hilton ook over een mooie bar en een smakelijk restaurant. De gasten van het Hilton kunnen tevens gebruik maken van alle gemakken waaronder sauna, fitnesszaal en meer.

Hotels achter douane Schiphol

Naast de hotels die op Schiphol te vinden zijn, zijn er ook een hotel dat zich bevindt achter de douane. Het gaat om twee hotels welke soortgelijk zijn in termen van gemakken en luxe.


YotelAir

Dit is een hotel ingericht speciaal voor passagiers die op doorreis zijn. Naast passagiers verblijven hier regelmatig ook crewleden van onder andere KLM. Het hotel hanteert een scherp tarief en geeft daarvoor in de plaats een Japan-achtige sfeer. De kamers zijn klein, maar voldoen aan alle behoeften. Met een speciale tablet kunnen de (sfeer)lichten en andere elementen worden bediend. Het hotel draag de naam YotelAir en is te boeken vanaf ongeveer 100 euro per nacht.

Mercure Hotel

Het Mercure hotel bevindt zich in het transit gebied van lounge 3. Het hotel biedt comfort voor passagiers die op doorreis zijn, of personeel van airlines. Het hotel ligt in een hoger prijssegment dan YotelAir, maar daarmee ontvang je wel een grote kamer met meer gemakken. Het hotel heeft slechts 32 kamers. Het is daarom belangrijk om tijdig te boeken voor het Mercure hotel. Kamers van het Mercure hotel hebben dezelfde prijs als YotelAir, rond de 100 euro per nacht.

Hotels omgeving Schiphol

De hotels op Schiphol liggen vaak in een hoger prijssegment. Voordat je overweegt een hotel te boeken op Schiphol kan je daarom kijken naar hotels in de omgeving.

Hotels Hoofddorp

Hoofddorp ligt bijvoorbeeld slechts een paar kilometer van Schiphol af. Het is eenvoudig bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Met de auto bereik je Hoofddorp binnen 5 minuten en met de bus is dit slechts 3 bushaltes. In Hoofddorp vind je een uitgebreid scala aan hotels van ketens. Denk bijvoorbeeld aan NH Hotels, Novotel, Hyatt Place, Hampton by Hilton en het Best Western. Het voordeel van een hotel in Hoofddorp is het feit dat de prijzen een stuk lager liggen. Daarnaast is de service van de hotels gelijkwaardig en beschikken zij vaak over meer faciliteiten.

Shuttles naar Schiphol

Naast de betere en uitgebreide faciliteiten bieden de meeste hotels een shuttle naar Schiphol. Hierdoor kan je gratis op en neer reizen tussen het hotel en Schiphol. Bij het boeken van het hotel dien je er wel rekening mee te houden of de shuttle 24 uur per dag opererend is. Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat je midden in de nacht vliegt, dan moet deze optie wel beschikbaar zijn.

Overwegingen hotel Schiphol

Wanneer je overweegt een hotel op Schiphol te boeken, dan dien je rekening te houden met een aantal factoren. De factoren staan hieronder uitgelegd.

Gemak

Allereerst speelt gemak een grote rol. Wil je namelijk meteen vanuit je vliegtuig het hotel in, dan is een hotel op Schiphol zelf de beste optie. De voorwaarde hiervoor is wel een hogere prijs. De keuze uit hotels op Schiphol is relatief ruim vergeleken met andere luchthavens.

Prijs

Wil je voor een aantrekkelijke prijs overnachten, dan is het verstandig om een nabijgelegen hotel te kiezen in de omgeving. Een voorbeeld hiervan is een hotel in Hoofddorp. Deze hotels bieden dezelfde (en soms meer) voorzieningen tegen een lagere prijs. Het feit dat deze hotels shuttlebussen hebben maakt het nog eenvoudiger voor deze hotels te kiezen.

Voorzieningen

Mochten voorzieningen een rol spelen in je overwegingen, dan kan een nabij gelegen hotel een betere optie zijn. Dit is niet in alle gevallen zo. Het Hilton hotel op Schiphol heeft bijvoorbeeld ook prima voorzieningen.

Doorreis passagiers

Wanneer je op doorreis bent heb je slechts keuze uit twee hotel opties. Ga je voor de simpelere maar technologische kamer, dan kan je voor YotelAir kiezen. Het Mercure hotel heeft dezelfde stijl als de grotere hotelketens. De prijzen van deze hotels zijn nagenoeg gelijk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tdenakker
Aantal keer gelezen: 2067x
Toegevoegd: 04-01-2017 17:06
Gewijzigd: 28-04-2017 22:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3421 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!