single reis in de bus

Single reizen: op vakantie met een groep onbekenden

single reis in de busBen je alleenstaand en heb je geen in om alleen op vakantie te gaan? Dan kun je ook een leuke single reis boeken! Je gaat dan op vakantie met een groep onbekenden en misschien ontmoet je daar ook wel je ware liefde. Maar in ieder geval ben je er even lekker tussenuit met een gezellige groep. In dit artikel lees je meer over single reizen.

Wat is er zo leuk aan single reizen?

Als je alleenstaand bent, ga je waarschijnlijk niet zo snel alleen op vakantie. Je vrienden gaan wellicht met stelletjes weg en jij wilt er eigenlijk ook wel op uit, maar niet alleen. Single reizen is dan de perfecte oplossing: je gaat samen met een groep op reis. Alle personen die meegaan zijn ook op zoek naar gezelligheid en het belooft dan ook een erg leuke vakantie te worden. Je kunt tijdens de vakantie zo vaak als je wilt de gezelligheid van de groep op zoeken, maar het is natuurlijk ook mogelijk om je even alleen terug te trekken. Vaak is alles ook nog tot in de puntjes verzorgt bij een single vakantie en hoef je je dus nergens meer druk om te maken.

Verschillende groepen

Single vakanties zijn er voor verschillende groepen, zodat de personen in de groep ook echt aansluiting bij elkaar vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld single reizen voor jongeren, voor 30+, 40+ en 50+. Meestal ga je met een groep weg van ongeveer 10 tot 25 personen, dus er zullen altijd wel personen meegaan met jij het goed kan vinden. Verder zijn er ook nog single groepsreizen voor personen met een HBO opleiding op mensen die homoseksueel zijn. Er is voor jou dus altijd wel een leuke single reis te vinden met een groep mensen waarmee jij aansluiting vindt.

Soorten single reizen

Houd je van wintersport of lig je toch liever aan het strand? Wil je cultuur opsnuiven tijdens je vakantie of heb je meer interesse in een avontuurlijke reis? Er zijn genoeg verschillende soorten single reizen te vinden en er zit dus altijd wel iets bij wat bij jou past. Een wintersportvakantie in Oostenrijk, een rondreis door Cuba, een strandvakantie in Spanje of een zeilweekend bij de Wadden: er is keuze genoeg! Bepaal zelf wat voor soort vakantie je zoekt en waar je naar toe wilt en ga op zoek naar een gezellige single reis die aan jouw wensen voldoet.

Last minute single vakanties

Wil je op het laatste moment toch nog op vakantie? Ook bij single reizen is het mogelijk om een last minute vakantie te boeken. Er is een enorm aanbod aan single reizen en daarom zitten er ook heel wat gezellige last minute single vakanties tussen. Meestal worden deze vakanties geboekt op aanvraag. Dit betekent dat de reisorganisatie na jouw aanvraag gaat kijken of er nog plek beschikbaar is. Je boeking is dan dus niet meteen definitief, maar je krijgt hier zo snel mogelijk bericht over. In andere gevallen is het van tevoren wel al duidelijk of er vakanties beschikbaar zijn en kun je je boeking direct definitief maken.

Waar boek je een single reis?

Als je een single reis wilt boeken, kun je dit tegenwoordig uiteraard gewoon heel gemakkelijk online doen. Er zijn diverse reisorganisaties die single reizen aanbieden op internet en je kunt kiezen uit een enorm online aanbod. Het kan daarom soms wel lastig zijn om een keuze te maken, aangezien er zoveel leuke single vakanties worden aangeboden. Ga daarom eerst eens na wat voor vakantie je precies wilt en wat er het beste bij jou past.

Singlereizen van VillaVibes

De leukste single vakanties en het grootste aanbod vind je bij VillaVibes single reizen. Zij organiseren singlereizen voor hoger opgeleiden. Kies jouw singlereis uit honderden groepsreizen. Single zijn was nog nooit zo leuk! Welke single reis past het beste bij jou?

Er zijn zoveel single vakanties beschikbaar en een groot deel daarvan ziet er wel heel gezellig uit. Maar voor welke single reis kies jij? Bedenk eerst eens wat voor soort vakantie je wilt. Wil je een sportieve vakantie of wil je juist lekker ontspannen aan het strand? Daarna kun je kijken naar welke landen je graag op vakantie zou willen gaan.

Ga je liever met een gemengde groep van allerlei soorten mensen in alle leeftijden of zit je toch liever in een groep die binnen jouw leeftijdscategorie valt? Het kan natuurlijk ook zijn dat je het fijn vindt om met een groep hoger opgeleiden op vakantie te gaan. Daar zou je dan ook voor kunnen kiezen. Bedenk van tevoren altijd goed wat je wensen zijn, zodat je niet zomaar een vakantie boekt die eigenlijk helemaal niet bij je past. Kijk ook alvast naar het budget dat je ongeveer hebt voor de single reis. Ga ook na of het voor deze prijs ongeveer mogelijk is om de single reis van jouw  wensen te boeken.

Prijzen van single reizen vergelijken

Als je een single vakantie wilt boeken, kun je het beste eerst de prijzen van single reizen vergelijken. Aangezien er zo’n groot aanbod is, zul je ook zien dat de prijzen erg verschillend zijn. Een groepsreis in Cuba kost uiteraard veel meer dan een weekendje weg in Frankrijk. En een wintersportvakantie is over het algemeen ook duurder dan een strandvakantie.

Natuurlijk hangt het er ook vanaf voor welke luxe je kiest. Wil je slapen in een exclusief hotel en wil je dat alles helemaal verzorgd is? Of ga je gewoon lekker kamperen tijdens de vakantie? Als je van tevoren hebt bepaald wat je wilt en je budget hebt vastgesteld, kun je nu kijken of je iets vindt wat bij je past voor de juiste prijs. Denk er ook aan dat je verschillende reisorganisaties met elkaar vergelijkt, want de prijzen van dezelfde soort single reizen kunnen bij een andere aanbieder namelijk weer anders zijn. Er zijn een aantal vergelijkingswebsites waarmee je gemakkelijk de single reizen van meerdere reisorganisaties met elkaar kunt vergelijken.

Partner vinden tijdens de single reis

Tijdens het single reizen is het natuurlijk mogelijk dat je de ware liefde tegenkomt. Ga hier echter niet van tevoren vanuit. Een single reis is bedoeld om met zijn allen in groepsverband op vakantie te gaan. Het gaat om het niet alleen zijn, de gezelligheid van de groep en niet om het vinden van de ware liefde. Het hoeft ook niet zo te zijn dat iedereen die deelneemt aan de reis single is. Er zijn soms ook vrouwen of mannen die niet alleenstaand zijn en toch alleen op vakantie gaan met de groep. Houd hier dan ook rekening mee tijdens de vakantie.

Wel is het zo dat ongeveer een kwart van de mensen die deelneemt aan een single reis dit doet om een partner te vinden. Het zou niet helemaal de insteek moeten zijn, maar zoals we eerder al zeiden het is wel mogelijk. Maar zelfs als je de ware liefde niet vindt, je kunt tijdens de single vakantie alsnog vrienden maken voor het leven!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 5441x
Toegevoegd: 09-02-2016 10:09
Gewijzigd: 11-03-2016 23:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!