Schiphol parkeergarage

Parkeren Schiphol

Schiphol parkeergarageSchiphol is voor veel toeristen het beginstadium van hun vakantie. Of ze lang of kort op vakantie gaan, toeristen die met hun eigen auto ernaartoe gaan, krijgen te maken met parkeren.

Gezien het grote aantal aanbieders en mogelijkheden van parkeren in de buurt van het vliegveld, is het verstandig om van tevoren een plan van aanpak te maken over het parkeren van de auto. Want er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden, zoals de prijs van het parkeren, maar ook de locatie, de beveiliging en de maatschappij die de autosleutels in bezit heeft.

Parkeren via Schiphol zelf

In de buurt van het vliegveld zijn er meerdere bedrijven actief die het parkeren van klanten verzorgen, dit zijn vaak particuliere bedrijven. Maar ook Schiphol zelf verzorgt het parkeren van auto’s. Dit doen ze op hun parkeerplaatsen P1, P2 en P3. P3 is daarvan de grootste parkeerplaats, met 10.000 stalplaatsen. Vanaf daar is het drie minuten lopen naar de terminal.

Schiphol faciliteert een aantal verschillende manieren van parkeren, afhankelijk van de aard van de vakantie, zakelijk of privé, en de duur van het verblijf. Zo is er als eerste de categorie van niet-reserveerbare parkeermogelijkheden. Deze zijn kort van duur en zijn bedoeld voor het wegbrengen of ophalen van toeristen bij de terminal zelf. Hierbij wordt er geparkeerd op P2, P6 of P1, welke allemaal op loopafstand liggen van de terminal. Van deze vorm bestaan er drie mogelijkheden: Schiphol Terminal, Schiphol Short Stop en Schiphol Excellence.

Schiphol Terminal

Voor Schiphol Terminal betaalt men 1 euro per 12 minuten. Hierbij kan geparkeerd worden bij P1 of P2, wat ongeveer 2 minuten lopen is naar de terminal. Deze vorm biedt de mogelijkheid om familie of vrienden op te halen en meer dan 30 minuten te parkeren, in tegenstelling tot Schiphol Short Stop, want hierbij mag er minder dan 30 minuten geparkeerd worden. Bij Schiphol Short Stop geldt echter wel dat er geparkeerd kan worden op P6, de parkeerplaats die recht tegenover de aankomsthal ligt. Het is vanaf hier dus maar een minuut lopen. Deze vorm is dus puur bedoeld voor ophalen. Hierbij is het eerste kwartier parkeren gratis.

Schiphol Excellence

De laatste vorm van niet-reserveerbare producten is Schiphol Excellence. Dit een luxere versie van de vorige, hier kan onbeperkt geparkeerd worden en kan in vergrote parkeerplaatsen het wegbrengen en ophalen in alle rust gedaan worden. Bovendien ligt deze parkeerplaats bij Vertrek 3, het is dus amper een paar honderd meter lopen. Dit parkeren kost 2,50 euro per 12 minuten en is, eveneens als de vorige twee vormen, overdekt.

Schiphol heeft ook meerdere producten waarbij wel gereserveerd moet worden. Dit zijn Schiphol Smart, Park & Travel, Holiday Valet, Terminal, Valet, Excellence.

Schiphol Smart

Schiphol Smart is de meest eenvoudige en goedkope manier van parkeren. Hierbij kan er langer dan 3 dagen geparkeerd worden. Dit gebeurt op een parkeerplaats die een 24/7 verbinding heeft met een pendelbus, waarmee het 5 minuten rijden is naar het vliegveld. De kosten hiervan zijn 49,50 euro voor 8 dagen. Deze parkeervoorziening is niet overdekt.

Schiphol Park & Travel

Verder is er Schiphol Park & Travel. Dit is de flexibele vorm van parkeren. Hierbij kan een dag van tevoren nog de reservering worden geannuleerd of gewijzigd. Hier kan geparkeerd worden vanaf 2 dagen. Deze heeft ook een 24/7 pendelbusverbinding waarmee het 5 minuten rijden is. De kosten hiervan zijn 69,50 voor 8 dagen. Deze parkeervoorziening is ook niet overdekt.

Schiphol Holiday Valet

Daarnaast is er Schiphol Holiday Valet. Dit is een vorm waarmee de auto wordt voorgereden, zodat koffers direct ingeladen kunnen worden. Vanaf de terminal is het 1 minuut lopen naar de plaats waar de auto wordt klaargezet. Deze vorm is beschikbaar vanaf 5 dagen of langer parkeren en kost 69,50 voor 8 dagen. Hierbij moet de sleutel afgegeven worden in de overdekte garage van P6. Dit parkeren is ook niet overdekt.

Schiphol Terminal

Ook is er Schiphol Terminal. Hierbij wordt er, overdekt, geparkeerd op P1 of P2, deze parkeerplaatsen liggen dicht bij de terminal. Vanaf daar is het nog geen 2 minuten lopen. Deze vorm is ideaal voor het kort ophalen of wegbrengen of voor een weekend weg. Er is dus geen minimaal aantal dagen dat er geparkeerd moet worden. De kosten van deze vorm zijn 32,50 euro per dag.

Schiphol Valet

Verder is er Schiphol Valet. Hierbij wordt er direct geparkeerd tussen Vertrek 2 en 3, in een eigen valetsectie. Verder is deze vorm ook flexibel, er kan vlak voor vertrek nog een reservering geplaatst worden. Bij deze vorm is het dus een paar meter lopen naar de vertrekhal. De kosten voor dit overdekt parkeren zijn 42,50 per dag.

Schip Excellence (reserveerbare versie)

Als laatste vorm van reserveerbare parkeerproducten is er nog Schiphol Excellence. Hierbij wordt er direct geparkeerd aan Vertrek 3. Hier zijn XXL (groter dan 3 meter) parkeerplaatsen aanwezig. Ook dit parkeren is overdekt en slechts enkele meters verwijderd van de vertrekhal, het is dus minder dan een minuut lopen. Dit kost 42,50 euro per dag.

Parkeren buiten Schiphol zelf

Naast Schiphol zijn er nog meerdere aanbieders die parkeerplaatsen aanbieden aan toeristen. Deze vormen van parkeren lopen flink uiteen in de soort ervan, want in sommige gevallen betreft het een valet parking, waarbij de autosleutels worden ingenomen en de auto wordt klaargezet. In sommige gevallen is het een parkeerplaats, waarmee via een taxi het vliegveld bereikt moet worden.

Quick Parking

Zo is er Quick Parking. Dit is een parkeerplaats die 4 minuten van het vliegveld verwijderd is. Ook hier rijdt er constant een pendelbus heen en weer. De eerste dag parkeren kost hier 32,50 euro, maar de prijs hiervan loopt af naarmate de auto langer staat. Zo kost 10 dagen parkeren hier 75 euro en 15 dagen 112 euro.

Bij Schiphol Parkeren

Verder is er Bij Schiphol Parkeren, gelegen in Hoofddorp. Dit bedrijf verzorgt parkeren op loopafstand van Schiphol in de vorm van valet parking. Hierbij rijdt u met uw auto de vertrekhal in, waar een personeelslid de autosleutels inneemt en de kilometerstanden noteert. Hierna wordt de auto geparkeerd op een beveiligd parkeerterrein. Wanneer u terug bent in Nederland, zal de auto klaar worden gezet en kunt u direct vertrekken.

Sky Park

Sky Park, in Hoofddorp, is nog een aanbieder. Vanaf deze parkeerplaats is het 6 minuten rijden met de pendelbus. Dit bedrijf heeft twee locaties, een in Zuid en een in West. Op locatie Zuid hoeven de autosleutels niet ingeleverd te worden. Op West geldt er dat er een toeslag betaald moet worden als de sleutels afgegeven worden. De kosten van Sky Park zijn in vergelijking met andere aanbieders lager, zo betaalt men voor voor 1 dag 30 euro en voor 10 dagen 54 euro. Verder is er de optie om overdekt te parkeren, wat 10 euro kost.

All-in-parking

Een andere aanbieder is All-in-Parking, locatie Zuid in Roelofarendsveen. Deze parkeerplaats ligt afgelegen van de rest van de parkeerplaatsen, maar ligt wel direct aan de A4. De pendelbus zal er dus nog geen 10 minuten over doen om bij Schiphol te komen. De parkeerplaats is hier netjes en de mogelijkheid bestaat om overdekt te parkeren, dit kost 5 euro. 1 dag kost hier 27 euro en 10 dagen kost 63 euro.

Airportparking

Airportparking is een aanbieder die ook in Roelofarendsveen gelegen is. Hierbij geldt ook de het vliegveld binnen 10 minuten bereikt kan worden. Hierbij kost overdekt parkeren ook 5 euro en kost 1 dag 27,50 euro en 10 dagen 68,75 euro.

Budget Parking Schiphol

Als een van de laatste is er ook nog Budget Parking Schiphol. Vanaf deze parkeerplaats is het 4 minuten rijden met de pendelbus naar Schiphol. Deze parkeerplaats is 24/7 beveiligd. 1 of 2 dagen kost hier 34,50 euro en 10 dagen 75 euro. Deze parkeerplaats is voor iedereen overdekt, overdekt parkeren is hier dus gratis.

ParkFlyRent

ParkFlyRent is een bedrijf dat een unieke manier van parkeren aanbiedt. Hierbij kunt u uw auto verhuren in de tijd dat u op vakantie bent. ParkFlyRent verhuurt de auto aan toeristen in Nederland en betaalt een deel van de opbrengt aan u. In ruil daarvoor kost het parkeren u niets en krijgt u vaak nog geld toe van het verhuren zelf. De auto wordt altijd gewassen teruggegeven en is tijdens de verhuurperiode allrisk verzekerd. Gemaakte schade zal dus verzekerd zijn. U wordt aan het begin van de vakantie door de privéchauffeur afgezet, bij de vertrekhal, u hoeft dus niet nog te lopen of met een pendelbus gebracht te worden.

Er zijn dus legio mogelijkheden om op Schiphol te kunnen parkeren. Er zit veel verschil in de kosten. Zo kosten parkeerplaatsen dichter bij de aankomst- en vertrekhallen meer dan parkeerplaatsen die met een pendelbus te bereiken zijn. Verder zit er ook verschil in de beveiliging en de manier van parkeren. Sommige parkeerplaatsen zijn 24/7 beveiligd en sommigen hebben een overdekking. In de meeste gevallen kost overdekt parkeren een toeslag, maar dat is niet in alle gevallen zo.

Verder bestaat er valet parking, dat is een vorm waarbij de autosleutels afgegeven worden en het bedrijf de auto parkeert en weer klaarzet als u terug bent in Nederland. Op die manier kunnen koffers direct ingeladen worden en kost het u minder moeite om naar de parkeerplaats te komen. Daarentegen kost dit ook extra geld. Kortom, parkeren op Schiphol heeft voor ieder budget en iedere wens een passende oplossing.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Krachtigschrijven
Aantal keer gelezen: 5055x
Toegevoegd: 11-10-2015 19:49
Gewijzigd: 11-10-2015 20:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3257 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!