Playstation-4

Playstation 4: De populairste console van Nederland

Playstation-4De Playstation 4 is al 3 jaar op rij de best verkochte console van ons land. Nederlanders weten wat een goede console is! Nadat we 7 jaar de Playstation 3 hebben gehad, kwam Sony in november 2013 met de lang verwachtte nieuwe Playstation op de markt. Sindsdien zijn er wereldwijd al meer dan 53 miljoen exemplaren verkocht. Vorig jaar is de Playstation 4 PRO op de markt gekomen, de meest krachtige console tot nu toe.

De Playstation 4

Playstation is zoals ze zelf ook zeggen ‘for the players’ en dan ook echt voor alle spelers. Van hardcore gamers tot casual gamers, en van jong tot oud. Er is een uitgebreid aanbod aan spellen op de markt, waaronder ook veel spellen die exclusief voor de Playstation 4 zijn gemaakt. Het best verkochte spel is Call of Duty: Black Ops III. Dit is een first person shooter die zowel een verhaalmodus heeft als een spannende online multiplayer. Ook voor mensen die liever wat rustigere games spelen is er een ruim aanbod, zoals bijvoorbeeld de schitterende spel Last Guardian. Dit is een episch avontuur waarin je samen met een mythologisch wezen je weg moet vinden door een verlaten wereld. Voor 2017 zijn er weer veel nieuwe spellen aangekondigd, waar je uren gameplezier mee kan hebben. Je kan verheugen op toppers als Horizon Zero Dawn (een open wereld actiegame), een nieuwe Tom Clancy game (open wereld shooter) en Tekken 7 (een vechtspel).
Bij de aanschaf van een Playstation 4 is het aan te raden om een Playstation Plus abonnement te nemen. Hiermee kan je online spellen spelen en krijg je regelmatig exclusieve aanbiedingen. Er verschijnen zelfs regelmatig games op Playstation Plus die je gratis kan downloaden.
Maar de Playstation 4 is er niet alleen ‘for the players’, ook voor gezinsleden die niet gamen is het ontzettend fijn deze spelcomputer in huis te hebben. Het is namelijk een krachtige Blu-ray speler en de Playstation 4 ondersteunt verschillende streamingdiensten, waaronder Netflix.

Accessoires

Zonder controller kan je natuurlijk niet gamen. Met de Dual Shock controller heeft Playstation een enorme upgrade gemaakt. De controller van de Playstation 4 gaat langer mee, houdt prettig vast en bevat twee nieuwe knoppen! Met de shareknop kun je direct al je content delen op social media. Dit is ook heel leuk als je bijvoorbeeld wilt streamen. Daarnaast zit er een touchpad op de controller, waar in verschillend games innovatief gebruik van wordt gemaakt als je bijvoorbeeld door een boek moet bladeren. Als je een fanatieke gamer bent hoef je niet meer bang te zijn dat je controller snel slijt. Je kan namelijk een siliconen hoes kopen om je controller te beschermen, of dopjes voor bepaalde knoppen. Met die doppen verslijten de knoppen niet alleen veel minder snel, je hebt ook meer grip voor een nog betere game-ervaring. De doppen zijn er in verschillende kleuren, zodat je je controller precies zo kan maken zodat deze bij jou past. De standaard controller is draadloos, maar er zijn ook versies met draad te koop. De draadloze controller laad je op met een USB-kabel. Het is handig om een extra lange USB-kabel te hebben, zodat je controller kan opladen, terwijl jij lekker aan het spelen bent. Er zijn ook laadstations te koop, waar je meerdere controllers in kan zetten. Zo’n Duo Charging Dock is ontzettend handig. Je spullen zijn netjes opgeruimd en je controllers worden opgeladen zodat je de volgende keer dat je wilt gamen direct kan beginnen. Het handige aan de docking stations is dat ze een eigen voedingsadapter hebben, waardoor de Playstation 4 niet aan hoeft te staan tijdens het opladen.
Om de Playstation 4 aan te sluiten op je televisie heb je een HDMI-kabel nodig. Om je console ook met het internet te verbinden is een netwerkkabel nodig. Tot slot moet de Playstation 4 voorzien worden van stroom met een apparaat snoer. Alle drie zijn in verschillende lengtes te koop, van 25 centimeter tot 25 meter. Je hebt dus de vrijheid je Playstation 4 neer te zetten waar je maar wilt en je hoeft je niet te laten beperken door de lengte van de kabel.
Als je lekker wilt gamen is het een goed idee om een headset te kopen voor je Playstation 4. Een headset is een koptelefoon en microfoon in één. Met een koptelefoon op ervaar je de games nog intenser. Het is echt alsof je er helemaal inzit. Het is natuurlijk ook prettig voor andere mensen in huis die er misschien niet blij van worden dat in jouw game de wereld bijna vergaat. Met de microfoon in de headset kan je makkelijk praten met andere spelers over de hele wereld, als jullie er samen proberen voor te zorgen dat de wereld toch nog gered wordt van de ondergang.
Sinds vorig jaar heeft Playstation zijn eigen VR (virtual reality) set op de mark gebracht. Virtual Reality is een fantastische techniek waarbij je, doormiddel van een bril die je op je hoofd zet, alle kanten op om je heen kan kijken in een game. Het is echt alsof je daar bent. Met Playstation VR heeft Sony als eerste een VR product op de markt gezet voor consoles, die ook nog eens goed betaalbaar is en makkelijk in gebruik. Recent is de grote VR topper van Playstation uitgekomen: Resident Evil VII. Een horrorspel zoals je dat nog nooit hebt meegemaakt.

Playstation 4 PRO

In 2016 is de Playstation 4 PRO op de markt gekomen. De PRO is een echte upgrade ten opzichte van de Playstation 4. De videokaart in de Playstation 4 PRO is maar liefst twee keer zo sterk als die in de gewone Playstation 4 zat. En dat merk je! Games draaien sneller, soepeler en er kan veel meer detail in de werelden getoond worden. De Playstation 4 PRO maakt het mogelijk om 4K af te spelen, zowel voor games als films op Blu-ray. Om 4K te kunnen gebruiken heb je een 4K HDMI-kabel nodig. Ook al draait Playstation VR wel op de oorspronkelijke Playstation 4, om de complete ervaring te krijgen is het aan te raden een Playstation 4 PRO aan te schaffen. De nieuwe console heeft een veel hogere beeldkwaliteit en stabielere beelden, waardoor gamen in virtual reality prettiger en mooier wordt. De Playstation 4 PRO beschikt daarnaast of een extra USB-poort en een optische aansluiting voor je geluid. Met een optische aansluiting heb je een veel betere geluidskwaliteit dan dat je zou hebben met een gewone HDMI-aansluiting. Alles voor een nog rijkere gebruikservaring!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 3861x
Toegevoegd: 30-01-2017 15:12
Gewijzigd: 30-01-2017 22:58

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!