mensen spelen pokemon go

Pokemon Go tips beginners

mensen spelen pokemon goSpeel je graag Pokemon Go? Dan kun je als beginner vast en zeker wat tips gebruiken. In dit artikel vind je de tips, dus snel lezen maar en dan kun je aan de slag met je nieuwe hobby!

Pokemon Go spelen

Pokemon Go is een erg populaire game. Als je beter wil spelen, dan is het belangrijk te weten hoe je Pokemon kunt vangen. Je neemt je smartphone mee naar buiten en je gaat op zoek naar Pokemon. Het vinden van Pokemon in het spel Pokemon Go is gebaseerd op kansberekeningen. Er zijn een paar locaties waar je kans hoger is dan normaal om je Pokemon te vinden, maar je kunt de Pokemon eigenlijk overal tegenkomen. Zo vind je de Dragon- en Fairy-Pokémon bijvoorbeeld bij de bezienswaardigheden en de Psychic-Pokémon kun je zoals de naam al doet vermoeden vinden bij de ziekenhuizen. Als je een Pokemon wil vangen dan dien je een Pokéball te gooien en als je hem in een keer kunt vangen, dan wordt deze Pokemon aan je eigen collectie toegevoegd.

Pokemon in de val lokken

Veel mensen denken dat je op jacht moet als je Pokemon wil vangen, maar geen zorgen dat hoeft namelijk niet! Je kunt namelijk met de Lure Modules de Pokemon ook in de val lokken. Bij winkels kun je dit heel goed doen. Als je echt zeldzame Pokemon wil, dan moet je er vaak wat meer moeite voor doen. Deze kom je meestal alleen maar tegen in exotische oorden. Maar dit is ook afhankelijk van het level van je trainer. Het is van belang dat je XP blijft verzamelen, zodat je steeds sterker  wordt. Het zou zomaar kunnen dat je ineens heel veel zeldzame Pokemon om je heen hebt.

Pokemon Go teams

Er zijn drie verschillende teams bij Pokemon Go en dat zijn:

 • Blauw (Mystic)
 • Geel (Instinct)
 • Rood (Valor)

Als jouw trainer in level vijf is aangekomen, dan kun jij naar de Gym en dan kun je je eigen kant kiezen. Na je keuze kun je het niet meer veranderen. Ben er daarom op voorbereid en zorg dat je weet wat je vrienden doen.

Pokemon ontwikkelen en evolueren

Een Pokemon blijft niet altijd schattig, want ze kunnen evolueren. Maar voordat dit kan gebeuren, is het van belang dat een Pokemon krachtig genoeg is. Het is belangrijk te weten dat er bij iedere evolutievorm een limiet is vastgesteld over hoe sterk een Pokemon kan worden. Je kunt daardoor het beste direct een Pokemon evolueren en daarna pas levelen. Wanneer je een Pokemon sterker wil maken dien je hem te voeren met Candy en Stardust. Let er dan goed op welke speciaal bedoeld is voor jouw Pokemon. Als je een Pokemon vangt, dan krijg je Stardust en Candy. Als je naar je statusscherm gaat dan zie je een Power Up knop. Als je daar op klikt dan zie je hoeveel Candy en Stardust jouw Pokemon nodig heeft om sterker te worden.

 • Candy en Stardust kun je bij Pokemon Go zien als dierenvoer. Je hebt Candy en Stardust nodig om CP (Combat Points) te verhogen van jouw Pokemon.
 • Wil jij je Pokemon evolueren? Dan heb je extra veel Candy nodig voor jouw Pokemon.
 • Je krijgt Candy als je een Pokemon vangt of wanneer je hem naar Professional Willow stuurt.
 • Bij het statusmenu zie je een Transfer knop. Als je hiervoor kiest dan krijg je een Candy als beloning.
 • Bij de Candy dien je wel goed op te letten, want een Candy is bedoeld voor een speciaal soort Pokemon.
 • Het voordeel van de Stardust is dat deze universeel inzetbaar is.

Pokemon eieren verzamelen

Wat er in een Pokemon ei zit, hangt af van de afstand die je hebt gelopen voordat een ei uit is gekomen. Als je een ei hebt van twee km dan gaat het over een normale Pokemon. Maar je hebt ook een ei van vijf km en dan gaat het over een meer zeldzame Pokemon. Ook zijn er eieren van tien km en dan gaat het over zeer zeldzame Pokemon.

Pokestops bij Pokemon

Je kunt de Pokéstops eenvoudig herkennen aan de blauwe, roterende kubus. Als je tegen de stops aantikt, dan krijg je een aantal items. Wanneer je de stop hebt gebruikt, dan kun je hem gedurende een kwartier niet gebruiken. Je zou dus kunnen wachten tot hij na een kwartier weer bruikbaar is, maar het is beter dat je langs een andere stop loopt, zodat je daarna weer bij de stop uitkomt en weer items kunt innen. Benut de tijd goed, zodat je in de tussentijd ook weer andere items binnen kunt halen. Eigenlijk vind je de Pokéstops overal, dus ook op het platteland. Ook in de stad vind je de stops en ze liggen zeker in de stad dicht bij elkaar.

Pokemon Gym bezoeken

Bij de Pokemon gym kun je vechten met andere spelers, je kunt hier ook je eigen Pokemon trainen. Als je voor een duur van 20 minuten een gym kunt verdedigen, kun je extra gratis Pokecoins verdienen. Deze kun jij dan weer inzetten om premium items te bemachtigen. De gyms zijn erg belangrijk voor jou als Pokemon trainer, daarmee kun je namelijk erg veel verdienen en het is iedere keer weer een uitdaging wat het je gaat brengen. Je kunt vanaf level vijf bij Pokemon Go de gyms bezitten en vechten. Als jij een eerste gym aan gaat tikken op het level, ga je eerst een team kiezen (rood, geel of blauw).

Tips Pokemon Go

Je kunt eenvoudig Pokemon Go downloaden voor je iPhone of Android smartphone. Als je voor Android kiest dan heb je hierbij minimaal Android 4.4 nodig, het is ook fijn wanneer je een snelle processor hebt. Als je een iPhone hebt dan is iOS 8.0 of hoger het beste. Een recent toestel is wel aan te raden, want dan is de processor ook beter.

 • Sommige mensen ervaren Pokemon Go als een verslaving, ze kunnen namelijk niet meer stoppen met spelen. Blijf er aan denken dat het maar een spel is!
 • Let ook steeds op je eigen veiligheid en ga niet over rijbanen en bij of op drukke punten staan waar je jezelf in gevaar brengt.
 • Loop niet zomaar woningen en cafés binnen.
 • Zorg dat je respectvol blijft en speel het spel niet op een begraafplaats of in een museum bijvoorbeeld.
 • Ga niet in het donker alleen in de steegjes lopen, omdat er een Pokemon zit.
 • Zorg dat je de batterij in de gaten blijft houden tijdens het spelen van Pokemon Go. Het spel vraagt namelijk veel van je batterij en daar kun je wat aan doen. Om te beginnen kun je eerst de helderheid van de iPhone scherm dimmen. Je kunt ook een reservebatterij meenemen en je kunt de batterij saver stand van Pokemon Go instellen (je gaat naar de Pokeball en dan klik je op het tandwiel, je bent nu bij de instelling en daar kun je de batterij saver inschakelen). Een iPhone heeft ook een energiebesparend modus die je in kunt zetten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2844x
Toegevoegd: 22-08-2016 20:14
Gewijzigd: 04-09-2016 13:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!