Rechtsbijstand verzekering bellen

Rechtsbijstand verzekering: de voordelen

Rechtsbijstand verzekering bellenDe rechtsbijstand verzekering: veel mensen hebben hier wel eens van gehoord, maar toch zijn er maar een klein aantal mensen die deze verzekering heeft afgesloten. Zowel voor particulieren als bedrijven kan een rechtsbijstand verzekering handig zijn. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een rechtsbijstand verzekering? Lees hier meer over in dit artikel.

Geen hoge advocaatskosten

Net als alle andere verzekeringen keert een rechtsbijstand verzekering in bepaalde situaties een vergoeding uit. Dit betekent dat je zelf niet onverwachts hoge rekeningen hoeft te betalen. Bij een rechtsbijstand verzekering gaat het om de advocaatskosten voor een juridisch geschil, die vaak nogal hoog kunnen oplopen. Met een rechtsbijstand verzekering verzeker je jezelf van juridische hulp, waardoor je je niet druk hoeft te maken over hoge kosten van een advocaat voor een juridisch conflict.

Direct antwoord op juridische vragen

Heb je een kleine vraag over een juridische kwestie? De meest mensen nemen dan niet direct contact op met hun advocaat, omdat ze deze stap te groot vinden. Het is een stuk gemakkelijker om even naar je rechtsbijstandverzekeraar te bellen. Als je direct antwoord kunt krijgen op een vraag rondom een juridsche kwestie, kun je voorkomen dat de kwestie een juridisch conflict wordt. Dit bespaart jou veel tijd en de verzekeraar geld. Doordat je geen vergoeding nodig hebt voor een advocaat, gaat de premie van je rechtsbijstand verzekering ook niet omhoog. Zo bespaar jij dus eveneens geld.

Verzekering geldt voor meerdere gebieden

Een rechtsbijstand verzekering kun je als particulier of ondernemer afsluiten voor vrijwel alle mogelijke situaties waarin juridische hulp nodig kan zijn. Aan de hand van de dekkingen van de rechtsbijstand verzekering kun je zelf kiezen voor welke gebieden jij verzekerd wilt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verkeersrechtsbijstand verzekering, gezinsrechtsbijstand of een verzekering voor bedrijfsrechtsbijstand.

Is een rechtsbijstand verzekering afsluiten nodig?

Nu we een opsomming hebben gemaakt van de voordelen kan het zijn dat je je nog steeds afvraagt of een rechtsbijstand verzekering afsluiten wel nodig is. Ondernemers worden in ieder geval altijd aangeraden om bedrijfsrechtsbijstand af te sluiten, aangezien je als onderneming een grotere kans hebt om in een juridische conflicten terecht te komen. Als je als particulier niet voldoende geld hebt om de kosten van juridische hulp zelf te betalen, is het ook verstandig om een rechtsbijstand verzekering af te sluiten.

Kun je niet tegen onrecht en heb je een assertieve instelling? Dan is het zeker een goed idee om een rechtsbijstand verzekering aan te vragen. Ook als je heel actief in het leven staat en van alles onderneemt, is de kans groter dat je in een juridisch conflict verzeild raakt. Dan is het eveneens handig als je rechtsbijstand verzekering de juridische hulp vergoedt. Heb je een laag inkomen? In dat geval kan het zijn dat je in een juridisch geschil gratis hulp kunt krijgen van een pro deo advocaat. Een rechtsbijstand verzekering afsluiten is dan niet nodig.

Rechtsbijstand verkering kiezen

Wil je een rechtsbijstand verzekering afsluiten? Kies dan eerst welke dekkingen voor jou van belang zijn. Voor je onderneming sluit je uiteraard bedrijfsrechtsbijstand af, maar als particulier heb je de keuze uit twee verschillende dekkingen. Bezit je een auto? Dan kan het afsluiten van motorrechtsbijstand of verkeersrechtsbijstand een goed idee zijn. Soms kan er al een rechtsbijstand dekking bij je autoverzekering inzitten. Controleer dit dan ook eerst voordat je hiervoor een rechtsbijstand verzekering aanvraagt. Verder kun je kiezen voor een gezinsrechtsbijstand verzekering die verschillende dekkingen heeft voor het gehele gezin.

Verzekering aanvragen

Een rechtsbijstand verzekering aanvragen is helemaal niet zo moeilijk. Je hoeft hiervoor alleen je gegevens en wensen in te voeren op de website van de verzekeraar en vervolgens wordt de premie voor je berekend. Dan is het enkel nog zaak om te bevestigen dat je het eens bent met deze premie. De rechtsbijstand aanbieder zal daarna je aanvraag controleren en in de meeste gevallen ook goedkeuren. Zodra je een bevestiging binnen hebt gehad over de goedkeuring van je aanvraag, ben je direct verzekerd.

Je kunt het beste eerst de premies van een rechtsbijstand verzekering vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet onnodig teveel betaalt. De premies van meerdere verzekeraars kunnen namelijk nogal verschillen. Een vergelijkingssite geeft je direct een overzicht van de premies van rechtsbijstand verzekeringen bij verschillende aanbieders, zodat je eenvoudig de voordeligste verzekering kunt kiezen.

Juridische hulp aanvragen met rechtsbijstand

Als je een rechtsbijstand verzekering hebt afgesloten en je hebt juridische hulp nodig, kun je dit direct aanvragen bij je verzekeraar. Over het algemeen wordt de hulp in natura uitgekeerd. Dit betekent dat de verzekeraar voor jou een advocaat of jurist regelt die je helpt bij het conflict. In uitzonderlijke situaties komt het echter ook voor dat je een geldbedrag toegewezen krijgt, bijvoorbeeld als je een geschil hebt met de jurist of de verzekeraar over de aanpak van de zaak. Van dit geldbedrag kun je zelf een advocaat of jurist inhuren. Als het bedrag niet voldoende is om de volledige juridische kosten te betalen, moet je de rest zelf bijbetalen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 8227x
Toegevoegd: 04-10-2015 09:11
Gewijzigd: 20-04-2016 12:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!