Schrijf een 'Over ons'-pagina die indruk maakt

Schrijf een 'Over ons'-pagina die indruk maakt

Schrijf een 'Over ons'-pagina die indruk maaktWist je dat de 'Over ons'-pagina de meest bezochte plek op websites is? Niet zo gek, want bezoekers willen weten met wie ze te maken hebben. Wat voor bedrijf is dit? Wie zijn de mensen achter de organisatie? En, past dit bij mij?

De 'Over ons'-pagina is vaak het ondergeschoven kindje bij het ontwerpen van een website, maar in werkelijkheid is het dé plek waar je een persoonlijke touch kunt toevoegen en kunt laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt. Het is meer dan slechts een opsomming van diensten of een droge beschrijving van de organisatiestructuur. Het is een kans om je bezoekers te raken, te overtuigen en tot actie aan te zetten. Om deze kans te grijpen, bieden we hier een aantal essentiële tips.

Deel jouw unieke merkverhaal

Het delen van je merkverhaal staat bovenaan de lijst van cruciale elementen. Dit verhaal vormt niet alleen de kern van je 'Over ons'-pagina, maar het dient ook als fundament voor al je externe en interne communicatie. Ongeacht de omvang van je organisatie, groot of klein, schuilt er een bijzonder merkverhaal achter. Neem de tijd om je bezoekers te vertellen waarom je doet wat je doet, hoe je dit doet en wat jouw specifieke activiteiten zijn. Wat drijft jou en je collega’s dag in dag uit? Hoe gaan jullie te werk en wat maakt jullie onderscheidend? De Golden Circle methode ('Start with WHY') van Simon Sinek kan je helpen om je merkverhaal helder te krijgen. Ontdek je merkverhaal en geef er krachtige woorden aan.

Zorg voor de juiste toon

Schrijf de 'Over ons'-pagina vanuit de eerste persoon (ik, wij). Vermijd het gebruik van de derde persoon (hij, zij, ze). Waarom? Omdat het veel vriendelijker overkomt als de tekst rechtstreeks vanuit het bedrijf geschreven is. Het gebruik van de derde persoon zorgt voor afstand, terwijl je juist wilt dat klanten zich betrokken voelen. Als je een eenmanszaak hebt, gebruik dan gerust de ik-vorm. Als eigenaar ben jij het gezicht van je bedrijf. Er is geen reden om te doen alsof je een grote corporate bent, want dat maakt het onnodig stijf en schept verkeerde verwachtingen. Communiceer als jezelf en vertel wat jij voor je klant kunt betekenen.

Het mag wel wat persoonlijker

Maak het persoonlijk en laat wat van jezelf zien. Zeg vaarwel tegen jargon en toon de menselijke kant van je organisatie. Persoonlijke verhalen blijven hangen. Dus, vertel over je drijfveren. Waarom ben je begonnen met wat je doet? Waar krijg je energie van? Kies wat bij je past en verweef dat op een natuurlijke manier in je tekst. Vergeet niet om een foto van jezelf of je team toe te voegen. Laat zien wie je bent!

Hou het kort en voeg interne links toe

Zorg ervoor dat je bezoekers de informatie vinden die ze nodig hebben, maar gebruik de 'Over ons'-pagina niet als een uitgebreide lijst van al je diensten. Het draait hier om vertrouwen wekken en je bedrijf een gezicht geven. Kies dus zorgvuldig wat je wilt delen en voeg linkjes toe naar andere relevante pagina’s op je website. Dit maakt je tekst niet alleen lekker leesbaar, maar draagt ook bij aan een sterke linkstructuur op je website. Je lezers blij en Google tevreden. Win-win!

Duidelijke call-to-action

Wat wil je dat bezoekers doen nadat ze je 'Over ons'-pagina hebben gelezen? Begeleid je lezers naar de volgende stap. Voeg een ‘call-to-action’ toe aan het einde van de tekst die het bezoekers makkelijk maakt om in actie te komen. Of het nu gaat om het maken van een afspraak, het drinken van koffie of simpelweg contact opnemen; maak het je lezers eenvoudig om de volgende stap te zetten.

Betrek je team in het verhaal

Naast het delen van jouw persoonlijke verhaal is het van belang om je team te betrekken in het narratief. Laat zien wie de mensen achter het bedrijf zijn. Dit kan variëren van degenen die klantenservice bieden tot degenen die de kernprocessen beheren. Door de gezichten achter je organisatie te tonen, creëer je niet alleen een menselijke connectie met je bezoekers maar benadruk je ook de samenwerking en toewijding van je team aan de gedeelde visie en missie.

Inclusiviteit en diversiteit benadrukken

Dit is het moment om de diversiteit binnen je organisatie te benadrukken. Of het nu gaat om verschillen in achtergrond, ervaring of expertise, toon aan dat je organisatie inclusief is. Diversiteit bevordert innovatie en zorgt voor een breed scala aan perspectieven, wat uiteindelijk de veerkracht van je bedrijf vergroot. Het tonen van inclusiviteit op je 'Over ons'-pagina toont niet alleen betrokkenheid bij gelijkheid maar ook een bewuste inspanning om verschillende stemmen te omarmen.

Projecten en prestaties belichten

Niet alleen je toekomstige plannen en huidige missie zijn relevant, maar het is ook belangrijk om enkele succesverhalen en projecten uit het verleden te delen. Vertel hoe deze projecten zijn ontstaan, hoe je team samenwerkte om obstakels te overwinnen en uiteindelijk succes behaalde. Deze voorbeelden dienen niet alleen als bewijs van bekwaamheid, maar ook als een bron van inspiratie voor toekomstige klanten en partners.

Klantgetuigenissen en succesverhalen integreren

Laat je tevreden klanten voor je spreken door het opnemen van klantgetuigenissen en succesverhalen. Dit voegt geloofwaardigheid toe aan je verhaal en laat zien dat je niet alleen jouw bedrijf waardeert, maar ook de tevredenheid van je klanten hoog in het vaandel hebt staan. Het is een krachtig middel om potentiële klanten te overtuigen van de waarde die je biedt en de positieve impact die je hebt gehad op anderen in hun positie.

Toekomstvisie en duurzaamheid

Sluit je 'Over ons'-pagina af met een blik op de toekomst. Wat zijn je doelen? Welke impact wil je maken in de wereld? Als je een duurzaamheidsinitiatief hebt, benadruk dat dan. Laat zien hoe je als organisatie bijdraagt aan een betere wereld en hoe je toekomstplannen ingebed zijn in maatschappelijke en milieubewuste overwegingen.

In het transformeren van je 'Over ons'-pagina gaat het niet alleen om het delen van informatie, maar om het creëren van een verbindende ervaring. Door je merkverhaal, team, successen, klantrelaties en toekomstplannen te omarmen, wordt je 'Over ons'-pagina een krachtig instrument dat niet alleen informeert, maar ook inspireert en aanzet tot actie. Dit volledige beeld van je organisatie zal niet alleen de nieuwsgierigheid wekken bij je bezoekers, maar ook het vertrouwen opbouwen dat essentieel is voor duurzame zakelijke relaties.

Door deze tips toe te passen, kun je de 'Over ons'-pagina transformeren van een standaard opsomming naar een boeiend en overtuigend verhaal dat je bedrijf op de kaart zet. Neem de tijd om je merkverhaal te ontdekken, een persoonlijke toon te vinden, jezelf te laten zien, de tekst beknopt te houden en duidelijke oproepen tot actie toe te voegen. Het resultaat zal niet alleen klanten aantrekken, maar ook een blijvende indruk achterlaten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: van Leeuwen / tekst & communicatie
Aantal keer gelezen: 302x
Toegevoegd: 26-12-2023 18:54
Gewijzigd: 27-12-2023 08:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!