honden in kooi

Stichting Dierenlot

honden in kooiMisschien heb je wel eens gehoord van Stichting Dierenlot. In dit artikel kom je meer te weten over deze stichting, wat de doelstellingen zijn en wat zij zoal doet.

Stichting Dierenlot

De Stichting Dierenlot kennen veel mensen van de diverse campagnes die gehouden worden. Dit wordt gedaan met als doel om snel meer naamsbekendheid te realiseren. Alle mensen die Stichting Dierenlot steunen, kunnen ze daar prijzen mee winnen en ze steunen de dieren met het geld wat ze doneren. De prijzen die mensen dan kunnen winnen, zijn vaak gesponsord door bedrijven, die dankzij Stichting Dierenlot meer bekendheid willen realiseren. De meeste mensen die zijn aangesloten bij Stichting Dierenlot, zijn echte dierenvrienden. Dieren die in nood verkeren kunnen nu sneller worden geholpen en hoeven niet langer te lijden of in een klein hokje te zitten. Vrijheid is voor dieren belangrijk en frisse lucht helemaal. De stichting zet zich dan ook hiervoor in en wil dat dieren in een asiel ook lekker buiten kunnen zijn.

Doel Stichting Dierenlot

Stichting Dierenlot wil lokale en regionale organisaties steunen die zich inzetten voor dieren. De dierenambulances zijn daar een goed voorbeeld van. Diverse instanties hebben dankzij Stichting Dierenlot namelijk een nieuwe ambulance in bruikleen gekregen en kunnen daardoor veel dieren helpen die zijn aangereden. De dieren in nood kunnen sneller geholpen worden. Stichting Dierenlot zet projecten op voor het samenwerken met en/of sponsoren van diverse instanties en organisaties die zich inzetten voor de bescherming en de gezondheid van de dieren in Nederland. Hierdoor kunnen ieder jaar weer veel dieren worden geholpen. Doordat veel mensen zich inzetten, werken we samen aan een betere maatschappij.

Gerealiseerde projecten

Stichting Dierenlot heeft al verschillende projecten gerealiseerd:

 • St. Diertehuis Zeist e.o., hier heeft Stichting Dierenlot nieuwe kennels voor katten laten maken.
 • St. Diertehuis Arnhem e.o., hier heeft de stichting een hekwerk laten plaatsen voor de buitenkennels bij de honden. Hierdoor kunnen de honden lekker naar buiten en hoeven ze niet de hele dag binnen te liggen.
 • Egelopvang Dikke Prik, hier heeft Stichting Dierenlot ervoor gezorgd dat de ziekenboeg units uit zijn gebreid.
 • Stichting Melief, hier zijn er nieuwe wateraansluitingen gekomen en er is een drukvat voor grondwater gekomen.

Ieder jaar heeft de stichting bepaalde doelstellingen, zoals het nog meer inzetten van ambulances, zodat nog meer dieren snel gered kunnen worden. Als er namelijk meer ambulances zijn, dan kan er nog sneller gehandeld worden. In Nederland zijn er helaas nog steeds veel dieren die lijden en slecht behandeld worden, dankzij de steun van de stichting zijn al veel dieren gered, maar nog lang niet allemaal. Daarom wordt er per jaar ook gekeken waar het geld het beste aan besteed kan worden en zo wordt er telkens zo goed mogelijk een verdeling gemaakt. Ieder jaar worden er weer nieuwe ambulances in bruikleen gesteld en daar hebben we allemaal wat aan. De dieren kunnen namelijk sneller op worden gehaald, vervoerd worden naar de dierenarts en hoe sneller dat gebeurt, des te groter de kans dat de dieren op tijd gered kunnen worden en een beter leven tegemoet gaan.

Over Dierenlot

Enige tijd geleden heeft Stichting Dierenlot een ANBI Status verkregen. Dit wil zeggen dat de stichting een algemeen nut beoogde instelling is. Bij deze stichtingen worden de inkomsten voornamelijk besteed aan een doel waar het geld voor bestemd is. Mensen die Stichting Dierenlot steunen, weten nu met zekerheid dat er toezicht is en dat het geld wordt besteed waarvoor het bedoeld is. De stichting is ook lid en werkt ook conform de gedragscode van het Instituut voor sponsoring en fondswerving.

 • In het jaar 2005 is Stichting Dierenlot opgericht.
 • Sinds 2005 zijn er al zeker 90 nieuwe dierenambulances gekocht en zijn er al veel projecten goed afgerond.
 • Veel midden en kleine organisaties krijgen donateursgelden van Stichting Dierenlot.
 • Er is een calamiteitenfonds opgezet door Stichting Dierenlot. Als er ergens een ramp is, dan kunnen de organisaties hulp verlenen voor de dieren. Ze kunnen daarbij in aanmerking komen voor een bedrag van maximaal 5000 euro.
 • Veel mensen zijn al langere tijd donateur van Stichting Dierenlot, omdat ze zien dat het geld op de juiste manier wordt ingezet. Het geld wordt alleen gebruikt voor die zaken waarvoor de organisatie staat.
 • In 2013 heeft Stichting Dierenlot een Keurmerk Goede Doelen in ontvangst mogen nemen.

Inzet Stichting Dierenlot

Stichting Dierenlot vindt het belangrijk dat dieren snel geholpen kunnen worden, als zij in de problemen zijn. Daarvoor is financiële steun nodig. Het geld wordt besteed aan het betalen van bijvoorbeeld verbouwingen, het aanschaffen van materialen, het betalen van operaties of transport. Het onderhoud van auto’s is erg duur en daar kunnen zij ook de nodige steun voor gebruiken (voor ambulances om dieren te vervoeren bijvoorbeeld). Dieren kunnen opgesloten zitten in kleine hokken, ernstig mishandeld worden, op straat zijn gezet of aan hun lot worden overgelaten. Daar is Stichting Dierenlot voor om deze dieren op te vangen en ervoor te zorgen dat de dieren een betere toekomst krijgen. Het lot van de dieren gaat de mensen die bij de stichting werken aan het hart, het raakt de donateurs en alle vrijwilligers. Ze vinden het dan ook van belang dat ze kleine en middelgrote dierenorganisaties kunnen steunen.

Iedereen kan helpen

Iedereen die de Stichting Dierenlot wil steunen kan dat doen. Alle dieren in nood kunnen dan beter worden geholpen. Er kunnen hokken worden vervangen en een dierenasiel kan bijvoorbeeld een buitenren laten maken voor de honden, zodat ze lekker buiten kunnen spelen. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een brand, dus bij acute nood, kan er ook snel gehandeld worden door de stichting.

 • Er is twee keer per jaar een Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening die georganiseerd wordt door Stichting Dierenlot, met gemiddeld 700 bezoekers per jaar in Nederland. Er worden lezingen gehouden, over de veiligheid, dierenverzorging en er worden onderzoeksgegevens bekend gemaakt.
 • Kennis kan eenvoudig gedeeld worden met elkaar en netwerken is heel goed mogelijk op de landelijke bijeenkomsten.
 • De stichting probeert altijd een bijdrage te leveren aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het vertrouwen van regionale en lokale dierenhulporganisaties.

Iedereen kan geld aan de stichting doneren. Veel mensen doen dat aan het einde van het jaar, omdat ze in december vaak een goed doel willen steunen, waar Stichting Dierenlot een onderdeel van is. Je kunt zelf beslissen hoeveel geld je gaat doneren en dan kun je het in de gaten houden wat de stichting er mee gaat doen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 5211x
Toegevoegd: 02-09-2016 18:30
Gewijzigd: 25-09-2016 21:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!