Tablet in Apple Store

Tablet kopen: welke moet ik kiezen?

Tablet in Apple StoreJe wilt een tablet kopen, maar je weet niet welke het beste is. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten tablets verkrijgbaar die verschillen in kwaliteit. De ene tablet heeft een groter geheugen, terwijl de andere tablet meer functionaliteiten heeft. Het ligt er maar net aan wat jij het belangrijkst vindt. In dit artikel beschrijven we daarom de verschillende eigenschappen van een tablet en we geven een top 3 van de beste tablets van 2015.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem van je tablet is een gemakkelijke keuze als je al andere apparaten hebt die op een bepaald besturingssysteem werken. Zo kun je al eerder een tablet hebben gehad of een smartphone. Als je dit besturingssysteem fijn vindt werken, werkt dit op je tablet waarschijnlijk ook weer het makkelijkst. Daarnaast heeft het nog een ander voordeel om voor hetzelfde besturingssysteem te kiezen: je kunt het ecosysteem (de applicaties die je hebt gedownload) van je oude apparaat direct meenemen naar je nieuwe tablet.

Ga je een tablet kopen en heb je nog niet eerder een besturingssysteem gebruikt op een ander apparaat? Dan kan de keuze een stuk lastiger zijn. Het besturingssysteem Android heeft een minder grote bibliotheek aan applicaties dan IOS, maar beschikt wel weer over andere handige opties. Ook zijn de meeste Android tablets voordeliger dan tablets die draaien op IOS of Windows 8. IOS blijkt echter weer het meest gebruiksvriendelijk te zijn. Met een Windows 8 tablet kun je weer eenvoudig bestanden synchroniseren en uitwisselen met je laptop die op Windows draait, alleen vallen tablets met dit besturingssysteem over het algemeen wel in de hoogste prijsklasse.

Stand-alone, hybride of convertible

De meeste mensen zullen tegenwoordig nog een tablet kopen die we stand-alone noemen. Dit is een tablet die niet kan worden gekoppeld aan een toetsenbord en dus enkel met touch screen kan worden bediend. Sinds enige tijd zijn er echter ook zogenaamde hybride laptops te verkrijgen. Hierbij kun je de tablet aansluiten op een bijbehorend toetsenbord, waardoor je hem kunt gebruiken als een kleine laptop. Daarnaast kun je ook kiezen voor een convertible laptop. Dit is een laptop waarbij je het scherm helemaal kunt omklappen, zodat je hem ook als tablet kunt gebruiken.

Formaat

Bij het aanschaffen van een tablet heb je de keuze uit verschillende formaten. De groottes verschillen van 5 inch tot 15 inch. De tablets tot een formaat van 6,5 inch worden ook wel Phablets genoemd, omdat ze net tussen het formaat van een smartphone en een tablet vallen. Als de tablet groter is dan 11,6 inch kan het eigenlijk beter een laptop worden genoemd. Let er goed op dat je een formaat kiest dat voor jou niet te groot is, maar wel groot genoeg om goed mee te werken.

Schermresolutie

Wil je een tablet kopen waarop je het beeld heel scherp kunt zien? Dan kun je het beste kiezen voor een tablet met een hoge schermresolutie. Deze resolutie bepaalt namelijk de scherpte van het beeld. Om alles redelijk scherp te kunnen zien moet je minstens voor een tablet met een resolutie van 1280 bij 800 pixels kiezen. Er zijn echter zelfs al tablets te verkrijgen met een schermresolutie van 2560 bij 1600 pixels. De keuze voor een bepaalde resolutie hangt af van de scherpte die jij nodig vindt en hoeveel je hiervoor wilt betalen.

Processor en werkgeheugen

De processor en het werkgeheugen van een tablet beïnvloeden samen de snelheid waarmee je kunt werken. Als jij graag snel wilt kunnen werken, kun je het beste een tablet kopen met een goede processor en een groot werkgeheugen. Veel mensen hebben echter niet veel kennis van de verschillende processoren die op dit moment te verkrijgen zijn. Je kunt ervoor kiezen om dit allemaal uit te gaan zoeken, maar je kunt ook de reviews lezen van anderen over de prestaties van bepaalde processoren of tablets.

Opslaggeheugen

Wil je veel media opslaan op je tablet? Dan moet je een tablet kopen met een groot opslaggeheugen. De opslaggeheugens van de verschillende tablets die verkrijgbaar zijn variëren van 4GB tot wel 500GB. Je kunt er ook voor kiezen om het geheugen uit te breiden met een (micro)SD-kaart. Onderzoek dan wel eerst of het tablet dat je wilt gaan kopen wel beschikt over een (micro)SD-kaartlezer.

Batterijduur

De batterijduur van een tablet is voor iedereen waarschijnlijk wel belangrijk. Als je de tablet echter alleen thuis gebruikt, kun je hem vaak genoeg opladen. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om geld te besparen en te gaan voor een tablet met een wat minder goede batterij. Ben je veel onderweg en wil je je tablet dan gebruiken? In dat geval kun je beter een tablet kopen met een batterij die lang meegaat.

Wifi-only of mobiel internet

Er zijn tablets op de markt met Wifi-only en er zijn tablets die ook op mobiel internet kunnen werken. Koop je een tablet voor thuisgebruik? Dan heb je waarschijnlijk aan een Wifi-only wel voldoende. Als je echter ook wilt kunnen internetten op je tablet zodra je de deur uit bent, kun je beter kiezen voor een apparaat met een module voor mobiel internet. Deze laatste beschikt over een gleuf waar je een simkaart in kunt doen, zodat je mobiel interrnet kunt gebruiken van je abonnement.

Top 3 tablets van 2015

1. Apple iPad Air 2
De Apple iPad Air 2 heeft zijn nummer 1 plaats in deze top 3 van 2015 zeker verdiend. Het model van de tablet is slank en het apparaat is superlicht. Daarnaast levert deze tablet geweldige prestaties en de beelden zijn zeer scherp. Ook kun je hier voldoende media op kwijt. Wil je deze tablet kopen? Dan betaal je uiteraard wel een flinke prijs.

2. Samsung Galaxy Tab S
Ook de Samsung Galaxy Tab S heeft een slank en licht design en werkt op een zeer krachtige processor. Het is een fantastische ervaring om je foto's en video's te bekijken op dit apparaat, want het scherm laat de beelden zien met een zeer hoog contrast, hoge helderheid en diepe zwarttinten.

3. Microsoft Surface Pro 3
De Microsoft Surface Pro 3 is uitgevoerd in het model van een hybride laptop. Het scherm heeft een zeer hoge resolutie en het apparaat levert goede prestaties. Begin dit jaar heeft Microsoft nog een goedkopere versie van dit model gelanceerd, namelijk de Surface 3.

Wellicht liggen de drie tablets die we zojuist hebben genoemd boven je budget, maar er zijn nog genoeg andere modellen te verkrijgen. Lees onze tips nog eens goed door voordat je tot de aankoop van een tablet overgaat, zodat je zeker weet dat je de tablet koopt die het beste bij jou past!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4153x
Toegevoegd: 07-09-2015 14:56
Gewijzigd: 15-01-2016 23:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3651 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!