terras

Terras en de mogelijkheden

terrasGa je graag naar het terras? Of wil je thuis graag een terras maken waar je met name in de zomer veel gebruik van kunt maken? Lees het artikel dan door, dan kom je namelijk meer te weten over een mooi terras.

Terras in dorp en stad

Ziet jouw dorp of stad er ook zo gezellig uit met een of meer terrassen op de markt of in de binnenstad?

 • Een gezellig terras nodigt uit om er een lekkere kop cappuccino te drinken of een ander lekker drankje. Eerst je boodschappen allemaal doen en vervolgens ben je toe aan even relaxen op het terras. Vind je het niet gezellig om alleen te zitten? Neem je partner mee of vraag een vriend of vriendin.
 • Spreek een tijd af op het terras, je hoeft elkaar dan niet te bellen, maar kunt gezellig face to face kletsen over belangrijke en onbelangrijke zaken. Neem er wat lekkers bij, soms verdien je dat gewoon.
 • Bedenk wat je zou kunnen vieren en doe dat op een terras in je dorp of in de stad. Kijk maar eens hoeveel mensen er al zijn! Je hoeft er geen vermogen voor te hebben om op het terras van een café een kop koffie te drinken.
 • Je zit erg gezellig op een terras, het is erg sfeervol, de koffie wordt voor je neergezet en even voel jij je de koning te rijk. Je kunt er ook anderen ontmoeten en wellicht nog een afspraak maken om koffie te gaan drinken, bijvoorbeeld na het sporten. Doe je vrijwilligerswerk neem je cliënt dan een keer mee naar een gezellig terras. "De koffie smaakt thuis ook goed", zullen sommigen zeggen. Dat klopt, maar je zit een keer op een andere plek, de omgeving is anders, je ziet en ontmoet andere mensen en maakt een praatje. Zeker voor mensen die bijna nooit de deur uit kunnen en afhankelijk zijn van vrijwilligers is het zo fijn om er even tussenuit te zijn.

Terras thuis

Ben jij de gelukkige bewoner van een huis met tuin en terras? Dan kun je thuis op alle momenten van de dag dat het lekker weer is genieten van je terras.

 • Een terras maakt je leefwereld groter. Het is niet voor niets dat veel mensen een terras (laten) aanleggen, het terras (laten) overkappen, tuindeuren (laten) plaatsen in de achtergevel om zo binnen bij buiten en buiten bij binnen te betrekken.
 • Een terras geeft veel mogelijkheden. Als je het terras thuis laat overkappen dan kun je er nog vaker gebruik van maken. Je kunt je tuinmeubels buiten laten staan, je hoeft niet meer met je meubels te slepen bij elke donkere wolk die op je afkomt.
 • Kinderen kunnen hun spullen laten liggen, waarmee ze straks weer verder willen spelen. Zet een wasrekje op je overdekte terras thuis en je kunt er een wasje drogen.
 • Een overkapt terras zorgt er tevens voor dat je de zon uit huis houdt, geen direct zonlicht op de ramen. Als je op je terras thuis zit en je hebt dit laten overkappen dan heb je geen zware parasol meer nodig om uit de zon te zitten.
 • Je kunt als je thuis werkt, zonder last te ondervinden van fel zonlicht op je overdekte terras thuis heerlijk werken. Met een terras thuis zul je vaker buiten zijn. Overdag je krantje lezen met een kop koffie, 's avonds vrienden of buren uitnodigen en tot in de kleine uurtjes op je terras thuis genieten.
 • Je haalt wat lekkers in huis en de gezellige avond kan beginnen. Heb je al eens terrasverwarming overwegen? Dat zorgt voor nog meer gebruik van het terras thuis.

Terras overkappen

Een terras overkappen is eenvoudig en je zult er veel plezier van hebben. Je kunt een terrasoverkapping op diverse manieren (laten) maken. Ga online en bekijk de mogelijkheden. Je zult er gegarandeerd een terrasoverkapping zien die je mooi vindt en die een aanwinst is voor je huis. Naast het gebruikersgemak is het tevens een waardevermeerdering voor je huis als je een koopwoning hebt. Je hebt zoveel mogelijkheden om langer buiten te zijn en te genieten van het buitenleven. Als jij je terras gaat overkappen dan krijg je er een mooie leefruimte bij. Je kunt je terras mooi aankleden met prachtige bloembakken (vergeet niet om deze water te geven), een mooie loungeset, een schommelstoel en met gezellige accessoires, die ook volop online te vinden zijn.

Terras aankleden

Om naast het gemak van een terras ook nog te kunnen genieten van een mooi terras kun je een terras aankleden.

 • Je kunt er een verlengstuk van je huis van maken, je kunt er ook je tuin mee uitbreiden door het terras aan te kleden met potten bloemen en bakken met planten.
 • Laat de pergola op het terras begroeien met een klimplant, prachtige rozen bijvoorbeeld.
 • Zet palmen en olijfstruiken op het terras voor een extra zomerse en exotische tint. Ook een Boeddha beeld, een hangmat, gezellige kussens en lampen verhogen de sfeer op het terras.
 • Wil je ook op kille avonden van het terras gebruik maken overweeg dan terrasverwarming, geen overbodige luxe in ons kille en natte Nederland. Denk je eens in, heerlijk relaxen op je eigen terras in je eigen land met je eigen favoriete hapjes en een drankje. Nodig snel wat vrienden uit om samen te genieten.
 • Heb je wat te vieren? Er hoeft toch geen reden te zijn om een feestje te bouwen. Voordat de zomervakantie begint je terras aankleden en je hoeft niet op vakantie. Hoeveel rust en ontspanning wil je? Geen vakantiestress, geen files, geen vieze hotelkamer (die ondanks goed zoeken toch weer wat tegenviel), maar thuis alles binnenhandbereik en doen waar je zin in hebt. Vakantie vieren kan ook thuis op je eigen gezellig aangeklede terras. Deze vakantie duurt ook veel langer dan de veertien dagen die je buitenshuis zou boeken.

De vloer voor een terras

Het terras van nu heette vroeger gewoon stoep en werd aangelegd met meestal stoeptegels. Het terras wordt echter steeds luxer en gaat steeds meer op een extra kamer lijken die bij je huis hoort met de voordelen van het lang buiten kunnen blijven. Een terras kan een mooi aangelegde stoep zijn met bijvoorbeeld een pergola eromheen. Er zijn prachtige stenen, tegels, kunstgras, outdoor tapijt enz. te koop, waarmee je de vloer van het terras kunt aanleggen. Ook een houten vloer voor een terras is erg mooi en heeft een natuurlijke uitstraling. Kies ook in dat geval voor kwaliteit en dan kan een vloer voor een terras erg lang meegaan. Vervolgens ga je bedenken wat je verder wilt met het terras, een overkapping misschien, terrasverwarming en verlichting?    


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2330x
Toegevoegd: 20-07-2016 18:40
Gewijzigd: 01-08-2016 22:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3421 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!