Cilindersloten om je woning te beveiligen

Cilindersloten om je woning te beveiligen

Cilindersloten om je woning te beveiligenJe doet er maar al te graag alles aan om je woning het hele jaar door optimaal te kunnen beveiligen. Hierdoor zijn er meerdere maatregelen die je zowel binnen als buitenshuis kunt treffen.

Een van de belangrijke keuzes waar je mee te maken krijgt, is het uitzoeken van het juiste soort slot. Denk daarbij aan het selecteren van cilindersloten voor je woning. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten tijdens het uitkiezen? En wat zijn op dit moment de meest gewilde keuzes? In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie alvast voor je op een rijtje gezet.

Dit kun je verwachten van een cilinderslot bij jou in huis

Voordat je gaat investeren in een cilinderslot, wil je natuurlijk wel erg graag de werking van het product weten. Een cilinderslot is eigenlijk niets meer dan een slotmechanisme, bestaande uit een cilinder en de behuizing. De behuizing is het slot zelf. Door middel van een bijpassende sleutel kun je de cilinder openen en sluiten. En wordt er een verkeerde sleutel gebruikt? Bijvoorbeeld door ongewenste bezoekers die je huis proberen binnen te dringen? In dat geval wordt het slot door kogeltjes, plaatjes of stiften geblokkeerd. Je kunt dus enkel de meegeleverde sleutel van het slot gebruiken om het te openen en te sluiten. Het is dus een relatief eenvoudige werking, maar het kan wonderen verrichten voor de veiligheid bij jou in en rondom huis.

Dit is het verschil tussen een (profiel)cilinder en een cilinderslot

Ga je je een keer wat verder verdiepen in het aanbod aan sloten van je woning? Op het gebied van een cilinderslot kom je er dan snel achter dat je te maken krijgt met een (profiel)cilinder en een cilinderslot. Goed om te weten, is dat een cilinderslot uit twee losse delen bestaat. Het slot zelf wordt het cilinderslot genoemd - en daarnaast is er ook nog een (profiel)cilinder. Om een deur te openen en te sluiten, heb je altijd beide elementen nodig. De cilinder is het deel waar een sleutel in wordt gestoken. Het slot - dat in de deur gaat - is geschikt voor het plaatsen van een cilinder.

Kies voor een veiligheidsslot of een normaal cilinderslot

Wist je dat cilindersloten in verschillende soorten uitvoeringen te verkrijgen zijn? Het is dus altijd een goed idee om je wat verder te verdiepen in alle mogelijke modellen die er voor je eigen woning zijn. Het grootste verschil waar je mee te maken hebt, is of de sloten geschikt zijn voor gebruik binnenshuis of buitenshuis. Kies je voor een slot voor een binnendeur? Dan biedt een regulier cilinderslot altijd voldoende bescherming om de deur goed op slot te draaien. Je hebt echter wel speciale en meer robuuste sloten nodig om inbrekers buiten te houden. Waar je dan voor moet kiezen? Dit soort modellen worden ook wel veiligheidssloten genoemd. Je treft in dat geval extra maatregelen om ongewenste bezoekers vele malen beter buiten te houden.

Ga altijd op zoek naar sloten die voorzien zijn van het nodige keurmerk

Ga je specifiek op zoek naar een veiligheidsslot voor je eigen woning? Met als doel om inbrekers te kunnen weren? Ga dan altijd op zoek naar sloten die zijn voorzien van het welbekende SKG keurmerk. Waarom? Dit soort sloten zijn er speciaal voor gemaakt om inbrekers voor een langere tijd buiten te kunnen houden. Ook zijn ze speciaal ontwikkeld om populaire inbraakmethodes - zoals kerntrekken - vele malen beter te voorkomen. Je woont en leeft dus altijd met een veilig gevoel én je woning is ook nog eens veel beter bestand tegen inbraken. Wel zo belangrijk, toch?

Verschillende varianten die magnetisch en niet-magnetisch zijn

Maar er is nog een andere belangrijke keuze die je tijdens het shoppen van de sloten moet maken. Je hebt namelijk ook de keuze uit cilindersloten die magnetisch en niet-magnetisch zijn. Maak je de keuze voor een magnetisch slot? Dan maken deze net even wat minder lawaai en het kozijn kan niet beschadigen als een deur dicht wordt gegooid. Niet zo gek dus dat deze optie steeds vaker wordt gekozen door woningbezitters. De sloten zijn ook te verkrijgen met verschillende voorplaten in verschillende kleuren. Denk daarbij aan RVS en zwrat.

Inventariseer goed hoeveel sloten je precies nodig hebt voor het beveiligen van je woning

Start je graag met het upgraden van de beveiliging bij jou thuis? Dan is het uitzoeken van de juiste cilindersloten een van de eerste dingen die je moet doen. Breng bijvoorbeeld goed voor jezelf in kaart wat je favoriete ontwerp is. En - minstens zo belangrijk - inventariseer hoeveel sloten je precies nodig gaat hebben. Misschien combineer je de cilindersloten graag met een aantal veiligheidssloten, zodat iedere deur van je woning optimaal kan worden beveiligd.

Een erg makkelijke installatie, dus binnen no-time geniet je van een betere veiligheid

Heb je eenmaal de beste sloten, die voorzien zijn van de juiste keurmerken, in huis gehaald? De installatie ervan heb je altijd in een mum van tijd gedaan. Hierdoor heb je in een relatief korte tijd de veiligheid van je woning naar een hoger niveau getild. En dat is enorm waardevol, want hierdoor leef je met een veilig gevoel in huis, maar je verlaat ook iedere dag met een veilig gevoel je woning als je naar werk gaat. En dat is vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Kies altijd voor sloten uit de collectie van een specialist

Natuurlijk haal het liefste het beste van het beste in huis als het gaat om de veiligheid. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om de mooiste sloten in huis te halen uit de collectie van een specialist. Je weet dan altijd zeker dat de producten uitvoerig zijn getest en dus ook voorzien zijn van de nieuwste en beste snufjes. Uiteraard zijn ze ook uitgerust met de nodige keurmerken. De sloten zijn erg makkelijk te bedienen en te verkrijgen in stijlvolle ontwerpen.

Advies nodig? Laat je altijd uitgebreid adviseren door een gespecialiseerde medewerker

Het uitzoeken van nieuwe sloten voor je woning doe je misschien maar eens in je leven. En daarom is het ook meer dan logisch dat je niet helemaal weet waar je precies moet beginnen. Een gespecialiseerde medewerker van een slotenwinkel kan je daar uitgebreid over informeren en voorziet je van een passend advies voor je eigen woning. Dat maakt het shoppen ervan meteen weer wat makkelijker en je weet zeker dat de sloten geschikt zijn voor je eigen deuren binnenshuis of buitenshuis.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 413x
Toegevoegd: 11-12-2023 11:30
Gewijzigd: 12-12-2023 09:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!