man aan het zonnen om testosteron te verhogen

Testosteron verhogen op een natuurlijke manier

man aan het zonnen om testosteron te verhogenHet hormoon testosteron is verantwoordelijk voor talloze lichaamsfuncties. Niet alleen wordt dit hormoon bij mannen aangemaakt maar ook bij vrouwen. Bij mannen wordt dit aangemaakt in de teelballen terwijl bij vrouwen dit hormoon in de eierstokken wordt aangemaakt.

Testosteron is al aanwezig bij je geboorte

Testosteron is al aanwezig bij de geboorte en de associatie met het libido wordt door velen al snel gemaakt. En dat is niet zo gek. Want mannen en vrouwen met een te laag libido hebben vrijwel altijd een tekort aan testosteron. Tijdens de puberteit stimuleert het bij mannen de seksuele ontwikkeling en draagt het bij aan de algehele gezondheid. Bij vrouwen idem dito.

Op een natuurlijke manier testosteron verhogen

Heb je een testosteron tekort? Dat kan op zowel de korte als langere termijn nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid én geslachtsdrift! Op deze pagina lees je hoe jij je testosterongehalte op een natuurlijke manier kan verhogen. Om er zeker van te zijn dat je lichaam daadwerkelijk te weinig testosteron aanmaakt, hebben we hieronder voor jou een lijstje gemaakt met de symptomen die wijzen op een tekort.

Symptomen die kunnen wijzen op testosterontekort

 • Verlies van beharing op het lichaam 
 • Slaapproblemen
 • Minder makkelijk erectie kunnen krijgen
 • Toename van lichaamsvet (vooral rondom de heupen)
 • Minder spiermassa
 • Weinig kracht
 • Vaak vermoeid zijn
 • Emotionele problemen en depressie/somberheid
 • Mentale problemen
 • Laag libido, geen zin hebben in seks
 • Onvruchtbaarheid

Sla geen ontbijt over

Degenen die vaak hun ontbijt overslaan kunnen volgens 'De Huisarts', een Belgisch magazine, rekenen op een verhoogde kans overgewicht te krijgen namelijk 4,5 maal zoveel kans dan mensen die wel elke ochtend ontbijten. Geen ontbijt overslaan dus! Overgewicht is één van de grootste veroorzakers van een testosteron tekort. Je testosteronproductie daalt al met ongeveer 10% wanneer je 15 kilo overgewicht hebt. Daarom: Begin je dag met een goed en vooral gezond ontbijt. Neem daar even lekker de tijd voor.

Suikers zijn testosteron killers!

Suikers komen steeds vaker negatief in het nieuws. Het zou de veroorzaker zijn van bepaalde soorten kanker, overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes maar dus ook van een te lage testosteronproductie! Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat voeding met veel suiker het testosteronspiegel doet dalen. Zo krijgt men na het consumeren van suiker (dus ook de snelle/simpele koolhydraten) meer z.g. 'triglyceriden' in het bloed. Daarnaast vermindert de hoeveelheid SHBG, een hormoon dat weer in directe verbinding staat dan wel samenwerkt met testosteron.

Geen SHBG? Dan stopt de testosteronproductie

Bij mensen die helemaal geen SHBG meer in het bloed hebben stopt de testosteronproductie helemaal. Deze reactie treedt alleen op bij mensen die altijd veel suikers consumeren. We raden je sowieso aan om suikers uit je leven te bannen. Suikers horen niet thuis in het voedingspatroon van de mens. De suikers die niet schadelijk voor je zijn, vermits je daar niet teveel van binnenkrijgt) dat zijn de natuurlijke suikers die in bijvoorbeeld fruit zitten (fructose). Stop je met suiker dan zal de hoeveelheid testosteron in je lichaam zeker toenemen. Want suikers worden alom gezien als testosteron killers!

Eet vis, noten en zaden

Nu we het toch over voeding hebben, moeten we ook zeker de positieve effecten van het eten van vis en noten benoemen. Zo zitten in vis, noten en zaden veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren en ook niet te vergeten belangrijke omega-3 vetzuren. Wie dit soort vetten in grotere hoeveelheden binnenkrijgt, produceert ook meer testosteron. Onderzoeken laten zien dat mensen die ongeveer 35% van hun voedsel uit dit soort vetten laten bestaan, de hoogste testosteronspiegels behalen! Daarom: Eet dagelijks een handjevol noten of zaden. Dit kunnen bijvoorbeeld pecannoten zijn, walnoten, cashewnoten. Eet 1 keer per week vette vis zoals zalm of makreel.

Veilig testosteron kopen

 

Veilig testosteron bestellen is niet altijd even gemakkelijk omdat het alleen op recept verkrijgbaar is. Krijg je geen recept en wil je toch testosteron kopen dan ben je vaak toegewezen tot het zogenoemde drugscurcuit. 

Zonlicht

Het is niet zo gek dat wij Nederlanders elk jaar opnieuw smachtend uitkijken naar het voorjaar en de zomer. Want zonlicht maakt ons vrolijk maar wist je dat het licht van de zon ook bij met name mannen de testosteronspiegel tot grote hoogten doet stijgen? De zon heeft namelijk een extra stimulerende uitwerking en wel op onze hypofyse. De hypofyse is een kliertje in de hersenen die bij mannen de testikels stimuleert meer testosteron aan te maken. Op het hoogtepunt van de zomer ligt de testosteronspiegel dan ook met gemak 10 tot 15% hoger dan tijdens de winterperiode.

Wil je op een natuurlijke manier meer testosteron laten aanmaken, dan raden we je aan om dagelijks minimaal een half uur te zonnen, als de zon schijnt natuurlijk. En misschien is het een idee om in de winterperiode eens een zonnige vakantiereis te boeken! Hieronder meer over zonlicht en vitamine D.

Vitamine D

Nu we het over de positieve werking van zonlicht op de natuurlijke (extra) aanmaak van testosteron hebben gehad, mag een stukje over vitamine D natuurlijk niet ontbreken. Want vitamine D wordt door onze huid aangemaakt als reactie op zonlicht. Het is een zeer belangrijke en onmisbare vitamine voor het lichaam. Het helpt het lichaam om weerstand op te bouwen en ons te beschermen tegen virussen. Ook is het goed voor het skelet aangezien het osteoporose (botontkalking) tegengaat want het helpt calcium op te nemen.

Vitamine D in vis, ei, noten en roomboter

Deskundigen zijn het er wel over eens dat vitamine D samen met Zink twee belangrijke stofjes zijn die de productie van testosteron verhogen. Naast dat het menselijk lichaam zelf vitamine D kan aanmaken als de huid aan zonlicht wordt blootgesteld, halen we deze belangrijke vitamine ook voor een klein deel uit voedsel zoals vette vis, noten, roomboter en eieren. Hierin zitten echter kleine hoeveelheden vitamine D zodat je nooit aan de aanbevolen hoeveelheid komt. In de zomer kan je dit tekort met gemak inhalen maar in de herfst- en winterperiode is het verstandig extra vitamine D te slikken in supplementvorm.

Voldoende nachtrust

Zorg altijd voor voldoende slaap. Voldoende nachtrust, gezond en gevarieerd eten, zonlicht en voldoende beweging zijn dé manieren om op een natuurlijke manier je testosteronspiegel te verhogen. Zonder voldoende slaap kan het lichaam zich niet voldoende herstellen en dit heeft negatieve gevolgen voor onder andere de hormoonhuishouding. Daarnaast zal je door slaaptekort minder energie over houden om bijvoorbeeld intensief te sporten. En laat dat nou net een goede manier zijn om je testosteron te verhogen op een natuurlijke manier!

Geen duursport maar intervaltraining of krachtsport

Vergeet duursporten zoals hardlopen, zwemmen en fietsen. Dit zijn vormen van cardio training die juist je testosteronproductie verlagen. Duursporten zorgen voor een toename van een stress hormoon. Dit hormoon zet je lichaam aan tot het aanmaken van meer insuline. Daardoor daalt je bloedsuikerspiegel veel sneller. Insuline en testosteron zijn geen vrienden van elkaar...

Vergeet dus duursport maar doe aan intervaltraining of krachtsport. Met krachtsport kan je de productie van testosteron op een natuurlijke wijze verhogen tot wel 40%! Krachtsport wordt dan ook wel eens gezien als een vorm van hormoontherapie. Al na zo'n 4 weken intensieve training gaat je lichaam meer van dit anabole hormoon aanmaken en zal je gaan merken dat je spieren groeien.

Koud douchen

Raar maar waar: Koud douchen stimuleert de aanmaak van meer testosteron! Ook komt dit de doorbloeding ten goede. Mannen die dus kampen met een erectiestoornis doen er goed aan om dagelijks een koude douche te nemen. Niet alleen is het erg gezond maar je krijgt ook een enorme energie boost!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Jaell
Aantal keer gelezen: 1839x
Toegevoegd: 17-06-2016 14:57
Gewijzigd: 30-06-2016 22:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2821 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!