Tuinfeest

Tien tips voor een onvergetelijk tuinfeest

TuinfeestEen tuinfeest is een heerlijke manier om met vrienden te genieten. Buiten samen genieten van heerlijk eten, drinken, de zon, mooie muziek en vooral van elkaar. Een tuinfeest organiseren is dan ook erg leuk, maar het kan ook een reden zijn om even met je handen in het haar te zitten. Hier tien tips om jou alvast goed op weg te helpen.

1. Maak de mensen enthousiast met je uitnodiging

Een feest zonder gasten? Natuurlijk niet. Maar hoe maak je ook jouw vrienden enthousiast om te komen als ze al zoveel te doen hebben? Simpel: zorg voor een uitnodiging waardoor de mensen er al helemaal zin in krijgen. Laat het echte party gevoel al helemaal van de kaart afspatten. Heb je een thema? Laat de kaart dit thema duidelijk uitstralen. Schrijf een enthousiaste tekst, zodat de genodigden bedenken dat ze dit bijzondere feest echt niet mogen missen!

2. Zonder eten en drinken kan je niet

Bedenk eerst wat je wilt: zelf achter je gasten aanhollen of huur je liever een cateringbedrijf in? Wil je wel zelf kunnen genieten, maar gaat het inschakelen van een cateringbedrijf je te ver? Vraag bekenden of zij voor jou deze taak op zich willen nemen. Tieners verdienen graag een zakcentje bij! Maar je kan het nog makkelijker doen. Laat de gasten gewoon zelf hun drankjes inschenken! Het enige wat jij hoeft te doen is het in de gaten houden of er al flessen leeg zijn en af en toe dus de voorraad buiten weer invullen. Laatstgenoemde kan je natuurlijk ook uitbesteden…

3. Houd rekening met het weer!

Laat het tuinfeest niet afhangen van het weer. Zorg voor bijvoorbeeld partytenten zodat in ieder geval iedereen kan schuilen voor de druppels… Maar let op: is het een bloedhete zomerdag? Ook dan moet je zorgen voor schuilplekken. Veel mensen zullen een schaduwplek erg waarderen. Dit kan je creëren door de partytenten, maar je kan ook kiezen voor mooie parasols in kleuren passend bij je thema. Of misschien heb je wel een grotere tuin met bomen. Zorg dan voor zitplekjes bij deze natuurlijke schaduwbrengers.

4. Kom in hogere sferen

Met leuke tuinverlichting zorg je al voor veel sfeer. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een bepaalde kleur bij de aankleding van je tafels en andere attributen. Mooie bloemen op tafel doet ook een hoop. Laat de gasten weten wat voor soort feest je geeft en geef een kledingadvies. Kies je bijvoorbeeld voor een strandthema, dan is het prachtig als de gasten een surfer look aannemen. Maar ook een kleurthema kan je doorgeven. Heb je roze als hoofdkleur? Dan is het toch prachtig als de gasten ook een roze item dragen? Of ga juist voor glitter…

5. Met de voetjes van de vloer

Een tuinfeest zonder muziek kan natuurlijk niet. Huur een DJ ! DJ Big Blender, bijvoorbeeld, heeft ruime ervaring met dit soort feesten. Want niet iedere DJ is geschikt voor een feest in je eigen tuin. Het is toch iets heel anders om te draaien op een gezellig feest buiten dan in een grote zaal met alle nodige luxe. Een ervaren DJ voor tuinfeesten is een gouden greep. Hij weet als geen ander de muziek aan te passen aan het feest én zijn gasten. Zorg voor een plek waar eventueel gedanst kan worden, zodat jouw tuinfeest oergezellig zal zijn.6. Soms is er hoge nood…

Tja, niet iedereen zal een hele avond zonder wc kunnen. Zorg dus voor een mogelijkheid. Huur een toilet als je niet iedereen door je huis wilt laten lopen of als je wilt voorkomen dat de planten er de andere dag wat treurig bij staan…

7. Extra activiteiten voor nog meer fun

Een tuinfeest wordt nog specialer als de gasten getrakteerd worden op extra entertainment. Je kunt natuurlijk spontaan aan het limbodansen gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om iemand hiervoor in te huren. Doe iets origineels, zodat de gasten echt verrast zijn. Huur een goochelaar in, die aan de tafels zijn goochelkunsten laat zien of misschien weet je wel iemand die prachtig gitaar kan spelen en de sfeer een echt kampvuurgevoel geeft. ( En een goede DJ speelt hier uiteraard op in…). Een voetbaltafel of de mogelijkheid om te darten: het geeft het feest net iets meer!

8. Voorkom ruzie: nodig de buren uit

Wil je heerlijk kunnen feesten, zonder dat je veel rekening moet houden met de buren? Waarom nodig je ze niet gewoon uit? Zij een fijn feest, jij een fijn feest! Zorg in ieder geval ervoor dat je geen overlast geeft. Licht de buren ruim van tevoren in en ga op een gezellige manier met ze in gesprek wat wel en niet mag en zal gebeuren. Zo kan je met elkaar afspreken tot welke tijd de muziek wat luider mag en schakel daarna dus over op zachte achtergrondmuziek. Hou je aan deze afspraken en voorkom daarmee burenruzie. Daar wordt niemand beter van en de volgende keer zullen zij nog minder toeschietelijk zijn.

9. Zomerweer? Met koeling in de weer

Geef je je feest tijdens echt zomerweer? Vergeet dan niet dat het eten en drinken ergens gekoeld kan (moet) worden. Wil je het drinken bij de hand hebben, zodat de gasten zelf kunnen pakken? Dan is het niet handig om de drankjes binnen in de koelkast te hebben. Zet bakken neer vol met ijsklontjes en zet hier het drinken in.

10. Kosten beperken

Een tuinfeest kan je zo duur maken als je zelf wilt. Heb je wel zin in een heerlijk tuinfeest, maar kost het allemaal wel erg veel? Geen paniek: er zijn genoeg manieren om de kosten te drukken. Organiseer bijvoorbeeld met meerdere vrienden een feest en deel zo de kosten. Of maak er een Amerikaanse fuif van en laat iedereen zijn eigen favoriete drankje meenemen. Zo weet je ook meteen dat je alles in huis hebt wat de gasten willen drinken!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Wil
Aantal keer gelezen: 2323x
Toegevoegd: 19-03-2018 19:41
Gewijzigd: 20-08-2019 10:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!