Wat is een big bag?

Wat is een big bag?

Wat is een big bag? Misschien heb je ze wel eens op straat zien liggen gevuld met zand of andere materialen, maar wat is een big bag precies? En waarvoor gebruik je ze? Je leest hier uitgebreid over big bags en wat hun functie is!

Big bag

Een big bag is vanuit het Engels vertaald eigenlijk letterlijk een grote zak. Deze grote zakken zijn vaak geweven van polypropyleen of polyethyleen en zijn hierdoor super sterk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Big bags worden vooral door bouwbedrijven gebruikt, maar ook als particulier kun je gebruik maken van big bags. Je gebruikt big bags voornamelijk voor het vervoeren van materialen. Denk hierbij aan zand, steen, grind en dergelijke. Vooral als je bijvoorbeeld je huis aan het renoveren bent kun je te maken hebben met veel materiaal dat verplaatst moet worden. In dat geval is het gebruiken van een big bag ideaal. Daarnaast zijn er ook bedrijven die big bags gebruiken voor het vervoeren van hun producten. Zo zijn er ook voedselveilige big bags die vaak worden gebruikt voor het vervoeren van bijvoorbeeld aardappelen.

 

Soorten big bags

Je hebt verschillende soorten big bags waar je uit kunt kiezen als je zoekt naar een big bag. Belangrijk is dat je kijkt naar je situatie en waar je de big bag voor gebruikt. Denk dus eerst na over wat je wilt vervoeren. Dan kun je gaan kijken welke big bag het beste bij jouw situatie past. Wil je bijvoorbeeld groente vervoeren? Dan moet je kiezen voor een voedselveilige big bag. Heb je een asbest probleem of wil je andere chemische stoffen vervoeren? Dan kies je voor speciale asbest big bags of big bags speciaal voor gevaarlijke stoffen. Naast de verschillende soorten doeleinden van de big bags zijn er ook nog verschillende modellen. Zo zijn er big bags met een gesloten of een open bovenkant en zelfs big bags met een vulschort om het gemakkelijk te vullen. Ook zijn er big big bags met een toevoer van boven en een afvoer aan de onderkant. Zo zijn ze makkelijker op te vullen een leeg te maken.

 

Asbest big bags

Asbest is een veel voorkomend probleem bij de wat oudere huizen. Ga je verbouwen? Dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je veilig te werk gaat en asbest big bags gebruikt om de asbest te verzamelen en te vervoeren. Op de asbest big bags staat duidelijk asbest, zo weet iedereen dat het gaat om gevaarlijke stoffen. De big bags zijn stevig en afsluitbaar, waardoor je de asbest veilig kunt vervoeren.

Voedselveilige big bags

Zoals eerder genoemd was zijn er ook voedselveilige big bags. Hier kun je veilig voedselproducten in vervoeren. Deze big bags zijn gemaakt van geweven polypropyleen doeken en worden gemaakt in schone ruimtes. Zo wordt er voorkomen dat er sprake is van contaminatie. Ten slotte worden deze big bags ook nog grondig gereinigd aan de binnen- en buitenkant als ze gemaakt zijn. Deze big bags zijn ideaal als je veel voedselproducten zoals aardappelen of cacaobonen moet vervoeren. Door een big bag te gebruiken voor jouw voedselproducten kun je ervoor zorgen dat ze veilig vervoert worden en goed en vers aankomen.

Big bags voor eikenprocessierupsen

We hebben er steeds meer last van en het kan zomaar zijn dat je eikenbomen in de buurt hebt met eikenprocessierupsen. De eikenprocessierups wordt sinds kort ook verwijderd van de bomen om het grote aantal te bestrijden. Wil je ook eikenprocessierupsen verwijderen van jouw bomen? Ga altijd voorzichtig te werk en zorg ervoor dat je een goed beschermend pak draagt. De eikenprocessierups moet vervoerd worden in een big bag die voldoet aan een aantal eisen. Dit zijn onder andere dat de big bag gesloten, luchtdicht en dubbel verpakt zijn. Ook moet er op de buitenzijde “Euralcode 20 02 03” en “Irriterend” staan. Deze big bags ga je niet legen, maar verbranden. Dit is namelijk de enige manier om de schadelijke delen van de eikenprocessierups te verwijderen.


Big bags gebruiken

Wil je zelf een big bag gebruiken voor een klus die je thuis aan het doen bent? Je kunt ervoor kiezen om een big bag te kopen of een big bag te huren. Wel is het belangrijk dat je ook een hijskraan hebt die de big bag kan tillen. Je kunt een big bag wel vullen, maar je moet hem ook kunnen vervoeren. Bij het hijsen van een big bag is het belangrijk dat je de lussen gemakkelijk vastgemaakt kunnen worden aan de hijskraan. Als je de big bag vult is het ook belangrijk dat je een stevige ondergrond hebt. Zorg voor een stabiele ondergrond of zet de big bag op een pallet. Als je de big bag wilt legen kun je het beste deze omkiepen en de zwaartekracht gebruiken. Wil je het jezelf makkelijk maken? Kies dan voor een big bag met een afvoer aan de onderzijde. Dit wordt ook wel een ‘losslurf’ genoemd. Zorg ervoor dat niemand onder de big bag staat als je deze gaat legen!

 

Big bag kopen of huren? 

Als je aan het werk gaat kun je er dus voor kiezen om een big bag te kopen of te huren. Belangrijk is dat je goed nadenkt over wat je wilt vervoeren en met welk doel. Bij sommige doeleinden is het namelijk niet de bedoeling dat een big bag hergebruikt wordt. Daarom is huren niet altijd een optie. Eén van deze doeleinden is het verwijderen en vervoeren van processierupsen. Deze laten brandhaartjes in de big bag achter, waardoor zelfs als de big bag geleegd zou zijn er nog schade kan ontstaan bij gebruikers. Het is altijd belangrijk om goed na te denken over het gebruiken van een big bag. Heb je te maken met een gevaarlijke situatie? Dan is het verstandiger om een bedrijf in te schakelen die hier goed mee om kan gaan. Vooral bij bijvoorbeeld de eikenprocessierupsen is het handiger om een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij hebben alle apparatuur die nodig is om de rupsen veilig te verwijderen. Zo hoef je zelf niet veel extra nieuwe spullen aan te schaffen en bespaar je ook extra geld. Niet alleen bij eikenprocessierupsen moet je hier goed rekening mee houden, maar ook bij bijvoorbeeld asbest of andere gevaarlijke stoffen. In dit soort gevallen kun je altijd beter een professional inschakelen, vooral als je niet zeker weet waar je aan begint.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Yeungman
Aantal keer gelezen: 1066x
Toegevoegd: 29-06-2020 10:12
Gewijzigd: 30-06-2020 10:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3305 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!