Beer Pong

Beer Pong spelen op feestjes, hoe werkt dat?

Beer PongGezellige avonden, kunnen op vele manieren bijzonder gemaakt worden. Het bekende Beer Pong spel is een gezellige optie en game die niemand zal ontgaan. Lees hier snel alle info, tips & tricks over het Beer Pong spel!

Waarom Beer Pong?

Het spelen van Beer Pong gaat voornamelijk goed samen met gezellige huisfeesten. Het gaat er dan meer om het plezier, maar toch kan het erg competitief eraan toe gaan.

 

De bekendheid is vooral onder de jongeren van studentenleeftijd. Dit is niet zo gek, omdat de populariteit hiervan is over komen waaien vanuit de Amerikaanse studenten scene, oftewel College Life.

 

Dit is al enige decennia zo enorm bekend, dat dit vooral in de feest cultuur, voornamelijk huisfeesten veel te zien is in Amerikaanse films, videoclips en nu vooral op Social Media. Dan weet je dat het niet lang meer duurt, voordat de populariteit overslaat in Nederland en de rest van Europa.

Ook de mensen die de Beer Pong benaming niet lijken te kennen, geven snel genoeg aan het wel te herkennen wanneer ze de Amerikaanse Red Cups, Beer Pong balletjes en de Beer Pong Tafel zien. Dan gaat er meestal wel een belletje rinkelen.

 

Omdat Beerpong meer een party game is en niet zozeer een sportief spel is, blijft het veelal beperkt tot de feestjes. Echter zijn er toch ook wat fanatiekelingen die mee doen met Beer Pong toernooien waarin er prijzengeld gewonnen kan worden en diverse kampioenschappen.

Benodigdheden Beer Pong Spel:

  • 22 American Red Cups
  • Beer Pong balletjes
  • 2 tot 6 spelers
  • Drankje naar keuze
  • Beer Pong Tafel

Bedoeling van Beer Pong:

Bij Beer Pong is het de bedoeling dat er 2 teams worden gevormd.

Dit mogen 2 teams zijn van 1 tot 3 mensen per team. Dat houdt in dat het eventueel ook 1 tegen 1 gespeeld kan worden.

Met meerdere personen per team zal er om en om gerouleerd moeten worden, zodat elke speler aan de beurt komt.

Wanneer de Teams zijn gevormd, dan wordt er een Beer Pong Tafel gebruikt. De Beer Pong tafel is langwerpig en is 60cm breed en 240cm in de lengte en ongeveer 67cm in de hoogte als het rechtop staat. Dit formaat is nodig, zodat aan beide kanten 10 Amerikaanse Red Cups in driehoek formatie kunnen worden geplaatst. Op de Beerpong tafel staat exact aangeduid waar elke cup hoort te staan, dus het enorm simpel om deze correct te plaatsen.

 

Als deze Red Cups aan beide kanten correct zijn opgesteld, dan kunnen de cups gevuld worden met een drankje naar keuze. Uit de naam Engelse benaming ‘Beer’ Pong is wel af te lezen dat het meest gebruikelijke drankje Bier is. Maar dit mogen uiteraard ook shotjes van drank zijn of iets anders naar keuze. Wel gebruikt men hiervoor meestal alcoholische drankjes op feestjes, maar je kunt ook kiezen voor non-alcoholische drankjes. De spelregels blijven exact hetzelfde.

 

Nu heb je de Beer Pong balletjes nodig, dit zijn dezelfde balletjes die voor het Ping pong spel oftewel tafeltennis worden gebruikt. Het is de bedoeling dat de teams om en om proberen het balletje in de cup van de tegenstander te gooien.

Als er gemist wordt, dan is de beurt aan het andere team.

 

Indien er raak wordt gegooid, dan moet de tegenstander waarvan de cup is geraakt, de desbetreffende cup met inhoud leeg drinken. Na het opdrinken van de cup, wordt deze cup meteen verwijderd uit het spel.

 

Tevens mag het team dat raak heeft gegooid, nogmaals gooien. Als er weer gemist wordt, dan is de tegenstander weer aan de beurt enz.

 

Het spel mag doorgaan tot er in alle cups raak is gegooid van 1 team.

 

Het team dat eindigt met de minste cups aan hun zijde, verliest de wedstrijd.

Het team met de meeste cups over heeft, zijn de winnaars!Manieren van gooien:

Om het spel zo eerlijk mogelijk te houden, zijn er afspraken over hoe er met het balletje gegooid mag worden.

  • De elleboog moet tijdens de worp achter de tafel blijven. En mag er niet overheen. Wordt dit wel gedaan en er is raak gegooid, dan telt de worp niet en is meteen de tegenstander aan de beurt. Hiermee wordt er meteen voorkomen dat er oneerlijk wordt gespeeld, omdat de kans van het raak gooien vergroot wordt door over de tafel heen te leunen.
  • Gooien met een boogbal: Deze manier van gooien is 1 van de 2 meest gebruikelijke manieren van gooien. Je probeert hiermee rechtstreeks het ping pong balletje in het drankje van de tegenstander te gooien.
  • Gooien met een Stuit-Bal: Door de bal 1 of 2 x te laten stuiteren op de tafel, voordat het balletje raak in de cup valt, kan ervoor gekozen worden dat deze voor 2 punten telt. Maar dit hangt van de voorkeur van de spelers af of deze regel wel of niet geldt.

Locaties:

Thuis:

De meest gebruikelijke locatie om Beer Pong te spelen is simpelweg in de huiskamer bij iemand thuis, waar bijvoorbeeld het huisfeest zich bevindt.

De Tuin:

Iedereen begrijpt wel dat de boel nooit helemaal schoon blijft tijdens Beer Pong. Vanwege de plonzende bier spetters die op de Tafel en op de vloer terecht kunnen komen. Het kan achteraf best uitdagend worden om dit allemaal weer op te ruimen als je dit in de huiskamer speelt.

Hier heb je veel minder last van als je dit buiten in de tuin speelt. Dus als je een tuin hebt en het zonnetje schijnt, kan je hier prima gebruik van maken. Het is overigens zeer gemakkelijk de Beer Pong Tafel te verplaatsen en op te ruimen. De Beer Pong Tafel is namelijk een handig draagbaar koffertje met handvat als je deze dichtklapt. Het neemt dus weinig ruimte in beslag en kan overal mee naartoe gebracht worden. Dus wordt het gemakkelijk om eventueel zelfs in het park te spelen.

Bar & Café:

Ook worden er tegenwoordig in horeca gelegenheden wel eens Beer Pong toernooien gespeeld, bekijk op Google of je lokale barretjes wanneer deze avonden plaats vinden. Het gaat er meestal vrij gezellig aan toe!

Opdrachten:

Soms kan het leuk zijn om vooraf af te spreken dat het verliezende team een opdracht moet uitvoeren, dit maakt het meteen wat spannender en verhoogt bij iedereen de wil om te winnen.

 

Als je bijvoorbeeld afspreekt dat het verliezende team na het feest alles moet opruimen of simpelweg een Justin Bieber performance moet geven, dan zal je snel zien dat iedereen er alles aan doet om niet te verliezen.

Drink met mate:

Bij het Beer Pong Spel, wordt meestal de voorkeur gegeven aan alcoholische dranken,

Ondanks dat dit enorm leuk kan zijn, is het van belang dat de spelers de mate van hun alcohol gebruik goed in de gaten houden. Zorg er daarom voor dat dit net als op elk feestje goed in de gaten wordt gehouden. Daarom kan er ook gekozen worden door een aantal cups met bijvoorbeeld water te vullen in plaats van alcohol.

 

Daarmee is het belangrijkste aandachtspunt wel aangekaart; zolang hier rekening mee wordt gehouden, kan Beer Pong allemaal alleen maar leuk en gezellig zijn voor iedereen die eraan wilt deelnemen. Kijk je toch liever toe? Geen zorgen, ook als toeschouwer kan je enorm genieten van de hilarische taferelen tijdens het spel.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1214x
Toegevoegd: 25-07-2018 16:00
Gewijzigd: 26-07-2018 10:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2974 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!