Wat geef jij iemand cadeau? Bekijk deze tips!

Wat geef jij iemand cadeau? Bekijk deze tips!

Wat geef jij iemand cadeau? Bekijk deze tips! Het blijkt vaak een hele uitdaging te zijn om een leuk cadeau te vinden voor iemand die jarig of geslaagd is! Hoe vind jij ieder jaar weer een leuk cadeau voor de jarige? In dit artikel geven we je verschillende tips, die inspiratie kunnen geven om tot originele cadeaus te komen. Des te origineler een cadeau is, des te leuker vindt men dit vaak ook!

Maak een cadeau voor de jarige persoonlijker

Een van de manieren om tot een origineel cadeau te komen, is door deze persoonlijker te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je een eigen etiket kunt maken voor een wijnfles? Zo wordt het veel leuker om een goede fles wijn te geven! Daar waar een fles wijn normaliter enigszins saai is als cadeau. Je kunt het etiket zelf maken en uitprinten. Een alternatief is het bestellen van een fles wijn met een zelfgemaakt etiket. Het nadeel hiervan is, dat je vaak maar keuze hebt uit een aantal wijnen. Deze wijnen zijn niet per definitie van een hoge kwaliteit. Vergelijkbaar met een eigen etiket voor een wijnfles, is een eigen etiket voor op bierflesjes.

Naast de mogelijkheid om een wijnfles persoonlijker te maken, kun je ook voor een persoonlijk wijnglas kiezen. Een wijnglas graveren is hierbij een van de mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld de naam van de jarige in het wijnglas graveren, laat hier een persoonlijke spreuk in graveren, enzovoorts. De combinatie van een fles wijn met een persoonlijk etiket en een gegraveerd glas is een ontzettend leuk cadeau!


Een proefpakket van verschillende wijnen of bieren

Wanneer je het lastig vindt om tot een persoonlijk etiket of een leuke gravering te komen, kan een combinatie van verschillende wijnen en bieren leuk zijn. Zo geef je een compleet proefcadeau aan iemand! Je hoeft hierbij geen grote flessen wijn met elkaar te combineren. Het kan zijn om kleine flesjes wijn bij een slijterij of supermarkt te kopen. Datzelfde geldt voor verschillende biertjes. Het kan leuk zijn om een brief of kaart bij het proefpakket te stoppen. Op deze kaart kun je de verschillende soorten dranken zetten. Probeer per drankje uit te leggen, waarom je deze hebt toegevoegd. Heeft iemand bijvoorbeeld veel pit? Is iemand heel zoet en lief? Enzovoorts. Op deze manier krijgt ook het proefpakket een persoonlijk tintje.

In plaats van zelf een pakket van verschillende bieren of wijnen samen te stellen, kun je deze ook online bestellen. Laat het pakket bij je thuis afleveren en pak deze zelf nog eens in. Zo kun je bij het pakket een briefje of kaart stoppen.

Een proefpakket van non-alcoholische dranken
Het is vanzelfsprekend niet noodzakelijk om voor een alcoholisch proefpakket te kiezen. Zo kan het ook erg leuk zijn om een combinatie van verschillende theesmaken te geven. Of wat te denken van een samengesteld pakket van verschillende koffiesmaken? Veel mensen vinden losse koffiebonen te duur. Zeker wanneer het om exotische bonen gaat. Er zijn echter ook weinig mensen die dit op hun verlanglijst zetten. Reden genoeg om zelf tot zo’n origineel idee te komen! In het bijzonder wanneer iemand dol is op thee of koffie.

 
Geef een mooi beeld aan iemand cadeau

Ook origineel is een mooi beeld! Kies bij voorkeur voor een klein bronzen beeldje voor op een kast, voor in de vensterbank, enzovoorts. Een te groot beeld kan al snel minder mooi worden gevonden. De kans dat iemand het beeld daadwerkelijk in huis terug zal laten komen is hierdoor klein. Met een klein beeldje zal deze sneller gebruikt worden. Een beeld is van zichzelf vaak al erg persoonlijk. Net als bij het proefpakket met de verschillende bieren en wijnen, kan het ook bij een beeldje leuk zijn om een boodschap toe te voegen. Waarom heb je voor een bepaald beeldje gekozen? Wat wordt er uitgebeeld met het beeld? Enzovoorts.

Vergelijkbaar met een mooi beeld, zou je ook een klein schilderij kunnen overwegen. Een schilderij is net zo persoonlijk als een beeldje. Het nadeel van een schilderij is echter, dat deze relatief groot is. Wanneer het schilderij niet in de smaak valt, zal iemand deze minder snel aan een muur hangen! Dit kan een reden zijn om toch voor het beeldje te kiezen. De schilderijen kun je bij een atelier kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een schilder een persoonlijk schilderij te laten maken. Laat bijvoorbeeld een foto naschilderen.


Cadeaukaarten vallen altijd in de smaak

Een wat minder origineel, maar zeer bruikbaar cadeau is een cadeaukaart. Van vrijwel iedere webwinkel kun je tegenwoordig een cadeaukaart krijgen. Daarbij zijn er algemene cadeaukaarten verkrijgbaar, die ook bij fysieke winkels kunnen worden uitgegeven. Met een cadeaukaart bied je een jarige de mogelijkheid om zelf een leuk cadeau uit te zoeken. Zeker wanneer je helemaal geen inspiratie meer hebt, is dit een goede oplossing! Een cadeaukaart is leuker dan contant geld, terwijl de waarde hiervan niet minder is. Daarbij wordt contant geld vaak aan de grote hoop toegevoegd, waardoor hier uiteindelijk geen cadeautje mee wordt gekocht. Iets wat wel gebeurt bij een cadeaukaart! Je wilt immers voorkomen dat de cadeaukaart verloopt.

Een proefabonnement op een tijdschrift
Een van de cadeaukaarten die je hierbij kunt overwegen, is een proefabonnement op een tijdschrift. Met een proefabonnement heeft een jarige de mogelijkheid om bijvoorbeeld vijf of zes losse tijdschriften te ontvangen. Het abonnement stopt vervolgens automatisch. De proefabonnementen kunnen bij verschillende populaire bladen worden afgenomen. Zo vindt de jarige altijd een abonnement die bij hem of haar past. Kies je voor een tijdschrift voor vrouwen, of juist voor een stoer mannenblad?


Een leuk cadeau voor iemand met groene vingers

Vindt een jarige het leuk om zomers in de tuin te werken? In dat geval kan het leuk zijn om iets in die hoek te zoeken! Denk bijvoorbeeld aan een kleine kas, die in eerste instantie binnen gebruikt kan worden om plantjes te kweken. De plantjes kunnen na verloop van tijd naar buiten worden verplaatst, om ze verder te laten groeien. Kies bijvoorbeeld voor een set met verschillende kruiden. De kruiden zijn niet alleen makkelijk te kweken, maar komen ook nog eens goed van pas. Deze kweekkassen zijn niet alleen leuk voor volwassenen met groene vingers. Ook voor kinderen kan het erg leuk zijn om zo’n kasje te hebben! Zo leren kinderen al op jonge leeftijd om voor planten te zorgen.

Een alternatief voor een kweekkas is een setje van tuingereedschap. Denk bijvoorbeeld aan een harkje, een schepje, enzovoorts. Het komt altijd van pas en is daarbij een origineel cadeau! Wat wil je nu nog meer?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2179x
Toegevoegd: 11-04-2019 08:45
Gewijzigd: 16-04-2019 16:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!