Tips voor een mooie tuin in de zomer

Tips voor een mooie tuin in de zomer

Tips voor een mooie tuin in de zomerTijdens de winter wordt er vaak niet aan de tuin gewerkt, dit komt omdat het te koud is en omdat de tuin niet veel wordt gebruikt in de winter. Maar wanneer de temperaturen weer beginnen te stijgen is het weer tijd om in de tuin te gaan werken en te genieten. We geven een aantal tips hoe je dat voor elkaar krijgt.

Vegen van bladeren

Om te beginnen is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat de oude bladeren in de tuin worden weggeveegd. Zo wordt de tuin al wat netter en kan je er makkelijker in werken. Ook zie je meteen de punten in de tuin die meer aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld tegels die zijn afgebroken die je eerst niet kon zien omdat er bladeren oplagen.

Snoeien en knippen van planten en struiken

Het snoeien en knippen van de planten en struiken kan je het beste als laatste toen wanneer het al zomer is. Doordat je takken en bloemknoppen weg of afknipt heeft de plant weer de kans om nog verder te kunnen groeien. Door het snoeien en knippen van planten ontstaan er snoeiwonden. Wanneer je in de zomer gaat snoeien is de plant al weer in de groei waardoor deze snoeiwonden sneller kunnen helen. Als je dit in de herfst of winter doet, groeit de plant te langzaam om deze snoeiwonden goed te laten helen, hierdoor kunnen er rottingen ontstaan in de plant waardoor deze niet meer goed kan groeien. Wanneer je je planten en struiken gaat snoeien aan het begin van de zomer heeft deze genoeg tijd om door te groeien. Hierdoor kunnen ze makkelijker overwinteren en hoef je pas na de winter weer opnieuw te snoeien.

Onderhoud van het gras

De winter kan een grote invloed hebben op je gazon. Het is daarom ook belangrijk om er aandacht aan te besteden als je wilt dat je gazon er goed uitziet tijdens de zomer. Wanneer je van plan bent om je gras te gaan maaien is het verstandig om dit te toen als het niet meer vriest buiten. De ideale lengte van het gras ligt tussen de 3,5 tot 4,5 centimeter. Als je een automatische grasmaaier aanschaft kan je dit klusje besparen en zorgt hij ervoor dat het gras op de goede hoogte wordt gemaaid. Wanneer je na het maaien ziet dat er kale plekken zijn overgebleven kan je dit opvullen met zaadjes. Wanneer je het ingezaaide gras bemest met kunst of echte mest heb je van de zomer weer een volle en gezonde gazon.  

Vervangen oud materiaal

Wanneer je van plan bent om je tuin klaar te maken voor de zomer zodat hij er mooi uitziet tijdens de zomer, is het belangrijk om te kijken naar je materiaal wat je nu hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan tegels of schuttingen die vervangen moeten worden. Wanneer dit gaat rotten of afbreken kan dit gevaarlijk zijn en kan dit je tuin slordig laten lijken.Vervang planten en bloemen

Om je tuin mooi gezond en fris te houden is het aan te raden om om de zoveel tijd een paar oude planten en bloemen te vervangen voor nieuwe planten en bloemen. Doe dit bijvoorbeeld wanneer een plant niet meer doorgroeit. Zo blijft je tuin niet elkaar hetzelfde en kan je makkelijk een aantal aanpassingen in je tuin doen zonder dat je daar veel geld voor aan kwijt bent. Ook kun je voor de nieuwe planten nieuwe plantenbaken kopen, door deze plantenbakken krijgt je tuin ook weer een hele nieuwe uitstraling.

Koop een loungeset

Wanneer je een mooie plek hebt in de tuin voor een loungeset is het zeker aan te raden om er een te kopen. Zet je loungeset ergens in de tuin waar de zon schijnt, zo kan je daar van genieten met het warme weer en een parasol neerzetten als het te warm wordt. Met een loungeset kan je in de zomer heerlijk in combinatie met een vuurkorf tot laat in de tuin blijven zitten zonder het koud te krijgen. Ook is het tijdens het barbecueën leuk om in de zomer dit heerlijk op te eten op de loungeset en te genieten van je tuin.

Ga voor een zwembad in de tuin!

Tijdens het warme weer is het altijd maar de vraag hoe je je goed kan afkoelen. Met een zwembad in de tuin heb je de ideale manier om dat te doen. Niet alleen jijzelf kan daar veel plezier aan hebben maar ook kinderen vinden een zwembad in de tuin erg leuk. Er zijn verschillende soorten zwembaden met verschillende soorten prijsklassen, hierdoor is voor iedereen een zwembad in de tuin mogelijk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in een zwembad te investeren en deze in te laten bouwen in je tuin zodat je er meerdere jaren plezier van hebt. Maar je kan ook ervoor kiezen om een opbouwzwembad in te tuin neer te zetten. Deze kun je makkelijk opbouwen en weer afbreken zodat je deze weer kan opbergen in de winter. Wanneer je een opbouwzwembad hebt is het belangrijk dat je deze niet op het gazon zet in de zomer. Wanneer je namelijk je opbouwzwembad weer afbouwt kan dit een kale plek achter laten waardoor je gazon weer opnieuw ingezaaid moet worden. Zwembaden zijn een leuke toevoeging aan een tuin waar je veel plezier aan kan hebben en het zorgt voor een goede afkoeling tijdens de warme wintermaanden.

Zorg voor mooie tuinverlichting

In de zomermaanden is het langer licht buiten en is het ook tot later warmer buiten. Mensen zitten daarom langer in de tuin dan normaal. Om de tuin een mooie uitstraling te laten geven kan tuinverlichting een goede toevoeging voor je tuin zijn. Je kan er veel mee combineren omdat tuinverlichting in meerdere kleuren en lichthoeveelheden beschikbaar zijn. Met licht kan je goed spelen door bijvoorbeeld een lamp te richten op een boom of beeld zodat dat wordt verlicht. Het is belangrijk dat er wel een mooi contrast overblijft en dat je niet overdreven veel licht in je tuin plaatst. Wanneer je goed over je verlichting gaat nadenken en je verlichting strategisch goed neerzet waardoor alles mooi verlicht is kan je een mooie sfeer in je tuin creëren. Het kan helpen om een verlichtingsplan te maken om alles uit je tuinverlichting te halen. Een groot voordeel van tuinverlichting is ook dat het inbrekers afschrikt waardoor de kans op inbraak kleiner wordt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 860x
Toegevoegd: 14-02-2019 12:29
Gewijzigd: 20-02-2019 16:18

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2891 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!